Kad su svi navalili evo i ja da nesto dodam. Morao sam da preturam po igrama da nadjem nesto dobro i evo izvukao sam Kameo koja je ujedno jedna od prvih igara za xbox.
**
UVOD:**
U igri igrate kao princeza kraljevstva koja ima mogucnost da se pretvara u 10 razlicitih cudovista, svaka sa svojim posebnim mogucnostima. Odmah na pocetku igre Kameo-ina sestra Kalus kidnapuje celu familiju zajedno sa Thorom, vodjom trolova. U borbi sa njima kako bi spasila svoje roditelje Kameo gubi svoje moci. Njih ce te naravno vracati kako napredujete kroz igru.
PRICA:
Prica u igri nije nista posebno. Kao u mnogim igrama roditelji glavne junakinje su kidnapovani i prica vodi u smeru osvete i povracaja njenih roditelja. Ima ponekih zapleta sa njenom sestrom ali nista sto nije predvidivo ako pazljivo gledate scene. Prica je mozda najslabiji element ove igre ali do definitivno nadoknadjuje ostalim.
Zvuk:
Malo ima igara gde uopste vredi spominjati zvuk jer se on uglavnom svodi na jednostavne efekte i poneku muziku. Ova igra to definitivno krsi jer je Zvuk odradjeno fenomenalno. Od zvukova transformacije, galopa konja i masovnoh borbi trolova pa sve do odlicne muzike koja cini te borbe jos bolje. Naravno uvek je odlican efekat staviti bubjeve i epsku moziku na gigantsku borbu elfova i trolova jer ce efekat bi neverovatan.
Gameplay:
Definitivno najjaci element ove igre je gameplay. Mislim da nikad nisam video igru sa ovak raznovrsnim Gameplayom. Od penjanja po planinama sa razlicitim formama pa do odlicno uradjenih bos borbi. Najvaznija stvar Kameo je mogucnost transformacije u druga cudovista. Od zmaja, biljke sa rukavicama za box, yetya pa do kotrljajuceg kamenja. Sva cudoviste ima svoju prednost koju treba iskoristiti kako bi ste presli odredjene bosove i uspeno presli platformske delove igre. Manji deo igre cine masovne borbe trolova i elfova gde Kameo sa svojim konjem prolazu jasuci i ubijajuci trolove kako bi ispunila svoj zadatak. Za primer uzecu deo kad je trebala da se polako probija kroz masu trolova kako bi stigla do katpulta i unistala njihove kule. Steta je sto svega ovakvoh dogadjaja ima oko 10. Kontrole su dobro odradjene. Jednostavne transformacije pritiskom jednog tastera + rotiranje sticka kako biste izabrali zeljeno cudoviste. U pocetku ovo super funkcionise ali pred kraj kad imate svih 10 cudovista desavace se da promasite cudoviste i pretvorite se u pogresno zbog cega mozete umreti. Checkpoint sistem je dobar i osim ako stalno ne umirete retko ce se desavati da se zbog njega iznervirate. Bos borbi ima dosta i svaka je specificna jer treba koristiti razlicta cudovista. Dok ne zavrsite bos borbu nema checkpointa tako da ce vam uglavnom trebati par puta da biste ga presli. Kamera se ponekad zaglavi i u platformskom delu igre ume dosta da smeta ali srecom takvi trenuce su retki.
Uzitak:
Ukoliko ste fan platformskih igara i inovantnog gameplaya sa mogucnosti transformacije ova igra ja za vas a ako ne onda bar mozete pogledati video i videti dalivam se svidja.
PRICA 6/10
ZVUK 9/10
GAMEPLAY 9/10
UZITAK 8/10
UKUPNO 8/10
Gameplay Video:
Slike:
Mozete kliknuti na svaku sliku da je vidite u pravoz rezoluciji.