Kako ući u bios Acer Aspire v3-731?

Znači ljudi imam pomenuti laptop na kom je win8 ili win8.1. Krene da se bootuje i ima neki retardirani acer splash screen koji nikako ne mogu da zaobiđem.
Probao sve što mi je palo na pamet - tab, f2, f8, f10, f12 za boot device popup menu i sve pomenute Fove sa kombinacijom sa FN tasterom - NIŠTA. Niti mogu da sklonim acer splash screen niti vidim išta ispisano kako da uđem u bios.
Znači ne mogu da dobijem ni onaj windowsov menu gde bi mogao da odaberem safe mode, last good known configuration itd.
Uglavnom posle tog splash screena mi se pojavi neki MEĐU screen da ga nazovem

Ovde šta god da kliknem/ukucam na tastaturu izbaci mi ekran za logon, gde je user i šifra. Ukucam šifru i onda ide welcome/WILKOMEN poruka do beskonačno.
Ima li neko ideju kako da upadnem u bios i bootujem win sa usba?

Pozdrav,koliko se secam kod Acerovih modela, za gorepomenuti je Boot meni na F12 onemogucen,stoga ga prvo moras omoguciti. Na f2 se ulazi u Boot Utiliti deo laptopa,i to tako sto ces pritisnuti to dugme kada palis laptop pri Acer logou, i da ti pise sa leve donje strane Press f2 to enter Bios setup. Acer inace ima 3 resenja za Bios, F12,F9 i Esc. Kada omogucis Boot meni koji je po difoltu uvek F12,onda ces moci da dobijes multi boot opciju,da butujes sa flesha i drugih uredjaja.

Čitao sam neke manuale i video da se na f2 ulazi u BIOS, alt+f10 ga restoreuje na fabrička podešavanja ali ne vidim nikakvu poruku dok mi je prikazan acer Splash screen, ESC, tab, f2 ma sve moguće sam probao ali u BIOS da uđem ne mogu.
Pomislio sam možda da nije kojim slučajem riknula tastatura ali ona radi kada ukucam password za usera a i probao sam sa eksternom - ista stvar.
Ne znam stvarno više šta da probam, verovatno ću reći drugu da ga nosi u dojčlend na reklamaciju dok mu traje garancija

Sent from my GT-I9305 using Tapatalk

Hm…a da mozda snimis neki video klip pri pokretanju lapa,mozda nesto pronadjemo? Jesi probao mozda preko Del da udjes? Sumnjam da mogu ikakvu reklamaciju da ti uvaze,posto je laptop ocito ispravan, sem eto sto taj duzi loading na welcome delu,upucuje na moguci problem sa hard diskom/ssdom, potencijalni bad sectori,los windows,narocito ako mu je prethodio neki update,zna to jako cesto da pukne i da srusi ceo sistem,pa da laptop upadne u konstatni boot loop. Mozda da isprobas neki drugi hdd,ili da mu instaliras sistem preko desktopa, pa da ga vratis u laptop i probas? Sta bi sa starim dobrim dvd uredjajem?Na slici sto si okacio ti je izgleda ukljucnen neki airplane mod,koliko ja vidim,moguce da i to doprinosi problemu.

E da,da li imas recovery particiju na njemu?

Ma probao sam ja na sve moguće načine, ali ne vredi, jednostavno nikakav post bios message nema, niti windows boot screen. Na onom ekranu ima ta ikona za airplane mode i nju jedino ugasim kad ubodem mrežno iz rutera u lap, čak sam i boot from network hteo da probam ali mrka kapa.
Došlo bi do welcome screena gde bukvalno ima jedan jedini user, polje za password i na dnu accessibility i power dugme. Čak nisam mogao ni ta 2 dugmeta da koristim, bilo mišem ili tastaturom.
Nema recovery particije.
No svakako laptop nije moj, probao to što sam znao i umeo bez da ga otvaram i izgubim mu garanciju i vratio ga bratu pa nek on juri po nemačkoj.
Hvala u svakom slučaju na odgovorima :beer:

A jesi probao da drzis F2 i power dugme,trreba da pritiskas F2 svaki sekund. Znaci ovako: Pritisnes F2,pritisnes power dugme,cekas 1 skund pritisnes f2,opet 1 sec pa f2,opet to isto i jos jednom i trebalo bi da te ubaci u bios.

Probao i to, čak i onaj neki bios update sa fn+esc+power. Čak ni to nije htelo mater mu.
Kad budem kupovao i savetovao sigurno nikog na Acer uputiti neću posle ovog iskustva :smiley:

To je stvarno generalizacija, to sto si imao lose iskustvo,ne znaci da ce svakome biti tako. Ja imam isto acer ali V5 531,a imam jos 2 acera u kuci, i nikad nisam imao tih problema,osim jedino poteskoce da instaliram windows 8.1,ali sam i to resio putem updejta sa acerove strane.

Jeste generalizacija ali ako je neko tvrdoglav i godinama potencira neviđenu glupost kao što je ovaj splash screen ne vidim što bih davao pare za njihove proizvode. Ne kažem da ostali ne stavljaju splash screenove ali nikad do sada se nisam sreo sa uređajem bilo desktop ili laptop gde ne mogu da odradim osnovnu stvar kao što je instalacija sistema ili ulazak u bios zbog jedne kozmetičke gluposti.