Kako Jailbreak-ovati PS4 konzolu?!

!!!UNDER CONSTRUCTION!!!

 • Da se ogradim odmah da ne snosim nikakvu odgovornost ako na neki nacin brick-ujete vasu konzolu, sve radite na sopstvenu odgovornost.

Posto od kako je izasao Jailbreak za 9.00 pocelo je mnogo vise da se prica o tome i pocele su da izlaze igre pa je red da se napravi i tema za to. :grin:

Da bi bilo sto bolje i lakse pokriveno i objasnjeno sta vam sve treba i kako uraditi Jailbreak ovo upustvo ce biti podeljeno u par postova.Prvi post ce pokriti sta vam sve treba da uradite Jailbreak i kako da dodjete do mogucnosti za Jailbreak. Drugi ce pokriti sam cin Jailbreak-ovanja i treci post ce pokriti sta treba i kako instalirati igre na Jailbreak-ovanu konzolu.

Pa da pocnemo. Da bi ste uradili Jailbreak potrebno vam je sledece:

 • PS4 konzola (Phat, Slim, Pro)

 • Verzija na konzoli mora da bude 9.00 ili manja

 • Jedan USB od 512 MB ili 1 GB

 • Ukoliko je vasa konzola iznad 9.00 verzije Firmware-a prestanite da citate, nece moci da uradite Jailbreak na vasoj konzoli.

 • Ukoliko je vasa konzola 9.00 verzije Firmware-a preskocite na drugi post.

 • Ukoliko je vasa konzola ispod 9.00 verzije Firmware-a nastavite da citate ovo.

Da biste uradili Jailbreak vasa konzola mora da bude na 9.00 verziji Firmware-a. Nemojte da pustite konzolu da se update-uje sama jer ce se podici na 9.03 i onda necete moci da uradite Jailbreak, vec update cete uraditi sami po sledecem upustvu.

Prvo sto treba da urdate je da konzolu diskonektujete sa interneta i ugasiti Automatic Download. Idite u Setting → System → Automatic Download i tu destiklirajte sva 4 polja (kao na slici ispod) i zatim u Settings → Network i tu destiklirajte polje Connect to the internet.

!!!Ovo je veoma bitno da uradite da ne bi konzola skinula poslednju verziju Firmware-a i instalirala ga umesto 9.00.!!!

Sada morate da skinete 9.00 verziju Firmware-a i to radite sa sajta DKS - PS4 Official Firmwares ili PS4 Firmwares - Darthsternie's Firmware Archive. Download sa prvog sajta je mnogo brzi ali morate da se registrujete.

Na sajtu skidate 9.00 Firmware (NE BETA 2.00 verziju i ne nikako 9.03). Ako skidate sa prvog sajta dobiate fajl PS4UPDATE900.PUP (kada ga skinete morate da ga preimenujte u PS4UPDATE.PUP), a sa drugog PS4UPDATE.PUP (ne morate da mu menjate ime).

Kada ste skunuli potreban fajl (PS4UPDATE.PUP), ubacujete USB u komp (formatirajte ga da bude exFAT File System formata) u ROOT-u USB pravite folder PS4 i u tom folderu novi folder UPDATE (moraju da budu velikim slovima).

Kada ste napravili ova 2 folder u folder UPDATE kopirate PS4UPDATE.PUP fajl koji ste predhodno skinuli.
Struktura mora da izlgeda ovako: USB → PS4 → UPDATE → PS4UPDATE.PUP fajl

Izbacite USB sa kompa i ubacite ga u vasu konzolu. Prethodno se 100% uverite da konzola nema pristup Internetu (Connect to the internet opcija nije stiklirana) i da u Notification nema system update-a.
Kada to potvrdite sve idete u Settings → System Software Update i konzola ce vas obavestiti da je update dosupan. Ako pise 9.00 sve ste dobro uradili i kliknite na NEXT, ako pise bilo koja druga verzija idite na CANCEL. Konzola ce se sada update-ovati i time je prvi deo zavrsen.

Posle update-a i restarta potvrdite da je konzola stavrno na 9.00 Firmware-u tako sto cete otici u Settings → System → System Information.

Sada prelazite na nastavak uputstva kakom uraditi Jailbrake koji se nalazi u drugom postu.

4 Likes
 • Da se ogradim odmah da ne snosim nikakvu odgovornost ako na neki nacin brick-ujete vasu konzolu, sve radite na sopstvenu odgovornost.

U ovom postu je uputstvo kako da uradite Jailbreak vase konzole.

Uslovi koja morate da ispunite za to je da je konzola na verziji 9.00. Ako je ispod 9.00 idite na predhodni post i pratite upustvo.
Ako je veca od 9.00 onda necete moci da uradite Jailbreak, zao mi je.

Kada ste ustanovili da je konzola 9.00, krecete sa procedurom Jailbreak-ovanja.

Za to vam treba:

 • exfathax.IMG fajl sa OVOG linka
 • bilo kakav USB kapaciteta veceg od 16MB na koji cete da zaboraviti jer ce vam sluziti za razbijanje konzole
 • program Rufus sa OVOG linka (ja sam koristio Portable verziju)

Prvu stvar koju treba da uradite je da dozvolite konzoli da se poveze na internet ali po sledecem uputstvu (da biste blokirali moguci update konzole):

Idete u Settings → Network → Stiklirate opciju Connect to internet
Zatim idete na opciju ispod Set up internet connection i tu radite sledece:

 • Odaberite vas nacin konektovanja konzole (WIFI ili LAN Cable), zatim opcija CUSTOM, onda AUTOMATIC, DO NOT SPECIFY, MANUAL i tu unosite sledece adresse: 192.241.221.79 // 165.227.83.145. Kada ste ih uneli idete na NEXT i onda AUTOMATIC i na kraju DO NOT USE. Ne morate da radite TEST na kraju.

Ovim je vasa konzola sigurno nakacena ne Internet bez mogucnosti update-ovanja same od sebe na noviju verziju Firmware-a.

Sada cete da pripremite USB sa IMG fajlom koji ce vam trebati za Jailbreak.

 • Ubacite USB u PC, pokrenite RUFUS program.
 • U programu mora da bude izabran vas USB i onda idete na opciju SELECT u Boot selection delu.
 • Kada kliknete na SELECT otvorice vam se novi prozor i tu cete odabrati exfathax.IMG koji ste predhodno skinuli.
 • Sada kliknite na START i kada se pojavi novi mali prozor kliknite OK.
 • Za par sekundi ce program zavrsiti i izbaciti READY u dnu prozora.

Vas USB ce nestati za liste u My Computer-u ako je sve tako dobro sto uradili ubacivanje IMG fajla.

**

 • !!!USB NIKAKO NE UBACUJTE DOK VAM KONZOLA NE BUDE TO TRAZILA!!!

**

Kada ste pripremili USB vracate se na konzolu. USB NIKAKO NE UBACUJTE DOK VAM KONZOLA NE BUDE TO TRAZILA!!!
Otvarate Browser u konzoli i kucate http://karo218.ir/, kada vam se otvori stranica idete na 9.00 GOLD i zatim sacekajte da se stranica ubaci u cache (ovo sacekajte da biste mogli i offline da uradite Jailbreak).

Kada se stranica ubacila u cache kliknite na GoldHenv2b.

Kada vam se na ekranu pojavi Insert USB Drive… (kao sa slike dole) tek onda ubacite USB.

Sacekajte da izbaci u gornjem levom uglu upozorenje This USB storage device’s file system is unsupported i tek onda kliknite na OK.

Ako je sve proslo kako treba dobicete novu informaciju na ekranu GoldHen v2.0b loaded!. Odmah izvadite USB i ovo znaci da je sve ured. Cestitam vas PS4 je Jailbreak-ovan.

ps4_jailbreak_9.00_goldHEN

U slucaju da dobijate greske ili konzola Crash-uje, nemojte da brinete. Sacekajte da se sistem ponovo podigne ili restartujete konzolu i probajte ponovo. Jailbreak nije savrsen pa nece uvek iz prve da uspe.

Ovim zavrsavamo deo Jailbreak-ovanja konzole. Sledeci post ce vam pojasniti koje igre mozete da ubacite i kako.

!!!USB NIKAD NE UBACUJTE ILI DRZITE UBODENOG U KONZOLI OSIM KADA RADITE JAILBREAK I KONZOLA TO TRAZI!!! DRZITE GA NEGDE NADOHVAT RUKE!!!

!!!SVAKO GASENJE KONZOLE CE REZULTIRATI GUBLJENJEM JAILBREAK-A!!! DRZITE KONZOLU U REST MODE-U!!!

4 Likes

Sada kada imate Jailbreak-ovanu konzolu, naravno da zelite i igre na njoj.

Na Jailbreak-ovanoj konzoli mogu da rade sve igre koje zahtevaju verziju 9.00 Firmware-a ili ispod. Svaka igra koja zahteva vecu tj. noviju verziju nece moci da radi. Takodje igra mora da bude otkljucana tacnije da bude FPKG (Fake PKG), tako da morate da vodite racuna sta i odakle skidate jer postoji
opcija da nece raditi.

Postoji program PS4 Package Viewer pomocu kojeg mozete saznati sve o toj igri. Za koju je verziju, koji je region, da li otkljucana ili zakljucana itd itd.

Za primer cu uzeti Assassins Creed Valhalla (slika ispod).

1. Ovde vidimo informaciju da je ova verzija igre FAKE tj otkljucana da radi na Jailbreak-ovanoj konzoli. Da je verzija igre v5.10 i da mora minimalna verzija firmware-a sistema da bude 7.50.
2. Ovde vidimo ime igre i ID (CUSA18534) koji je veoma bitan zbog sledecih update-a i DLC-ova jer moraju da se gadjaju tj da bude isti ID (ista regija igre).
3. I ovde vidimo samo verziju igre/update koji je u pitanju. U slucaju vise update-a za igru moraju da idu od manjeg ka vecem logicno.

Kada ste utvrdili da je sve OK prebacite igru na konzolu. Ima 2 nacina, putem USB/Eksternog HDD ili putem LAN-a/WiFi-a. Ja sam licno probao i jednu u drugu opciju
i kao bolja mi se pokazala opcija za USB/HDD-om, tako da cu nju objasniti ovde.

USB/HDD mora da bude u formatu exFAT, a PKG fajl sa igrom (samu igru sto ste skinuli) prebacujte u ROOT foldera USB/HDD.

Kada ste to uradili, povezite USB/HDD na konzolu i idite u Settings → GoldHen → Package Installer → kliknite na igru koju hocete da instalirate i sacekajte

Kada se zavrsi instalacija igre, ako imate predjite na sledecu (ili update-e/DLC-ove). Kada zavrsite sve instalacije koje hocete idite na glavni menu i igre ce biti
tamo.

Pokrenite ih i igrajte se.

Uskoro cu update-ovati ovaj deo sve sto je vazno oko update-a i DLC-ova za igre!

8 Likes

Treba zaključati temu jer je i više nego jasno opisan postupak a suvišna pitanja su bespotrebna

2 Likes

Sad može da se zaključa slobodno.
:grin:

1 Like