Kako deliti digitalne igre na Nintendovim konzolama

Mislim da je ovo jako bitna stvar, zbog toga i pravim novi topic za to. Ceo sistem je jako sjeban i totalno zakomplikovan, ali za razliku od ostalih konzola, kao što je PS5 i Xbox SXS, ovde mogu tri konzole da igraju igre iz library jednog korisnika, samo što je jebiga, komplikovanije. Sve imate na linku

3 Likes

Mislim da ces pojedinim clanovima foruma morati da detaljno pojasnis kroz private chat :grin:

5 Likes

Mislim da ne može detaljnije nego što je napisano u tekstu

1 Like

Provericemo😀

Nema potrebe, obzirom da pojedini članovi pišu drugim članovima kako nemaju pojma i kako oni znaju više od njih :smiley:

1 Like

Ovaj rad

2 Likes

Izvadio sam stari Switch iz ormana i hocu da ga pripremim za bratanca, kao poklon u nedelju. Dakle, prvo da konzolu vratim na fabricka kako bih obrisao sve moje naloge i sadrzaj na istoj. Zatim da mu napravim nov njegov nalog, a onda da citam ovaj @Wahad tutorijal vezano za game sharing. Ideja je da mu u nedelju odnesem konzolu punu igara. Pozelite mi srecu :smile:

1 Like

Srecno objasnjavanje Wahade :joy:

1 Like

Pa… ako linkuješ njegovu, onda nećeš moći ništa da linkuješ više. Ako on ubaci neku igru u svoju konzolu i ode offline, nećeš ti moći da je igraš sve dok se ne zakači na net.

A, ako ne linkujete, može da igra sve tvoje igre ali mora sa tvojim nalogom, ne možete igrati istu, i on mora biti uvek online, nonstop da bi ih igrao.

Zelim da ima pristup svim mojim digitalnim (Switch 1) igrama na svom Switch-u. Dakle, pravim mu potpuno nov nalog. A sto se linkovanja tice, pretpostravljam da hoces da kazes da nakon ove operacije ni sa kim necu moci da uparim svoj Switch 2 i razmenjujem igre? Ako je to tako, visoka je cena ali cu ipak uciniti bratanca srecnim.

Da vidimo sta chat gpt kaze :smile:

:white_check_mark: 1. Resetuj staru konzolu (Switch 1) na fabrička podešavanja

Pre nego što bilo šta radiš sa nalozima:

1. Idi na:
    2.System Settings > System > Formatting Options > Initialize Console*
  2. Sledi uputstva na ekranu da potpuno obrišeš konzolu (ovo će ukloniti sve naloge, igre, podatke).

:white_check_mark: 2. Kreiraj novi Nintendo nalog za bratanca

Nakon što se Switch 1 resetuje, pokreni ga i:

1. Prati korake za početno podešavanje.
  2. Napravi novi korisnički profil.
  3. Zatim idi na System Settings > Users > Add User > Link a Nintendo Account.
  4. Ako brat nema mejl (ili je mali), možeš ti kreirati nalog za njega koristeći roditeljski nalog (Family Group preko Nintendo sajta).

:white_check_mark: 3. Upari Switch 1 i Switch 2 za deljenje digitalnih igara (Game Sharing)

Nintendo dozvoljava da jedan nalog bude prijavljen na više konzola, ali:

• Jedna konzola može biti “Primary Console” za tvoj nalog – ona može igrati igre offline.
  • Na ne-Primary konzoli, igre se mogu igrati samo online i samo kada tvoj nalog aktivno igra.

Dakle:

Korak po korak:

1. Na Switch 2 (tvoja nova konzola):
  • Prijavi se sa svojim Nintendo nalogom.
  • Idi na eShop > ikonica profila u gornjem desnom uglu > Deregister Primary Console ako si već imao drugi primarni uređaj.
  1. Na Switch 1 (za bratanca):
  • Prijavi se sa tvojim Nintendo nalogom.
  • Idi na eShop – kada se prijaviš, ta konzola automatski postaje tvoj “Primary Console”.
  1. Vrati se na Switch 2 (tvoju konzolu):
  • Ponovo se prijavi sa svojim nalogom.
  • Sada, tvoja konzola nije primarna, ali možeš igrati igre dok si online.
  1. Na Switch 1:
  • Bratanac može igrati tvoje igre sa svojim nalogom (jer je to “Primary Console” za tvoj nalog).

:brain: Bitne napomene:

• Tvoj bratanac može igrati tvoje igre na svom nalogu, ali samo na Switch 1.
  • Ako on ili neko drugi želi igrati igre na Switch 2 (koji nije primaran), moraju koristiti tvoj nalog i biti stalno online.
  • Ne igrajte istu igru u isto vreme na različitim konzolama – može doći do automatskog izbacivanja.

:white_check_mark: Zaključak / Savet:

Najbolji scenario je:

• Tvoj nalog bude Primary na Switch 1 (bratanac može igrati offline sa svojim nalogom).
  • Ti koristiš Switch 2 sa svojim nalogom dok si online (iako to nećeš moći offline).

Ako ti je važno da ti možeš igrati offline, obrni situaciju – da Switch 2 bude primarni, a da se bratanac uloguje sa tvojim nalogom samo kad hoće da igra tvoje igre (ali mora biti online).

Ako hoćeš, mogu ti nacrtati jednostavan dijagram kako to funkcioniše da ti bude još jasnije. Treba ti to?

Poslušaj onda ChatGPT pa javi kako je :slight_smile:

3 Likes

2 Likes