Kako da znam da li je moja konzola PAL ili NTSC? I u cemu je razlika? I sta mogu igrati na jednoj, a sta na drugoj varijanti?
PAL su ti konzole za evropsko trziste a NTSC za americko.Sad imas igre za obe vrste konzola a imas i region free,neki kazu da ima mozda par naslova vise za NTSC ali uglavnom svi oni poplularniji izadju za obe ili region free pa mozes da skidas i igras normalno ako ti je fleshovana konzola,a sto se tice testiranja nisam siguran kako sve moze ali mozes u svakom slucaju da skines po jednu PAL i NTSC verziju igre pa probaj
99% konzola kod nas su PAL, ako si kupio od nekog ko se bavi prodajom, onda je PAL 100%, a ako je neko kupio negde, pa doneo ovde, a nije iz evrope onda je NTSC, nije problem oko igrica za NTSC, imas mng sajtova gde se skidaju igrice i imas skoro podjednako i za PAL, i za NTSC.
e hvala, sad sam siguran a jel znate mozda koja je ovo regija, da ne skidam bezveze ako nece raditi?
FINAL FANTASY XIII (download torrent) - TPB
pise ti dole sve,regija je PAL i NTSC
Evo tacno sta pise,citiram:
Region Code: 0x00FF00FF
PAL
NTSC/U
a jel ste sigurni u tu pricu oko razlike?
ja sam jos na prvom Xboxu “kupovao” i PAL i NTSC i sve su mi radile podjednako
apsolutno sam siguran, ako mene pitas, a gde si kupio NTSC, u srbiji?
ma ne, 360 mi je PAL i kupljen je u Srbiji, a prvi Xbox je bio PAL ali hakovan i na njemu su mi radile i NTSC i PAL igre, svi regioni.
Doduse, tad se to radilo sa chip-om.
Pa ako se ne varam JTAG-ovan 360 je region free.Samo sto je to odavno onemoguceno.
chipovi su nekad ignorisali regione, isti slucaj je bio i sa ps2. medjutim xbox 360 je totalno druga prica,