Kako da spojim xbox sa monitorom koji ima vga?

Pozdrav moze pomoc,imam stari monitor (ima preko 8 god) i iz njega imam ovakav izlaz koji je isao u kuciste racunara ,kako na takav monitor da povezem xbox,jel moze nekako to da se poveze, za xbox imam samo av kabl ,jel treba da se kupi neki drugi kabl za xbox ili moze taj av pomocu nekog dodatka da se poveze na monitor.?

Aha da vga kabal: xbox 360 vga cabel - Google Search

Sent from my iPhone using Tapatalk

I onda ovaj moj plavi izlaz iz monitora spojim sa ovim sivim sa vga kabla,a beli i crveni kablic ide u zvucnike ?? Hvala poz

Da ta dva cinca su audio, logicno :slight_smile:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Samo mene buni ovaj izlaz sa vga kabl njega nemam gde da ubodem na monitor.Ja na monitoru nemam ulaz onakav ,imam samo izlaz koji je isao u kuciste kompa, i taj izlaz mi deluje isto kao i ovaj izlaz sa vga,pa me buni kako njih dva da spojim.

U tom slučaju ti pored kabla treba i ovaj adapter:

Pogledaj po internetu imaš neke prodavnice elektronske opreme i delova koje šalju na kućnu adresu, ne bi trebalo da košta nešto mnogo 200-300 dinara.

Jel bi mogao preko ovog adaptera da povezem konzolu na monitor preko hdmi kabla…? http://www.winwin.rs/pc-periferije-monitori/adapteri-i-kablovi/kablovi/adapter-konvertor-hdmi-na-vga-musko-zenski-1174490.html

Ovaj monitor je u pitanju

I kako doci do zvuka ako ovo povezivanje bude moguce?

Na monitoru ti je VGA ili HDMI? Imaš adaptere za sve, samo da znaš šta ti treba. :slight_smile:

Na monitoru je VGA ulaz, pa sam mislio da HDMI ubodem iz konzole u ovaj adapter, pa produzim iz njega na VGA pa u monitor. :slight_smile: Monitor ima i ulaz za USB, ali mi nije jasno zasto… Trazio sam i neki adapter koji ima USB na HDMI i sl, i ovaj sam jedva nasao, jer svi adapteri idu u glavnom na DVI ulaz.

Tebi treba znači da na jednom kraju bude VGA, a na drugom HDMI. Ako ne nađeš adapter probaj da naručiš u nekoj radnji da ti naprave takav adapter. Znam da je lik iz Silkena pravio po porudžbini takve kablove za moju školu.

Nasao sam ovaj u Win Win http://www.winwin.rs/pc-periferije-monitori/adapteri-i-kablovi/kablovi/adapter-konvertor-hdmi-na-vga-musko-zenski-1174490.html

samo me zanima da li ce moci, da ne bacam pare za dzabe… :slight_smile:

Možeš time, ali će ti onda trebati jedan adapter sa dva ulaza za HDMI, da bi mogao da povežeš sa Xboxom. Osim ako ne nameravaš da ti monitor bude na xboxu

Daaa, to mi je sad palo na pamet… Jaooo… Jel moze nesto od ovog http://www.winwin.rs/pc-periferije-monitori/adapteri-i-kablovi/kablovi/adapter-hdmi-na-hdmi-nastavak-zensko-zenski-1174475.html ili ovaj http://www.winwin.rs/pc-periferije-monitori/adapteri-i-kablovi/kablovi/adapter-hdmi-zenski-na-hdmi-zenski-za-nastavljanje-hama-83000-1156437.html

Taj prvi ti završava posao. Za ovaj drugi nisam siguran, oni kažu da je za nastavljanje, ali izgleda kao da je muški-muški, a ne ženski/ženski.

Dobro je, taj prvi je i jeftiniji… :smiley: Hvala :slight_smile:

Cekaj, ne shvatam cemu taj zensko-zenski adapter? Ti imas hdmi izlaz na xboxu a vga ulaz na monitoru? Uzmes hdmi to vga, lepo hdmi ustekas u xbox a u vga ubodes vga kabl. Neces imati zvuk, pa ces morati da kupis audio adapter za xbox ili da kupis hdmi to vga koji ima i 3,5mm za zvuk.

Da li si video dužinu koju ima taj kabl? Nema ga ni metar. Jedino bi mogao da ga poveže ako bi na xbox stavio monitor, pa otud potreba za taj produžetak.

A sto ne uzme duzi vga kabl? :smiley: Siguran sam da je jeftiniji od tog hdmi extendera.

Ima opciju i ovako i onako, pa šta mu bolje. Radiće u oba slučaja. :slight_smile:

Imam ja VGA kabl koji ide iz monitora u kuciste, pa bi taj kabl stavio na adapter, a adapter direktno bi mogao u konzolu… Valjda… :smiley: Skor sam se pogubio vise, a i stvarno ne znam gde ima taj adapter sa ulazom za zvuk, jer sam jedva i ovaj nasao kod nas.