Kako da podesim brzinu 2,4 na ASUS-ov rezač

Imam ASUS-ov model DRW-24B3ST koji sam crossfleshovao na iHAS 524, u IMG burn-u, pre rezanja, najmanja brzina koju podržava moj rezač je x4, ja stavim na 2.4, ali piše da nije podržana od strane mog rezača. E sad, kako ima igra koje ‘‘zahtevaju’’ da se rezu na 2,4 kao npr. FarCry3, interesuje me da li postoji mogućnost da nekako ipak smanjim tu brzinu na x2.4?

Odakle ti to da igre zahtevaju 2,4x?!?!
Ne moze asus da reze manjom brzinom, tj. moze… Moras mu menjati fw, ali zasto bi to radio? rezi na 4x.

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

Nijedna igra ne zahteva 2.4x Nego je najpozeljnije da se reze na 2.4x (sto sporije to detaljnije)

Ni to nije tacno. Zavisi, vecina dobija najbolje rezultate sa 4x.

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

zato što nikako Far cry 3 ne mogu da narežen na 4x, stalno mi igra puca na 54 % , bacio sam već 4 diska, dok neke igre, kao npr DmC narežem bez problema na x4 a i video sam u jednoj temi ovo

Ja ti mogu reci da sam i forzu i farcry rezao na 4x i rade bez problema.
Na koje diskove rezes?

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

Na Verbratium-ove diskove

Koje?

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

kako misliš koje? pa Verbatim DVD+R DL RW od 8,5 GB :lol: ali nije do diskova…nemoguće da npr. za Far Cry mi ode 4 diska, i i dalje nisam narezao, dok neke igre, poput DmC narežem iz prve posle

Ako su sa spindle od 50 komada, do njih je.

Skini program Eeprom utility, namesti obavezno na ihas rezac, u tabu options idi prvo clear opc history, a onda cekiraj sve smart burn, oht, osw, fht.
I probaj na 4x.

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

Ako rezes sa **OPC off **onda bi trebao rezati na 2.4x, a ako ti je **OPC on **onda rezes na **4x, **to ti je po uputstvima(C4eva - ​TX)

Znam za to, nije to roblem, već ako postoji način da nekako ‘‘nateram’’ rezač da reže na brzini 2.4 koju ne prihvata, nego mu je kao najmanja podrzana 4.0

Ako si crossflashovao rezac onda nisi flesovao drajv burnermax-om jer da jesi imao bi opciju za 2.4x.Moguce je da ti diskovi zato i pucaju.Drugo kao sto gomila ljudi rece nijedna igra “nezahteva” brzinu rezanja.I ja sam jedan od onih koji dobija savrsene rezultate na 4x a lose na 2.4x iako ih konzola lakse ucitava od onih rezanih na 4x.Ako ides na live moj savet je 4x,ako ne onda rezi na 2.4x

PS
Jos jedna zanimljiva stvar.Podigao sam sistem pre par dana i totalno sam zaboravio da podesim imageburn(opc nisam ukljucio,buffer ostao po defaultu,nisam ukljucio elby drivere).Narezao sam tako 5 diskova i svih 5 je bilo gotovo perfektno(sve vrednosti na 20% od referentnih dakle ni blizu gornje granice).E sad sami izvedite zakljucak da ja nepametujem.

Ja izgubih jedno 30-ak diskova rezajući po uputstvu sa ovog foruma. Narezao sam jedno 70, a puklo oko 30. E sad… Ja imam Lite On, koji je crossflash-ovan i lepo bi trebao da reže Verbatim diskove. Pokušam jednom prilikom da resetujem IMGBurn-erov seting na default i da isključim VERIFICATON, jer mi UVEK kada pukne disk, pukne na 50% verifikacije!!! I naravno od tada SVI diskovi lepo narezani, svi HOĆE da se instaliraju… Mislim… Bezveze sam bacio tolike diskove… Probajte, radi! Ja ih režem na 4x brzini, ali sam uspeo (morao sam da probam) i na MAX burning speed-u i naravno svi diskovi ferceraju k’o podmazani!:cool:

ne moze ti disk puci na verifikaciji… jer verifikacija ti je provera, u njoj se nista ne reze na disk, nego se samo cita, zato se i zove verifikacija (proveravanje)

meni disk reže (u prvoj varijanti) do 100% i onda rezač izbaci disk, pa ga vrati i krene verifikacija famozna i na 50% “boom”. Isključim verifikaciju, resetujem na default i reže do 100% i ne izbacuje disk, niti radi išta više. Disk je gotov i spreman za igru! U prvi mah sam kontao da kada rezač izbaci disk, to je samo prvi layer dual-layer diska i da meni ustvari puca na 50% drugog layera, ali sam se prevario.
ps. proveravao sam te diskove koji su pucali na verifikaciji naravno i ni jedan nije mogao da se instalira, ali su neke igre (uglavnom za Kinect) radile skroz ok, jer su one ustvari manje od 4gb, pa ih taj faktor što je disk pucao kasnije nije zeznuo. Jedino što ne mogu da se instaliraju, ali ih ni ne igram toliko dugo kao “sedeće” igre, pa kontam da mi neće mnogo oštetiti laser. Učitavaju se momentalno, bez muke. One koje su bile veće od realnih 4gb, naravno nisu mogle ni da se pokrenu, pa sam te diskove morao baciti.