Kako da napravim svoj avatar a da odgovara forumu?

Ovde je mail tutorial kako da jednostavno sredite vaše avatare. Novo pravilo je da svi avatari budu 150 sa 150 pixela. Forum automatski stavlja vaše avatare na ove dimenzije. Ukoliko niste zadovoljni onim što vidite trenutno, to lako možete srediti, čak i ako nemate umeća u Photoshop i sličnim image programima. ACDSee i Xn View vam mogu pomoći u kropovanju (Crop) avatara na zadatu dimenziju. Ako i dalje imate problema i nejasnoća, evo načina da to uradite još bezbolnije:

  1. Idite na sledeću adresu: http://www.resize.it/advanced-online-photo-tools.html

  2. Pronadjite dugmetom “Browse” sliku od koje ćete napraviti svoj avatar

  3. U delu “Preset the crop box to” unesite height: **150 **i width: 150. Ukoliko imate velike slike i niste zadovoljni time što ne možete “uhvatiti” željeni deo, slobodno unesite i veće vrednosti samo pazite da obe budu iste, 300 i 300, 450 i 450, i slično.

  4. Zatim u delu “Convert the image to:” izaberite JPG (zbog najboljeg kvaliteta)

  5. i kliknite na Okay

  6. Ostaje vam samo da pomerate definisan kvadrat po slici kako bi došli do dela koji vas zanima

  7. Kada ste izabrali željeni deo slike, kliknite na dugme Crop it

  8. I ostaje vam samo još da snimite dobijenu sliku (desni klik, Save Image As…) ili ako niste zadovoljni ponovite ceo postupak

Snimljenu sliku je potrebno sada uploadovati u vaš profil. To radite tako što odete na Settings koji se nalazi u gornjem desnom uglu ekrana. Zatim sa leve strane, u My Settings izaberite opciju **Edit Avatar **i otkačite Use Custom Avatar u Custom Avatar. Sa dugmetom Browse nađite vaš snimljeni avatar i uploadujte ga. Nakon uploada, kliknite na Save Changes.

JPG najbolji kvalitet?

Zar nije BMP ili PNG najbolji za avatare?

Ovi avatari su statik slika tako da je JPG i dalje najbolji…

SMAJLI TEST:

:mad::woot:x.x!W!:eek::o:D:mad::p:confused::(:)!W!!W!;;;:D!W!:woot::cool:

BMP se ne može prikazati u browserima, dok je PNG (kao i GIF) dobar za jednostavnije slike, tj za čistije površine, dok JPG pokriva sve ove varijante. Recimo tvoj avatar je najbolji u JPG verziji, odnosno najmanje se gubi u kvalitetu.

A zasto je meni avatar sje*an? Meni na avataru treba da svijetli ovo AntiFasista i tako je na svim forumima,a na ovom forumu se zeznulo?

tvoj avatar je duži nego što je širi i zato je po kraćoj stranici stao u kvadratni prostor tj ostatak duže strane se ne vidi a verovatno je skripta “iskrivila” neke frameove pa se dobija taj čudni ekekat. Najbolje bi bilo da uploaduješ kvadratnu verziju te animacije.

Hm, definitivno nesto nije bas u redu. Podesio sam i cropovao avatar na velicinu 150x150, medjutim na forumu se prikazuje dosta losijeg kvaliteta nego sto je original slika. Izgleda da skripta za resize nesto brlja i smanjuje kvalitet istovremeno.

aha, skontao sam. Ti si u Supermoderator usergoup-u u kom ovaj setting nije bio podešen, tj avatar ti se uploadovao u 80x80 a skripta ga je razvukla na 150x150, zato izgleda tako muljavo. Uploaduj nanovo :slight_smile: i trebalo bi da bude ok