Kako brikovati android

Pozdrav drustvo. Ima li neko neki savet ili iskustvo kako bih mogao srediti telefon softverski, da ga ne bacam, udaram lomim itd… imam galaxy s24 plus i tamo gde sam ga uzeo priznali bi mi tako neku gresku u garantnom roku i dali mi novi ili protivvrednost novoga. Hteo sam preci na ios pa kontam da odradim tako neku kombinaciju ako je moguce (bez mehanickih ostecenja). Ako neko zna pouzdan nacin molim da napise , ima cast od mene :laughing::laughing:

1 Like

To sam i ja u medjuvremenu nasao ali ne tnam da li bi se snasao sa tim bootloaderom. Mislim, ne moram se bojati da cu ga pokvariti, ali bojim se da cu negde zapeti pa ce ostati na pola posla, pa ce mi ga oziveti i takvog vratiti :person_facepalming: Nisam ja normalan :rofl::rofl::rofl:

Možda je i bolje što odmah nisi probao. Prilično sam siguran da bi sve navedene stavke iz tog Quora odgovora poništile garanciju a istovremeno bi bila dobra šansa da telefon može posle da se povrati, pa bi u najgorem slučaju plaćao servis ili bi morao sam da se bakćeš sa time.

1 Like

To nije u redu. Ja ti ne bih davao savete kako da prevaris prodavca. Ljudi koji stvarno onda imaju neki problem ne mogu da ostvare garanciju zbog gomile prevaranata.

5 Likes

Ludilo brate, ludilo…

1 Like

@padawan: nisu ni oni bili fer prema meni u vise navrata tako da…ovo smatram 1:1. Ali, na kraju krajeva, neverujem ni da cu se usuditi uraditi tako nesto bas iz razloga da ne zabrljam nesto. Pre bi uradio nesto tipa: pustio neku malo jacu struju kroz njega da mu izgori nesto, i da se pravim lud, kao nisam ja do punjaca je :rofl::rofl::rofl:

Nije prevara ako varas prevaranta.

1 Like

Upravo tako brt. Prave se ludi na reklamacije, prodaju ti produzenu garanciju koju ne priznaju, uvek neki izgovori. Sto bi ja imao obzira…

1 Like

Jel u pitanju tel od operatera ako nije tajna?
Ako da, konkretno sa a1 sam prolazio proceduru reklamacije uređaja. Oni kao provajder ne vrše ni najosnovniju proveru, već po njihovim rečima uređaj šalju u servis kog je proizvođač ovlastio.
Imaj to na umu ukoliko se odlučiš za tako nešto. E sad, kod mene je bio a1 i oneplus, prvog puta su nekako preko qrca “popravili” pa je proradilo brzo punjenje i povezivanje kablom ja komp, ali to je trajalo tipa 12h. Posle toga isti problem nakon nepun dan, i tad kad sam opet reklamirao dobio sam nov uređaj

Ovde je u pitanju mediamarkt… dosta sam tehnike kupio kod njih. Nemogu reci u 95% slucajeva su korektni, ali negde su me ono bas zakinuli, uglavnom ns produzenim garancijama, tako da ne osecam nikakvo sazaljenje prema njima.

Po iznetim cinjenicama, coveka je smorio ovaj fon koji je ispravan i zeli drugi, novi i bolji :grinning:

3 Likes

Pa i ne treba da osecas sazaljenje nego svest o tome kakva je posledica prevare. Mediamarket nece propasti to je sigurno. Ali procedure ce se zatezati i uslovi za korisnike verovatno pogorsati. I onda neces moci da ostvaris neko pravo koje si ranije uzimao zdravo za gotovo.

To je bese neka Austrija? Znam da dosta nasih ljudi u Norveskoj koristi te labave procedure i vraca tako gomilu uredjaja… ne bi ti tako nesto proslo u Srbiji.

Na stranu sto je moralno i eticki neprihvatljivo kao i svaka druga prevara.

5 Likes

Bravo majstore , svaka ti je na mestu u oba posta.
Samo sam čekao da vidim da li ima još neko ko razmišlja kao ja , da ne ispadne da sam se izletao pred rudu.

Svakakve stvari sam viđao po forumu ali ovo je stvarno po meni kritična stvar. Razumem i tursku i argentinu i razne druge stvari oko kojih smo se dovijali, čak i pirateriju donekle razumem iako ne podržavam nikako. To sve proističe iz činjenice da kod nas ljudi jednostavno nemaju para da izdvoje 50+ evra za igru(ja sam takođe među takvima , a ima nas još sigurno) , i izbor je ili to ili ne igrati ništa.

Međutim kod tebe sigurno nije stvar para jer kao što kažeš imaš S24 plus ili kako već, telefon koji bi mnogi želeli da imaju i koristili ga 5 godina i više sa ushićenjem i uživanjem.

Hoćeš da pređeš na IOS , pošteno , podržavam skroz , lično koristim 11-icu i slažem se da treba probati , bio sam ranije na low end androidu.

Rešenje jednostavno , prodaš to što imaš i kupiš Iphone , nije svemirska nauka. Međutim kako androidu pada vrednost , za te pare ne možeš da kupiš iphone 15 pro max gama mega giga, nego ‘’bednu’’ trinaesticu ili 14.

Ako je ovo vredno prevare (kod nas se ovo sigurno kvalifikuje kao krivično delo ako te uhvate, tamo gde ti živiš ne znam ali je verovatno isto) onda stvarno mislim da smo kao društvo došli do nekog stadijuma gde skoro da nema više nazad.

Kažeš i oni su tebe prevarili, razumem i to , ali u pravnim državama postoje mehanizmi i za to ako si oštećen treba da se žališ, opet ako si u inostranstvu mnogo su veće šanse da ti uspe nego kod nas, a posledice za prodavca su opet neuporedivo gore nego ovde, tako da će idući put dobro da razmisle šta rade. Pravilo oko za oko zub za zub ukinuo je još Isus pre 2000 godina, a mi smo se izgleda vratili u kameno doba.

Ništa lično druže , radi kako misliš da treba , al mislim da je dužnost naša , moralna i ljudska , da te savetujemo kako mislimo da treba.
Na kraju je sve na tebi.
Pozdrav i svako dobro.

7 Likes

Not cool.

1 Like

Najgore sto moze da mi se desi ako provale je da mi uskrate garanciju. Kakvo krivicno delo pobogu, pa nisam ja opljackao prodavnicu. Ako prodje prodje, ako ne prodje moj gubitak. Iskreno, imao sam do marta iphone 14 i njega sam dao detetu a sebi uzeo po 100ti put android jer mi ios nije iz nekih razloga legao. Sada sam pokupio neke cake koje mogu da se upotrebe na ios-u i zbog toga hocu opet da se vratim na iphone. Naravno, i ja sam svestan da mogu prodati telefon i doplatiti jos neku paru za npr. iphone 15 pro koji mi je ciljni telefon, ali ako mi ovo podje za rukom, bukvalno ne bih morao nista doplacivati.
To je i moj rizik, ja sam svestan toga, opet kazem ako prodje prodje… Po komentarima i osudama ovde stekao sam utisak kao da sam u najmanju ruku narko diler :rofl::rofl::rofl: Ljudi, to je njima nula stete naplatice se oni od osiguranja na prvom iventaru. Nije bas da ce zbog mene promeniti pravila garancije :rofl: Opustite se, nije to toliko strasno.

P.S: da se nadovezem ns post Mileta gamera kada si spomenuo argentinu, tursku itd… eto naprimer ja sam za sve konzole koje sam imao do sada i za pc kupovao igre legalno, cak i antivirus program za pc i gomilu nekih stvari. Doduse to tek kada sam se preselio u Austriju. Ali ja shvatam stvari i nikada ne bih nekoga kritikovao da skida sa torrent sajtova, krekuje programe igre itd… svako se snalazi kako zna i ume.

1 Like

Ček, a što ne bi prodao taj telefon i doplatio za iPhone, pa makar ga uzeo na rate?

1 Like

@Boki981 e božo, sledeći put kad kupujes kupi telefon, ne igračku :grin: i ne brini, sam ce se brikovati posle nekog vremena :flushed::grin:

2 Likes

100504013_3027468253957136_5148635609933283328_n

1 Like

Haha, al moram da kažem da se zanimljiva diskusija povela o moralnosti u eri hiperkapitalizma. :laughing:

Moja inicijalna reakcija je takođe da nije u redu varati, ali posle pomislim, lako je biti moralan kad ne moraš o svakom dinaru da razmišljaš. Nikad ne znaš kakva je tuđa situacija. Kad sam bio student bez prebijene pare, nisam mnogo polemisao oko x360 piraterije.

Ili evo lidija u supermarketu bez problema uzme skuplje jabuke a skenira ih ko jeftinije. Kad mi rekla bio sam sablažnjen, al onda pogledaš kako ovdašnji prodavci drže monopol i gomilaju rekordne profite na naš račun, shvatiš da oni praktično iz tvog džepa kradu svaki dan još od pandemije i nikom ništa. :woman_shrugging:

Dođoh u kanadu da postanem komunista. :rofl:

3 Likes