Imam JTAG(trebalo bi da moze i druge da flashuje) za motorolu imam FW imam potrebne software… zanima me da li je neko pokusavao JTAG i da li je dobio veci internet, da li neko planira ?
O_o
Jes ti siguran da znas o cemu pricas
JTAG mu dodje hakovanje Xbox-a, ne hakovanje bilo cega generalno.
Sto se tice hakovanja modema i rutera, time mozda mozes da otkljucas neka napredna podesavanja, ali da povecas sebi brzinu interneta neces moci nikako jer se to kontrolise sa druge strane kabla, tamo gde nikako nemas pristup
Zar mislis da bi bilo ko placao internet da moze tek tako da se poveca ?
The Blackcat USB Jtag uses the common ATMEL AT90USB162 chipset that has 16K of flashable memory, and contains a non-eraseable bootloader, so the device will always be able to be erased and re-programmed on basically any PC with USB support. This device is a cost-effective way to read or program thousands flash memory devices.
Ima fora da se internet odkljuca preko configuracionih fajlova samo ne znam kako rade nasi cabel operateri zbog nekih informacija…
e da i jos to nije za xbox to je test port.
Joint Test Action Group - Wikipedia, the free encyclopedia
Vidim slabo se ljudi igraju sa nekim stvarima
JTAG ne mora da znaci samo hack xbox-a. ja sam jtagovao T-mobile digitalni receiver i omogucio mu sve opcije a ne samo one koje platis
vidis, to za JTAG nisam znao sta je skracenica pa sam asocirao.
Ali to je i onako manje bitan deo mog posta.
Ono na sta sam hteo da ti skrenem paznju je da, barem kod kablovskih operatera sa kojima sam upoznat (pre svih, SBB) neces sigurno uspeti da drndanjem modema dobijes veci internet.
Bar ne na originalnoj sbb infrastrukturi.
Aj, ko zna kakva je infrastruktura u nekim mestima gde je SBB jednostavno otkupio sve od nekog drugog provajdera, ma da opet cenim da su ti to samo puste zelje.
@ M700P:
Mislim da možeš to da uradiš, provajder ti određuje protok na osnovu MAC adrese, tako da ako znaš kako da mu promeniš MAC (ja ne znam btw), možda ti uspe.
Kopernikus je u pitanju, pretpostavio sam da samo spoof MACa je jedna od korisnih opcija koja se dobije.
Ja sam samo hteo da probam ako ima nekih koristi posto nase mreze imaju propusta sigurno.