Sa rizikom da se forum polako pretvori u Ana.rs, cisto da pitam, jel ima neko jonizator kuci?
Meni ne izgledaju lose, mislim, ja sam upravo narucio, jer u stanu imam dosta prasine, jos kad mi dodje drustvo sa cigaretama i jos nekim rekvizitima koje ne bih imenovao, bas postane zagusljivo. Leti ne posto je otvoreno, ali zimi je malo problem.
I onda sam se setio u igraonici u kojoj sam svojevremeno isao pre 4 godine imali su 2 ona neotec jonizatora sto se ubace u steker. Mislim, to sigurno nece izbaciti dim iz vazduha, ili nekako magicno usisati, ali sam bas bio video kad je moj drugar sto drzi tu igraonicu cistio i sad primetio razliku u vazduhu ili ne, oni filteri, tj metalne plocice postanu skroz crne, kao garave. isto se desi malo i sa zidom oko stekera, sto znaci da ipak nesto radi i necemu sluzi.
Pa cisto ako neko ima u stanu/kuci/sobi nek mi kaze da nisam glup sto sam kupio?
Hehehe e zbog tih rekvizita sam ja kupio 3 neoteca…:lol: ja sam zadovoljan kako rade samo sa vremena na vreme ocistim one plocice i ko bog.
E super tema i mene interesuje ovo zbog prasine i dima.
Kakvi su oni jonizatori sto rade na principu vode ?
Ajde jos neko koji ima iskustva
Meni ce dosta biti jedan za pocetak.
Ja cu da napisem iskustva kad mi stigne, ali koliko sam cuo, i kazem video u igraonici, cini se da dosta pomaze. Ja sam na klimi imao opciju jonizacije vazduha, i posto nisam imao pojma sta je to, tad sam trazio i nasao da su to negativni joni koji prijaju i ne umaraju ljude. E sad, u vazduhu je najvise neutralnih jona, ali ih stvari tipa racunari elektronika i tako to naprave pozitivnim. Posebno se isticu i grejanja na struju, one t.a. peci i tako to kao stvari koje najvise stvaraju te pozitivne jone koji uticu lose i javlja se umor i tako to. U principu, ja tu opciju na klimi kuci nisam ni koristio, ali eto ovde u stanu nemam tu klimu, a ovo radi isto, samo sto je realno manje tako da ne u toj jacini. Ali to je samo jedna od funkcija, druga je sto ubija mikroorganizme u vazduhu, utice na prasinu iako normalno nista komercijalno bas ne moze skroz da ukloni prasinu iz vazduha. Mada oni reklamiraju i neki “planinski miris” uz te jonizatore, pa se ljudi zalete i uvek nadju tu manu, npr kupe taj jedan neotec, koji realno nije ni skup ni veliki, skupe se 10 pusaca u velikoj sobi, i onda ostavljaju lose komentare, tipa da je bezveze, ali realno ne mozes da ocekujes za te pare nista vise.
Gledao sam i ostale jonizatore, oni su malo skuplji, ali ako ovaj vredi, razmislicu o tome.
Nema nikakav planinski miris vec jako jako slab miris koji ne mogu da povezem sa nekim drugim mirisom,tu opciju imam i ja na klimi palio sam je ali nisam nikakvu razliku primetio.
A za te jonizatore na vodu prvi put cujem ali po nekoj mojoj logici ne verujem da mogu da budu efikasni kao ovi na struju jer se zna kako nastaju negativni joni ali ne znam sta ce tu voda u prici.
@gospodin_covek dolazim na lajv kasnije pa cemo da utvrdimo to sa vodom upoznat si sa nacinom, a struju pustis i ona radi…
hehe
Hehe ne ozbiljno na faxu mi je profesor pricao o tome a pored toliko hemija i fizika koje imam od jona mi se povraca :lol:,a iz vode moze samo nastati OH negativan jon koji kao takav postoji samo u vodi a ne u vazduhu zato sam pitao koja je poenta vode u jonizatoru kada ti negativni joni ne mogu da budu u vazduhu vac mogu da jonizuju samo vodu.
Preciscava je kroz vodu a drugi deo jonizuje
Sent from my iPhone using Tapatalk
Hehe zar bas niko ovo ne koristi? Mene je cisto zanimalo neki drugi sem ovog neotec-a jer bih kupio ovaj za manju sobu dok bi za vecu mozda video neki skuplji sa boljim filterom.
Mada kao sto sam rekao, vec sam narucio i ovaj pa ako super radi mozda ce mi dosta biti, jer nije uopste skup, za 2500 sam ga narucio tu na sajtu, najsmesnije mi je sto se dobija jos jedan onaj metalni filter, a on se i ne menja, samo ga ocistis.
A nisam video da se neko zalio da mu je odmah otisao i nije mogao da popravi, vec se javljaju samo oni kojima se pokvari posle 2 godine, sto je i za ocekivati za te pare, mada ima i onih koji pricaju da im jos uvek radi a kupili ga pre 3-4-5.
Edit1: Tacnije 2400 sa sve postarinom, sam aparat je 2200.
Ja i dalje sumnjam u pozitivne efekte tog cuda…Mislim da je to sam jos jedan nacin da se uzmu pare ni zasta…Metalna plocica koja izgara na malo el.Grejacu kao oslobadja Neg.Jone a oni su nam potrebni da bi bili srecni… Ovakve tvrdnje dozivljavam kao napad na zdrav razum i inteligenciju. Pogotovo sto je to sve dokazano na institutu “Stagod za kes”
Ako imas problem sa dimom u prostoriji provetri i dve tri kesice lavande to rese…Ako imas neku kvalitetniji zavesu (tezu,gusci materijal) nema tog boga oca da ti izvuce dim iz nje…Promaja pomaze ali i dalje smrdi i zuti sta god radilo u kuci.
Sve do momenta dok se ne teleportujem na Enterprise i ne pojedem T bone stake sa pekarskim krompirom iz replikatora necu verovati u moci Jonizatora,Magic Ball za pranje vesa i slicnih uredjaja
Hehehe isto tako sam i ja mislio do pre godinu dana kada mi je profesor na faksu to objasnio i sa naucne strane a on nema razloga da to reklamira :).
Pa meni nema sta niko da objasnjava na kom principu radi i sta radi kad se jednostavno vidi da su filteri crni, tj zaprljani, nije da ne radi nista i sluzi svrsi kojoj je namenjen. Inace, na stranu te stvari o negativnim jonima, koje jesu tacne, ali ajde na stranu to, opet je dobar za preciscavanje vazduha. Inace uopste i nemam zavese, imam venecijanere, ali nije isto zimi i leti, ne mozes toliko cesto provetravati. Mada ja i nisam pusac, ali kad mi dodje drustvo postane malo nepodnosljivo.
Kupio sam ja taj Neotec jonizator ,stvar je potpuno beskorisna to je još jedan u nizu tv shop prevara ( keramički noževi kuglice za pranje veša bez deterdženta ,sofabed ,razna kuhinjska pomagala i tako dalje ) ,plate se ljudi da lepo govore o proizvodu sve ekstra uzmu ti pare ti kad ukapiraš o čemu se radi već je kasno.
U godinama smo kad treba da se osvestimo i realno sagledamo šta jeste a šta nije a ne da se ponašamo kao radoznali klinci od 5 godina starosti.
@G.covek — Voleo bih kad bi i meni neko pojasnio na naucnoj bazi sta to radi i kako i pritom dokazao.
Neznam puno o tome al zato zna google.I nije me mrzelo da citam I sve sto sam saznao zasniva sa na tome da Neg.Joni ustvari prave sterilno/vestacko okruzenje oko nas. Unistavaju alergene,bakterije,viruse… tako sto se vezu za njih i ovi dobijaju na velicini i tako nase telo (respiratorni sistem) filtrira. U prevodu pravi nam medvedju uslugu…Kao sto znate sve vakcine se sastoje od vec umrtvljenih virusa/bakterija da bi nase telo proizvelo antitela za te vrste bolesti i postali imuni.U slucaju nedostatka tih virusa/bakterija nas imuni sistem ce biti samo sistem bez onog imuni posto nece imat na sta biti imun. Zato imamo ljude koji mogu da zive u Indiji normalno a mi sa ovog podrucija kad bi krenuli moramo da primimo oko 6 koktel inekcija u periodu od 3 meseca pre puta,koje nas stite od 24 do 27 poznatih zaraza u Indiji koje napadaju samo strance dok lokalno stanovnistvo zivi normalno i imuno je na to.
Ista famozna stvar koja se reklamira i prodaje jesu oni duseci i posteljina koja nije pogodna za zivot Grinja…kao sterlini su i grine nemogu da opstanu na njima. A grinje su totalno bezopasne za ljude,sve sto one rade jeste da se hrane mikro ljuspicama nase stare otpale koze. I sad zamislite taj krevet posle 6 meseci gde nema grinja nego gomila mrtve koze koja truli i na kojoj se nalaze gomile bakterija…koje su dosta opasnije po zdravlje nego grinje.Ali oni pokazu grinju pod mikroskopom koja izgleda kao alien i to je strasno.Pa da pogledate lice vase devojke pod mikroskopom…pa nikad je vise ne bi poljubili.
Pazite evo citao sam celih sat vremena o tome i shvatio da nigde nisu uporedili koliko inace imamo Neg.Jona u m3 vazduha koji je van stana…samo pricaju koliko koji uredjaj pokriva m2 u stanu. I njihova teorija se zasniva na prostojima koje se ne luftiraju gde bi ovo pravilo vestacke neg.jone kojih napolju ima u izobilju.
Ovo je klasicna prodaja Zamrzivaca Eskimima.Amerikanci to rade od pamtiveka.
Gomila proizvoda je tu samo marketinski…i niko vam ne brani da prodajte sta god zelite,zato se to zove slobodno trziste bas zbog takvih.Jos od divljeg zapada i prodaje cuvenih eliksira za sve i svasta.
Ali opet nesmem da zanemarim “Placebo efekat” koji ima ljudski um. Tako da ako mislite da ce vam ovo pomoci i ubedjeni ste da vam je bolje to je vasa volja.
Sto se tice tog crnila na plocice to je prirodno posto izgara na struji mora polako da crni to da stavis i obicnu plocicu od bilo kog metala dobio bi isti efekat. Cadji i garezi.
P.S. Moleri obozavaju jonizatore kaze posao se uvecao duplo
*** Izvinjavam se na pravopisnim greskama garant ih ima.Lenj sam da citam sada sve i ispravljam ***
@Danijel tvoje misljenje,ja bas mislim suprotno i mislim da je ovo jedna od onih stvari koji ljudi sa nasih prostora jednostavno nece da prihvate i pored svega sto je poznato i traze milion mana i gluposti koje su neki “pametni ljudi” napisali na netu iako postoje knjige o efektima pozitivnih i negativnih jona kao i o uticaju stratosferskog i troposferskog ozona koji je takodje povezan sa tim…i onda po obicaju kod nas postane popularno tek nakon 10 godina u odnosu na ostatak planete -_-.
Pa realno jonizatori postoje odavno i u americi su bili aktuelni jos devedesetih. Kako god, cadj se ne stvara zato sto pustis struju kroz metal.
Mislim kako god, ja sam trazio misljenje onih koji to imaju, da sam hteo tvoje misljenje izasao bih na ulicu i svako kao sto ti kazes normalan bi mi rekao da je to glupost. I ja sam sam mislio da jeste, ali sam eto promenio misljenje kad sam video kako radi.
To sto si ti citao, na vikipediji i kojim god forumima je neko ko je cuo nesto o tome pa sad pise. Zato necu ni ja da se pravim pametan o jonima jer ja sam na pravnom fakultetu koji nema nikakve veze sa jonima i kojekakvim stvarima, ali da negativnih jona nema u izobilju kao sto ti kazes, to je tacno. U izobilju ima neutralnih jona koje pozitivno naelektrisu aparati tipa t.a. peci najvise, ali i elektronika. Tako da u gradu ih sigurno nema u izobilju. Ko misli da je to prodavanje magle, ok, ne mora da kupi.
@Gos.Covek Evo sto vise citam po netu sve vise potvrdjuje moj tekst gore.Procitao sam o korisnim efektima Pozitivnih Jona/Anjona i Negativnih Jona/Katjona. I slazem se da su korisni coveku.I sve to sto pise o njima je ok. I to je teorija.
A sad realnost:
Sve studije o famoznim Jonizatorima ukazuju na prevaru. Ne postoji nacin da proveris ispravnost uredjaja,Barem ne kod nas posto po nasem Tarifnom sistemu Jonizatori spadaju u grupu proizvoda “Uredjaji za Filtriranje i Preciscavanje Vazduha” tarifni broj 8421392090 Carina na to je 7% ukoliko je roba iz EU onda je carina 1,4% I nikakve dozvole nisu potrebne. Jednostavno uvezes…Za TV treba atest za taj model kad se prvi put uvozi.Ali za ovo nista.Rupa u sistemu koji mnogi koriste pretpostavljam.
Druga stvar je kako proveriti da li stvarno radi i da li emituje te potrebne negativne jone ili nam zatrpava prostoriju sa pozitivnim jonima i sta se ustvari ispusta u prostoriju?Od ceka je ta Cadj.
Ne zelim da zapocnem prepirku,samo iznosim na osnovu cega je moje misljenje o Jonizatorima takvo.
Iskreno ja pre mislim da smo izlozeni Kineskim jonizatorima par hiljada din koji ustvari kostaju 2.eur kom tako da sa svim troskovima transporta,carine,pdv-a + marketing izadje negde oko 10 eur i onda se nama prodaje kao revolucionarno resenje.
@VID
Samo iznosim da treba biti oprezan sa tim stvarima,posto kontrole nema i dok mislite da radite pravu stvar mozda radite bas suprotno.To sto ne vidis dim u sobi ne znaci da je nestao…Posle 5 min. Culo mirisa se navikne na Miris i vise ne detektuje te mirise.I ne osete se.Moj savet ti je da posle ubijanja Veselih Mirisa ti ipak proluftiras prostoriju.
@Danijel E pa sad ti ulazis u neke teorije zavere koje mene apsolutno ne zanimeju kao oni nam prodju kineske koji ubacuju pozitivne a ne negativne…to su gluposti negativni joni nastaju po odredjenom principu u jonizatoru i pri ogromnoj voltazi nema tu sta oni kinesko da stave svaki je isti i radi na istom principu samo su oni veci i skuplji efikasniji zbog vece voltaze i vece povrsine plocica…i to nije tesko proveriti mozda jeste u kucnim uslovima ali na fakultetima koji imaju odgovarajucu opremu nije tesko i ima mnogo knjiga i dokaza o tome.
To uopste i nije stvar za raspravljanje naucno dokazano da je tako oni stvarno stvaraju negativne jone e jedino sto je pitanje koliko su ti negativni joni korisni do sada su sva iztrazivanja pokazala da jesu mada su oni i tezi od vazduha pa uvek padaju na zemlju ili neke predmete te je verovatno da ce u mestu gde se koristi jonizator morati cesce da se brise prasina.
Drago mi je da ste vi zadovoljni koriscenjem toga i da to vama radi posao.Ja samo svoj trud/rad/novac/ cenim i stoga ga ne “dajem” Trgovcima Magije i poenta mog pisanja je bila da vam skrenem paznju da budete oprezni sa takvim proizvodima i vasim novcem. Nista vise,nista manje. :bow