Jeftini DL diskovi?

evo par zanimljivih testova Verbatim i Maxell diskova, rezani sa vise razlicith rezaca pri razlicitim brzinama

Verbatim: Verbatim 2.4x DVD+R DL [MKM-001-00] - ImgBurn Support Forum

Maxell: Maxell DVD+R DL 8.5GB 8X [RITEK-S04-66] - ImgBurn Support Forum

Iz vase prepiske zakljucujem da dosta zavisi od kvaliteta rezaca, i radnog staza istog. Mozda cak i vise od samog kvaliteta medija…

prvenstveno da, ali dosta zavisi od samog diska tj media na kome rezes i brzine, sto niza to je kvalitetnije narezan disk

masina mora da bude u super stanju, ne mozes da imas 200 programa u trayu rezidentna a da imas neki single core i da ocekujes sve to da radi i da reze lepo… a povrh svega ne mozes da jedes smoki i sa takvim masnim rukama da hvatas disk (ovo je zlatno pravilo) :slight_smile:

TY je radio diskove ze Verb(one pastel ako se secas) i neznam da li ih je iko pomenuo u diskusiji.Imate i Verb za 200din a sto kaze nas narod kolko para tolko muzike.Govorimo o onim diskovima koje mozemo naci na svakom cosku i koji su nize cene.Mogu da ti predlozim da dodjes kod mene doneses te krs diskove i probamo rezanje,garantujem da nece puci.Sto se tice tvog testiranja ja sam rekao isto,Verb je najcitljiviji od pomenutih atko da nevidim svrhu tvog posta osim onoga u delu da su Maxell sugavi i da ti pucaju zato sto su skart.OK tvoje iskustvo a ja tvrdim da ti pucaju diskovi iz nekog drugog razloga.Ovi nasi postovi i jesu tu da bi nekome pomogli da izvuce pouku za dz.Ko hoce da se slozi samnom neka potrazi resenje problema na drugom mestu a ne u diskovima,a ko hoce da se slozi sa vama neka kupuje skuplje diskove ili neka kupuje igre od nas(pirata) i nece ga boleti glava da li mu puko disk od 100,00 i sl,a i nece morati da trosi struju i placa brzi internet dok skine igru.

meni od 25 verbatima 2 su pukla, od 10 maxela ni jedan jos uvek sto ne znaci da nece, rezem na 2,4 ne zurim. Bitan je medium isto toliko i sam rezac.
Slazem se sa @studiovpc da je verbatim najbolji i da ima najkvalitetniji layer folije, zastite i svega, siguran sam da je na Verbatimu veci procenat citljivosti, nije providan…

Svako ko se iole razume zna da Verbatim vodeci po kvalitetu diskova!

Sta reci, sami birate na cemu rezete i tesko da neko od nas moze da vas ubedi sta da kupite.

Ziveli ljudi! :slight_smile:

Sent from my iPhone using Tapatalk

o pucanju maxell-a, moze biti skart serija, vrlo moguce, ne znam da li se secas Verbatim 8X CD-R serija daaaaaavno jos za vreme bombardovanja kada je naletela kod nas, pucao svaki disk, kupim jewel pack 10 komada svaki pukne i onda mi posle prodavac kaze da je naletela losa serija, dobijem novu seriju radi svaki… a tad sam imao Plextor i to SCSI rezac… bio kontroler skup ko djavo a kamoli rezac… onda je krenuo moj cuveni TEAC W54E… to je bila masina :smiley: kosta vise nego sto sad placamo ceo xbox, a vi tu kuate kako skupi diskovi… u to vreme prazan disk bio 20 maraka skoro…

tako da dolazimo do tog pucanja maxell diskova… meni samo oni pucali do sada sto se tice DL ere i oni Omega i SKY krsotine, probao sam ih samo, hoce da se reze on lepo i na 2.4 i na 4x ali posle je nikakav kad ga citas, puca redovno i u pola rezanja i na pocetku retko na kraju, znas i sam kako zvuci rezac kad rezes na krs disku necu da ti pricam nista o tome…

I jos nesto,neradi se ovde samo o Maxell diskovima(konkretno MediaRange)vec o raznim brendovima pa cak i o Verb.Ljudi su se zalili da im i oni pucaju.

Naravno da se secam tog vremena imao sam i ja Plaxtor sa scsi kontrolerom a mislim da jos uvek imam taj teac i da sam do skoro na njemu rezao igre za ps1 jer nisam mogao da izvucem nizu brzinu rezanja na ovim novim.U to vreme su to bili dominantni rezaci i nisi mogao da kupis drugi i da si hteo.Nisam koristio te Verb cd jer sam tada radio iskljucivo muziku i kupovao one u kutijama nesecam se vise oznake.Moguce da je to bilo kasnije jer kada sam ja poceo prazan Verb je bio 10-ak maraka a Plaxtor oko 350 ali me nemoj drzati za rec bilo je davno.Sto se tice Omega diskova njih sam narezao 10 i nijedan mi nije pukao ali zato danas nije nijedan citljiv.Mogao sam da ih koristim tada i nikad vise,zato ih nisam vise kupovao a Sky nisam ni probao jer nisam imao potrebe.Trenutno osim Verb koristim MediaRange,V-Excellence i printabilne RiData(po kvalitetu odmah iza Verb)i nemam potrebu za experimentisanjem sa drugim(recimo TDK nisam nikada probao).Pozdrav pvc i svako dobro.

Od 2007 pa do danas - STROGO Verbatim! Na početku je brzina bila 2.4, ali već dve godine režem na 6x! Za svo ovo vreme NIJEDAN disk mi nije zabrljao ili pukao! Kupujem u Srbobranu kod lokalnog prodavca kompjuterske opreme, cena po komadu je 130 din!
Bi mi žao da se ne umešam u priču…

Ja se isto drzim samo Verbatim-a!

Kupio sam danas cisto da probam dva Kodak diska. 100din komad. Nisu ni uspeli ni da pocnu da se rezu. Na 2 razlicita rezaca. Jedan Nec jedan Samsung. Da znate.

Ja sam takođe koristio Verbatim do prošle godine (dok nisam kupio neflešovan xbox). Od možda 50 diskova nijedan nije pucao, i svi su radili savršeno i posle godinu dana.

Ljudi pošto sam nov u svetu boxa hteo bih da pitam gde su najeftiniji verbatim diskovi i koliko kostaju?Ovde kod mene je jedan 230 dinara što je po mom mišljenju preslano,

kod mene u krusevcu su 120 na ulici, verovatno ima i jeftinije po prodavnicama…

Juce mi stigne konzola i odem do cd shopa da kupim diskove za igre kad oni nemaju verbatim-e vec samo maxell. Napolju upeklo sunce a do sledeceg cd shopa ima 15 min pa odlucim da dam sansu i maxell diskovima. Narezem igre i kad ubacim u konzolu iskoci poruka “The disk is unreadable”! Toliko o Maxell cd-ovima. Posle kupim 10 verbatima (u onom 15 minuta daljem cd shopu) i radi najnormalnije.
I tako sam umesto 15 min izgubio celo popodne nervirajuci se zbog j****** maxell diskova!

Ja imam potpuno drugacije iskustvo sa maxellom. U pocetku sam poceo da kupujem Verbatim kao ajde, naj su, ali su me zezali, pucali na pola rezanja i nisu citali kada se narezu. Tako da sam presao na Maxell i prezadovoljan sam, bukvalno sve igre su mi na Maxellu i samo cu njih da kupujem, tako da ne verujem da ti je to do dvd-a…

Zdravo svima,hteo sam da pitam u vezi rezanja igara na maxell dvd+r dl kakva ste iskustva imali sa njima i da li je bolje odmah da kupim verbatimove koji su nesto skuplji?
P.S narezao sam vec 3 na verbatimove,sljakaju savrseno. :smiley:

Sam si sebi dao odgovor

Nemoj se ljutiti ali u “svasta” mogu da poverujem ali u ovo nikako ,naravno ako pricamo o ispravnom rezacu “”“Verbatim kao ajde, naj su, ali su me zezali, pucali na pola rezanja i nisu citali kada se narezu”“”

P.S. @Kosika Moja preporuka ti je radje odmah uzmi Verbatim.

Pored svih proverenih, preporucujem vam MediaRange DL… Narezao sam preko 30 komada i ni jedan mi nije pukao ni zastucao! :wink: