Posto su sve teme u vezi pitanja zakljucane, boga pitaj zasto, evo bez razloga jos jedne nove teme. Zanima me nesto. Imam slim sa 250gb hardom. Pise da mi 10 instaliranih igara zauzima 85GB, i da imam slobodnog prostora oko 134GB. Prostom matematikom dolazimo do toga da se negde izgubilo oko 30GB. Pretpostavljam da je sam softver boxa instaliran na njegovu internu memoriju i nema sanse da zauzima toliko prostora. Gde bi onda bio na boxu sa 4GB hardom?! Gde se dedose 30GB?!
To ti nije slučaj samo na Xbox-u. Svaki HDD “krade” malo od stvarne cifre. Primera radi, moj HDD na kompu od 750GB ima dostupno negde oko 720GB. Tehničke detalje zbog čega je to tako - ne znam, ali SVAKI HDD je takav.
8bit = 1bajt
1024bajta = 1kb
1024kb =1mb
1024MB = 1gb
oni koriste obracunsku jedninicu 1000=1 za obelezavanje na HDD imas 250gb ako se racuna 250 000mb i 250 000 000 kb ali kada je to 1024 to je manje i time dobijas ovo sto sam ti ja rekao.
250gb je ustvari fizicki 230gb tako nesto.
Teorecka vrednost kojom se oznacava HDD i prakticna se razlikuje.
Ma to je sa svim mogucim memorijama, cak i memory karticama, telefonima, flashovima, svim. Ali ovo objasnjenje, najbolja kradja ikada
Tako je isto meni na laptopu, imam HDD od 640GB a u stvari slobodnog prostora imam 594GB.Sa svakim HDD-om je tako, nikad nema onoliko koliko pise da ima…
ljudi to je jos od pitaj Boga tako ne znam zasto ste se sad uspanicili oko toga
LOCK