Iskustva sa domaćim prodavnicama tehnike

Pošto ovde svi dosta kupujemo tehniku, koja su vaša iskustva sa domaćim prodavnicama tehnike da li je neko imao slična iskustva opisana u članku?
Jedan od zaposlenih opisuje rad u Tehnomaniji na reddit-u
“Odnos kompanije prema kupcima je takođe zanimljiv, jer je otkriveno da se proizvodi koji su neko vreme korišćeni prilikom zamene i povraćaja u radnju od strane kupca, ponovo vraćaju u prodaju kao potpuno novi proizvodi i završavaju kod nekog drugog kupca.
Zato neretko za punu cenu dobijate blago oštećene ili prljave proizvode koji su navodno potpuno novi i neupotrebljavani”

Jbg, gorak je “limun” zna se…

Desilo se meni ovde u Mediamarkt. Kupio pametni sat, otvorio kutiju, a unutra potvrda o obavljenom servisu par meseci ranije :rofl:. Vratio se i uzeo pare nazad. Kontam da to nije ništa strano, samo ovi nisu dobro prikrili tragove :rofl:

A isto pre par dana u Mediamarkt, gledam izložene usisivače, pitam za neki Bosch, kaže likuša nemamo ga u prodavnici, ja pitam a online, kaže nemamo ni online, ja kao pa šta traži ovde, ona odgovara jbg, loši smo po tom pitanju :rofl:

1 Like

Ja i nemam bas najbolje iskustvo sa njima. Win win / tehnomanija jedno te isto.

Pre 4 godine nas par narucilo preko 30 grafika za rudarenje, platili, dobili potvrdu da je to to i kad je trebalo da se isporuci, dozvole nam samo 4 jer je neki glavonja stavio sapu na sve ostalo i rekao ne moze, nase je.

Letos su imali PS5 u pristizanju, narucim 30 komada, posalje drugar mail da pita za odobrenje, sve odobreno, posalju mi jednu konzolu da me “ispostuju”
Konzola je kostala 550€ kao sto i treba
Da nemam druga koji radi ne bi pisao ovo, sve sto je velika vrednost neko od gore uzima za sebe.
Reklamacije ne uvazavaju, imao sam grafiku 1080 od 16gb koja je bila u garanciji jos godinu dana ali posle nekog vremena dok radi ventilatori pocnu nenormalno da se vrte i bas se jako cuje. Snimim sve, odnesem uredno i 2x me odbiju. Ta grafika je tada kostala 111.000 i uz njihovo obrazlozenje sam je dobio nazad “Grafika je testirana od strucnog lica, nema naznaka kvaru ili greske u radu”
Posle toga sam dosao do njihovog glavnog, svaki ispod njega mi je rekao “nisi dobio broj od mene” i rekao da mi se nasisa one stvari, klosari raspali.

1 Like

Eeeee pa ja sam svoje studentske dane provodio u Gigatronu. :smiley: Sad ih nastavljam bez njega. xd
Početkom decembra sam podneo ostavku i završio sa svim što sam imao tamo. Neću sad ni da ih ružim ali potvrdjujem ovo što je kolega iznad pisao u vraćanju korišćenje robe u prodaju. Svega sam se ja tamo nagledao i načuo. Ne etičnost i nemoral. Itd. Da ne nastavljam. Kad kupujem triput proveravam.

Da l si nekad narucio manje od 30 komada hahahaha :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
Koji si ti brat

To je bila politika firme :blush:

To da ako se proizvod vrati u nekom roku se vraća samo pod uslovom da taj proizvod može da se vrati u prodaju. Ja sam kupio auto kameru i baš je bila očajna, jedini način da je vratim je bila da kamera nije oštećena na bilo koji način i da može ponovo da se prodaje…

Gigatron jedino od domaćih jer Motorola može samo kod njih da se nabavi.Npr nestručno osoblje za pravljenje blutax obrazaca,onda slabo poznaju lager robe tj moraju sve fizički da provere da li imaju na stanju itd toliko sam ja iz dvije kupovine zaključio

Ma kakvi nemaju pojma ni šta imaju ni šta mogu da nabave… Nego stalno zovu neke menadžere i šefove… Samo kada bi krenuli da posle nekog vremena da roba ide na sniženje, to bi bilo odlično a ne dve godine kasnije je cena ista kao i prvog dana.

Sada je zaista jedno te isto. Odnosno jedan je vlasnik. Za win win mogu reći da su očajni i da ih treba zaobići u najširem luku. Nema reklamacije koju prihvataju. Nažalost to što je tehnomanija spojena sa njima, samo će se odraziti i na tehnomaniju, pa očekujte isto.

Još najbolje iskustvo sam imao sa Gigatronom, preo njih sam uzeo i PS5. Uredno rezervisao preorder i zvali me početkom februara, platio regularnu cenu, uzeo dodatni DS i 4 godine garancije. Sve što sam kupovao, bilo je novo i radi kako treba.

Tehnomedia, za sada isto ok. Imao sam reklamaciju na jedne slušalice, bez problema zamenili na nove u garanciji.