iPhone vs Android phone

Šteta. Ušli su u frku bespotrebno i gube i jedan i drugi… sta radi lova jbt… vidim da apple kreće da se kolje i sa facebook-om…

https://winfuture.mobi/news/118105

Ko te dira

2 Likes

1 Like

Interesantno. Mislio sam da je veci procenat zastupljenosti iOS-a, da je barem nekih 35-40%.

Ma gde veći, pa nema svako para da kupi najnoviji ajfon. Ne aludiram na nista ali generalno to su trenutno najskuplji uredjaji na svetu… Sada shvatam koji sam ja ludak sto sam u Srbiji kupio ajfon 11, 11 pro max i ipad Pro 11 u isto vreme… Mogao sam da uživam sada negde na Filipinima :joy:

2 Likes

Kada bi cene bile kao u vreme 3310 onda bi realno mogli da vidimo koji je udeo svakog proizvodjača… cene su otisle u nebesa i ponekad se stvarno zapitam jesmo li normalni sto dajemo toliko para za telefone…

Da ali u poslednje vreme imas i one cenovno dostupnije verzije.

Mada kad uporedim vreme od pre 7-10 godine vise sam ljudi vidjao sa ajfonom dok u poslednje vreme kako su kinezi poceli da izbacuju svasta nesto vise vidjam huavej, xiaomi itd itd

Veruj mi, kada bih mogao da koristim android, bez razmisljanja bih presao na Xiaomi. Kada sam skontao sta nudi MI 10 ultra naspram konkurencije koja nudi mnogo manje za vecu cenu sve mi je bilo jasno.

Nazalost, za sada jedino iPhone dolazi u obzir. Osim telefona i tableta, dosta toga sam nakupovao na iOSu, pretplatio se na iCloud, kupio MACBook i Apple TV, sada je vise kasno za Android :slightly_smiling_face:

1 Like

Ako pogledas cinjenicu da samo jedan proizvodjac na svetu pravi uredjaje koji imaju ios onda je taj procenat ogroman. Tih 10-15% je ogromno.
Kada pogledas da svaka budala moze da napravi svoj brend i ubaci android onda je sve jasno.
Pa imamo bezbroj noname brendova pa imamo domaci Tesla tuzni. Sve android.

2 Likes

I opet su iza samsunga i huawei-a sa svojim ekskluzivnim sistemom :wink:

Ni ferrari se ne prodaje kao golf, pa opet…

2 Likes

Kakvo je to poređenje pa nije ni Huawei zastava,a Ferari nije svakom dostupan jer je samo u ograničenom broju a ovi su više Volkswagen

To je poredjenje po broju prodatih primeraka, pokazatelj da nije sve u tome. Kazes da je Apple trenutno iza Samsunga i Huaweia, jeste, i ferrari je iza volkswagena ali zato sto ferrariju nije cilj masovna svetska prodaja… vec odredjeni krug ljudi koji ga kupuju.

Profa je to objasnio stručnije vole oni da ga svako može kupiti a Ferari baš suprotno radi da bi bio ekskluzivan čak i smanjuje proizvodnju da bi to održao.Ima ljudi i koji androide plaćaju 1000+ eura jednostavno ima nešto što im bolje radi nego iPhone tipa osvežavanje ekrana,rezolucija,brzina punjenja,kamera itd jednostavno više personalizacije imaš na androidima

Pogledajte malo strukturu telefona. Odnosno cenovni rang. Gde je ono 80% androida za 1din ili ti neke jeftine kante. Sto znaci da je tih 10-15% ios stvarno doata.

Pazi i u tih 10 15 posto iosa, nisu sve iphone 11 pro plus ili max kako vec, ima tu i iphona 7 ubedjen sam.

Naravno, evo i ja imam sada iphone 7
Nemam i ne dam 1000e za glupi tel. Tako dace i sledeci da bude tipa SE ili tako nesto jeftinije.

iPhone 7 je uredjaj najviše klase. Bez obzira sto je sada star u vreme kada je izasao je bio uredjaj najvise klase. U tome je poenta.

1 Like

Motorola bas ne posustaje sa savitljivim ekranima, izgleda da su svi ostali totalno iskulirali trend.