Da li je neko imao iskustva sa samsung fold telefonima? Zanima me mišljenje o njima, nešto sam se napržio na to njihovo rasklapanje ekrana i baš razmišljam da pazarim ovih dana, baš sam išao danas do gigatron rekoh ajde da vidim uživo taj telefon da ga opipam i zagledam kako to izgleda, ali nije ga bilo na stanju. Pa me eto zanima ako je neko koristio kakva su iskustva sa takvim telefonima najviše ciljam na preklopni deo i na bateriju
To prvo ode na njima ![]()
Nemoj da uzimaš Fold nikako. Koristio sam ga godinu dana, em što je užasno nezgodan, em loš ekran, pregib se samo vidi više i više vremenom.
Evo Oppo je napravio do jaja foldable telefon koji ima novu tehnologiju i neuporedivo je bolji od Folda.
Slažem se sa Wahadom 100%
Imam druga, uvek je early adopter i uvek uzima fold svaki odma čim izađe. Sviđa mu se koncept velik ekran, u pokretu da može da kodira ne nosi laptop itd.
Na svakom posle 6 do max 12 meseci to izgleda raspad, šarke popuste, i linija po ekranu sve više uočljiva.
Takođe treba uzeti u obzir da android ko takav “zatvaraju” kao ekosistem, mislim negde u septembru, u suštini idu na zatvoren model kao Apple.
Žele da apkovi ne mogu da se instaliraju ni iz jednog drugog izvora sem playstore-a, a na playstore-u svaki dev mora da priloži ličnu/pasoš, jer, moš misliti, satanističko pedofilske elite hoće da štite decu od neprikladnog sadržaja.
U suštini ono čega sam se plašio to ste mi i potvrdili ![]()
Hvala vam na savetima
Sve objasnio @celahudini i @Wahad
Ali ako uleti Apple sa svojim foldom od septembra ove godine mozda ga naprave da valja.
Džaba se nadas. Fold nikako ne moze da valja pa makar ga i apple napravio. Jednostavno pregib je pregib.
Pa ne znam, mozda ima neka inzenjerska fora.. Ali ne nadam se previse. Dva ureredjaja telefon i ipad su mi ok.
Ja sam jedno vreme bio toliko za fold da samo sto ga nisam kupio. Mozda kad izbaci apple i kupim. Ali se razocaram kada vidim ljude sa problemima i nekako odustanem. Mada, mozda je i do “paženja i maženja”. Ako se dovoljno cuva mozda taj pregib i nece biti problem, kod mene su recimo telefoni kao novi i posle par godina iako nikada staklo ne stavim, samo po koja maskica.
Ajfon mi je padao par puta. Ipad je doziveo slucajeve u kojima sam se par puta ledjima navalio na njega sa 100 kg i nema nikakih problema. Srecom imam apple care na oba ![]()
Pa kad kupujes/kupujemo neunistive Pro Max ![]()
Ali kod mene uvek staklo i maska, ne daj boze bez.
Za fold ce obavezno morati apple care ako ga uzmemo ![]()
mada to cudo ispod 2500€ nece biti ![]()
Uzmi Kineza nekog brt ![]()
Sve dok ne uzmu tajvan suviše su slabi ![]()
A realno ako ti gušt uzmi ja koristim razr skoro godinu sve top
El to nesto na preklop? Jer ne razumem se. Jedino od motorole sto imam je bebi alarm.
i surakov toki voki ![]()
Mislim da ni vajni apple neće uspeti da napravi neki fold da valja. Jednostavno sam koncept je faličan. Trebalo bi bukvalno neku novu magičnu tehnologiju da izmisle gde mehanički zamor ne postoji.
Istu stvar pričam otkako su se prvi fold telefoni pojavili, istu stvar ću pričati kad ovaj evolutivni zapećak najzad odumre. Rešava problem koji ne postoji, dodajući ogromnu dozu kompleksnosti u sazreli segment, za malu dobit.
A ova priča da će neko da ‘kodira u hodu’, pa pretpostavljam da takvi koji sebi ozbiljno kažu da će to da rade i jesu ciljna publika. ![]()
Ali dobro, da ne smaram previše – što neko reče, ako ti je gušt i možeš da priuštiš, što da ne. Pa sve i da traje samo godinu dana pre nego što ekran precvika i ceo sklop zariba, jer, naravno da hoće. Ja prvi priznajem da mi je apple watch u suštini igračka, a lepo je imati igračke.
Baci pogled kako je Oppo rešio problem.
Sa njihovim telefonom, to više nije problem.
Salji nki link, mada ovde se oppo teze nalazi ![]()