iPhone vs Android phone

Sta ovi testiraju da mi je znati? :thinking: :unamused_face: Po njihovoj listi ispada da S23 Ultra ima malo bolju kameru nego 13 Mini, a u realnosti 13 Mini ne moze da prismrdi S23 Ultra.

Zavisi ko testira. Da je radio analizu Benchmark, Motorola bi bila u top 3 :joy:

4 Likes

Overall. Tu ulaze svi parametri. U globalu, kupis ono sto ti se svidja i gotovo. Nema tu neke wow razlike kao nekada. Osim motorole, naravno :grin:

1 Like

Upravo to kupujes to sto ti odgovara “no matter what”. Nego kad sam video ovu listu aj da udjem na sajt i nekako su mi rezultati cudni.

Bas zato sam uzeo da uporedim na sajtu S23 Ultra koji mi je privatni i iPhone 13 mini koji mi je poslovni. Prema njima ispada da je mini bolji i za photo i za video :face_with_raised_eyebrow:, a u realnosti kad nesto treba da slikam slikam za S23 pa saljem sebi na mail slike.

Nemam nameru da zamenim S23 Ultra predobar je telefon. Jedva cekam One UI 9 i da zavrsi sa tim “Major” update-ima da mogu da odmor od smaranja. Bukvalno sam do pre neki dan bio na 6.1.1 gde je toliko postao dosadan sa Notifikacijama da sam morao da odmah odem na 8.0. Nisam mogao vise da istrpim to dosadjivanje.

1 Like

Oni porede detalje itd. Mozda to na ekranu telefona deluje bolje na s23. Na kompu su to dve razlicite stvari. Tako da, stvar ukusa. Meni je ajfon za video najbolji bilo koji da je, dok za slike uvek ima i losijih i boljih telefona.

Najveća fora je što ne izgleda loše :grinning_face:

Mada posle skoro mesec dana korišćenja Air-a, ne bih ga menjao ni za šta.

2 Likes

Aaaa znaci uzeo si Air! Jedan od retkih ponosnih korisnika. Baterija te ne smara? Daj neki kraci review ako te ne mrzi.

2 Likes

Slazem se sa @padawan. Daj neki kraci review, i mene je Air poprilicno zainteresovao.

Prezadoviljan Air-om.
Najviše me je zainteresovala moć tako tankog uredjaja i što su uspeli da strpaju Pro čip (u neku ruku i zbog iOS kodiranja i testiranja) :grinning_face:
Bukvalno imate A19 Pro. Možete da radite šta god poželite.

Na redditu ima čitava Air zajednicu i ispalo je da battery problem nije uopšte problem. Lepo je više puta rečeno da je baterija ista kao i na prošlogodišnjem 16 Pro… a odredjeni revieweri (Marques lol) su klasično izdramili. Ukratko, baterija mi traje ceo dan normalnim korišćenjem telefona. Mislim da sam slikao, ali kupio sam i Battery Pack za Air koji retko kad stignem da iskoristim, a košta previše.

Ne znam ko je od vas imao priliku da telefon uzme u šake, ali neverovatan osećaj! Novitet se nije promenio ni posle mesec dana. Kao da držite parče stakla. Lepo su rekli da je čak teško i dočarati osećaj dok se ne uzme u ruke. Deo USB-C porta su morali da 3D printuju, kako sam razumeo, jer jedva i on staje :smiling_face_with_tear:

Jedan zvučnik mi takodje nije problem jer telefon u 70% korišćenja (kao i svi?) držim uspravno gde stereo speakers ne daju nikakav efekat, a za horizontalu uvek imam pri ruci Airpods Pro.

Sa kamerom isto nikakav problem jer 0.5 retko kada koristim. Kapiram da će ljudi koji se profi bave slikanjem svakako imati aparat sa sobom. Deluje na neki čudan način streamlined i jednostavnije.

Jedini minus koji imam je da su bezels toliko tanki da često držanjem telefona dodirenem dlanom nešto što ne želim :sweat_smile: Takodje sam bez maske od prvog dana i jedina zaštita mi je AppleCare+ koji sam po prvi put uzeo. Kažu da je Air nešto najčvršće što su do sada napravili.

3 Likes

Jel ovo iskrena recenzija ili te platio apple? :rofl:

3 Likes

Svaka čast ako je iskrena :rofl:

Kad malo bolje razmislim, njihov softver me u neku ruku i plaća :grin:

Znači ti si deo problema kod novih ažuriranja. Uuuuaaa kiboliii, uaaaa :smiley:

Nah, otišo si predaleko sad.
Možda jednog dana :grinning_face:

1 Like

But at the same time…

Ali jeste tužno s jedne strane. Air je vrhunac inžinjerstva :smiling_face_with_tear: Ali džaba sve kad ljudi žele jos 5 kamera koje u životu neće koristiti…

1 Like