iPhone vs Android phone

Isto g drugo pakovanje.

Zna li neko ako uzmem iPhone 17 tipa u americi ili kanadi, da li će normalno raditi sve kod nas?

1 Like

nema razloga da ne radi

Da, sve top radi.

Jedino neces imati slot za SIM ako dobro znam , al bi trebala baterija da bude veca.

Je l uopšte potvrdjeni da ćemo mi imati?

1 Like

Mislim da to vazi samo za zemlje gde prodaju samo eSIM modele. Tipa Amerika i Kanada pre je tu bila praznina sada ce imati vise baterije. A Evropski modeli to za sada nece dobiti sem 17 Air koji se zvanicno valjda svuda prodaje bez SIM slot-a. Si lud da ocekujes toliko novina od Apple-a.

Pa ima eSim kod nas već pa poprilično vremena.

Možeš imati u telefonu, recimo evo u samsungu, 2 fizičke sim kartice i dve esim.

Kod iphonea je ono 1 fizička 1 esim.

U slučaju Aira, 1 esim.

EDIT: Nisam razumeo tvoj post.

@kiboli98
Neće biti Air sa simom, niti treba da bude.

Air će biti samo eSim, logično.
Ali da li će običan/Pro model biti samo eSim u Srbiji? To sam pitao.

Stvarno? Samo jedna esim??
To je bas bas glupo.. skoro uvek uzimam neku dodatnu esim kada sam preko.

Pa ne, nigde neće biti samo eSim. Samo je Air eSim only.

Mislim kontam da će u americi verovatno imati te varijante zbog njihovih operatera, imali su ih i ranije.

@marko_gts moja greška, vidim da će imati 8 esima a 2 aktivna samo

1 Like

Ma ne bre.
Svaki moderan telefon podržava oko 10 eSim kartica (2 u isto vreme).

1 Like

Klupko se obmotava…

Sada vidim da 17 će imati eSim podršku samo za fazon 10 zemalja :smiley: ne znam koliko je ovo validna informacija… kontam da ćemo videti za 3-4 dana.

EDIT: Ni ovo nije tačno

Bože koliko netačnih informacija kruže netom i to od ljudi koji su bili na eventu…

Užas.

U tih navodno 10 zemalja će biti SAMO eSim modeli.

Malo je bezveze što na iStyle-u ne može da se vidi o kom se modelu radi što se tiče sim kartice. Ove godine je najveća razlika zbog proširenja baterije… Kapiram da se u bilo kom trenutku može okrenuti iStyle podrška i proveriti (ako uopšte i oni znaju?)

Ali svakako bi bilo fer imati eSim/Sim opciju na sajtu za ljude koji žele malkice veću bateriju :slight_smile:

Po onome šta sam ja video i čuo na YT, tako bi trebalo da bude svuda za Pro modele i običnu 17, pogotovo u evropi. Znači Sim+ eSim podrška.

Ovo što sam video da će 10 zemlje imati samo esim mi je malo debilno, ali to je Apple, ko će ga znati.

E moj ti kazi to Amerikancima kod njih Apple proizvodi telefone bez SIM slota od fazon iPhone 14 i doslovno tek od iPhone 17 su iskoristili taj prazan prostor za bateriju i to najverovatnije jer imaju jos jedan al ovaj put world wide eSIM only uredjaj , a to je ovaj 17 Air.

Samo Air, bez tog 17 :grimacing:

update: ovaj iOS 26 kida kako izgleda… šteta što nailazim na Safari bagove na sve strane

2 Likes

Air je apsolutno najgori telefon u line up-u tehnički gledano. Jedino što mu ide na ruku je “lep je”. Ali je najzanimljiviji jer je malo drugačiji od ostalih i elegantniji.

Sve to brzo pada u vodu posle malo razmišljanja čistom glavom. Mene je odbila veorovatno slabija baterija. A magsafe baterija za air mi je najsmešnija. Create a problem, and sell a solution. Ali opet kažem iako je najgori telefon i najgluplji u line-up-u, razumem zašto će potencialno biti popularan. Videćemo.

4 Likes

Lepo je rekao Akiris, tu je samo da popuni rupu iz folda. Ali eto, nekakava je “inovacija”.

I meni je Pro Max opet na pameti… samo sto je ruzan u tri PM. Upropastili telefon opusteno. Nema veze, ici ce u Master Chief masku.

2 Likes