iPhone vs Android phone

Jako kul dizajn, šteta što je što košta kod nas kao iphone

Vodi se kao “gejmerski”, ima i noviji overclockovani 10 s pro, varijanta sa 24gb rama i 7000mah baterijom 1000€ na zapadu. Najverovatnije ću skoknuti u komšiluk da uzmem, samo sa uhvatim vremena

Ne vidim potrebu za tolikom snagom, sem ako telefon ne koristiš kao PC ili emuliraš PC igre.

Testirah ovaj Snapdragon Elite u novim Galaxy telefonima što ima, bukvalno ni jedna igra ni da štucne ni da pravi problem, ono praktično peak, ovo je tek iživljavanje u RedMagic.

1 Like

Ovaj 10s i ima neki fazon emulacije win igara, a i bez toga smučio mi se samsung, menjao bi na nešto novo.
Kad ovi veliki ne nude ništa novo godinama, daj bar da podržim ljude što nagurali liquid metal, 24 rama i 7000mah u 1000 eur :grin:

Pa da to stoji :smiley:

Svuda može da se instalira taj Winlator, kontam da to ima i RedMagic, možda su oni to odradili da ima još neki translation layer, nisam baš ulazio u tu problematiku.

Svakako, svako će uzeti šta mu odgovara, ja recimo bih pre gledao kamera kakva je, ono snimanje u polu zamračenoj prostoriji (za recenzije, ne nešto drugo!) i tako to.

Bukvalno sam 10 telefona testirao, evo i ove poslednje Samsung i neverovatno je da mi iPhone 16 Plus pravio bolje sinmke u tim uslovima, sa raznim svetlima okolo i tako to. Bolja reprodukcija boja, manje šuma, bolji fokus.

Naravno ovo pričam za out of the box iskustvo, mada probao sam BlackMagic Pro aplikaciju na androidu i ponovo nisam mogao da uspem da repliciram.

A što se tiče emulacije, meni samo treba da radi PSP emulator i PS2 za par igara :smiley: a eto to može i na trenutnom Nothing Phone 3a bez problema.

1 Like

Ja sam ti više tip @marko_gts najmanje mi je bitna kamera na fonu, nek ima i tjt haha.
Ali zar nije oduvek apple bio svetlosnim godinama ispred svih androida kad je video u pitanju, i stabilization i sve ostalo?
Zadnje što znam, doduše od pre par godina, da je pixel mogao da priđe i tjt.

Pa jeste jbg, fokusiraju se na kvalitet senzora ne na broju pixela, kako i treba da bude.

Čitam na drugom forumu kako recimo Samsung koristi iste senzore već 2 generacije, što je bezveze, ali eto sigurno znaju šta njihovim korisnicima treba

Evo sada ću ići sa Fold7 na Gamescomu, pa ćemo videti kako će snimati :smiley:

Pa senzori su skroz korektni ali vjerovatno obrada fotografije nije dovoljno dobra kao kod apple

Senzori su zaduženi za skupljanje svetlosti u recimo kao u mom slučaju low light situacija iz okoline pre softverske reprodukcije slike/videa.

1 Like

Ja sam gore lupetao i rekao “trougao” nisam verovao da je neko stvarno napravio ovu grozotu :joy:

4 Likes

BlackBerry Classic se vraća u Android formatu - B92

Oni i Nokia se naizmenicno vracaju iz mrtvih jednom godisnje :joy:

6 Likes

Ma ovo je neki kinez samo će biti poput bb koji je mrtav

1 Like
4 Likes

Top telefoni. Fold mi je najlepsi.

2 Likes

Jesu, zameniću 8 Pro sa 10 Pro XL u nekom momentu.

1 Like

Kod mene je Fold7 od prošle nedelje, nosio ga na Gamescom.

Nebo i zemlja u odnosu na Fold6.

Baciću review sledeće nedelje

1 Like