iPhone vs Android phone

Kako side lodujes aplikacije na njega i pustas piratske filmove ?

Ja koristio dok si bio u pelenama :grin: koristim i dan danas :laughing:

3 Likes

Filmovi, na najlepsi i najlaksi moguci nacin:
Infuse + Put.io + Chill Institute :grinning_face_with_smiling_eyes:

Sideloadovanje moze samo ako imas Mac, sta se uopste sideloaduje na TVu? :thinking:

Imas “i” u imenu :joy: za tebe nisam ni sumnjao lol

3 Likes

Kad smo kod piratskih filmova, kako ih pustate? Imam LGa sa web os. Ako mirorujem sa laptopa screen dosta je laggy, hdmi me mrzi stalno da izvlacim. Jel ima neko pain free resenje?

Ovaj fazon, meni na tv povezan i mac a apple tv sam dao deci. Ne treba mi…
Super je prica o povezivanju ali opet meni ne radi nista spec.

Seamless integraciju možeš da uradiš sa svim, apsolutno u svim u stanu, elektronskim switchevima i smartphone aplikacijom, nebitno da li je android ili iphone. I koštaće jeftinije nego da se opremiš sve Appleom.

@padawan

Ja sam dobio 3 meseca gratis i aktivirao je. Mogu plaćati onda naknadno kreditom na US nalogu.

1 Like

Ja ne znam zasto ali nemam nista gratis… a najgore od svega je sto ne mogu ni da napravim novi apple nalog. Ne da mi. Dobijam neki eror na kraju.

2 Likes

Mozes, ali onda mozemo da pricamo o sepktrumu i sta je na kojoj strani spektruma “besprekornosti” :grin:

Neke stvari ce raditi bolje, neke losije… Apple-ove stvari ce zajedno raditi skoro pa savrseno :smirk:

Ovo dolazi od osobe koja uopste nije za walled-garden koji su gradili godinama. Doduse, zidine se, polako ali sigurno, ruse.

Uff, ovo je zabrinjavajuce :eyes: Mozda imas previse naloga pod jednim brojem?

Tu je greska. Treba error :grin:

1 Like

Ja sam do sada većinom skidao na USB i kačio na TV, međutim nedavno je Stremio izbacio app za Samsung i LG TV, tako da sam uplatio Real Debrid i praktično imaš streaming servis na TV-u sa svim mogućim filmovima i serijama za 2-3€.

Jedina jebada je što Samsung ne podržava DTS audio format, pa mi neki 4K Remux filmovi neće da se puste, tako da za to bi bilo najbolje da uzmem jedan Chromecast with Google TV recimo i da na njemu koristim Stremio.

Moraš na mađarsku granicu ako hoćeš Apple Tv da imaš u svom domu :joy:

Inače ja imam srpski nalog za Apple, bukvalno su to bili uveli par dana pre nego što sam kupio ipad pro pre 4 godine i isto me smaraju i nudkaju apple music i apple tv 3 meseca gratis kao jer imam onu najmanju pretplatu za storage od jedan ili dva dolara. Ali apple music mi uopšte ne treba jer imam Spotify koji mi je bolji od svega što se muzike tiče. I prolazi mi kartica na Apple Store kad kupujem Procreate i sl aplikacije dok drugar mora isključivo dopune da kupuje pošto je US nalog ja mislim. To je glupo što ne može promena regije, kao da se niko nikad ne preseli u drugu zemlju.

1 Like

Ovo! :clap:

Da, mislim da je najbolja kombinacija za Google TV bas Stremio + Torrentio + Real Debrid idalje. Kombinacija koju sam gore naveo je bila za Apple TV i malo je skuplja, oko 10€ mesecno.

1 Like

Haha, sigurno je to :sweat_smile:

Ja imam fazon 6-7 naloga i mogu da switchujem između njih.

Primary mi je US, a drugi primary Cro kada su je ubacili bili još pre 10tak godina koliko se sećam.Jedino što me nervira što su mi aplikacije i igre raštrkane na dva naloga, ali šta je tu je. Ostale naloge koristim, tj koristio sam kada je neki limited launch neke ekskluzive ranije.

Apple TV aplikacija se ne startuje recimo ukoliko ti AppleTV nije aktiviran preko mobilnog sa US nalogom, tek tada kada linkuješ sve te pusti da uđeš. Pre toga ti piše “not available in your region”.

@kiboli98

Nije Apple toplu vodu izmislio. Smart Home sistem postoji odavno, čak i ne zahteva toliko periferija koliko ti je potrebno sa appleovim uređajima da bi funkcionisalo.

Imam iphone od 3g i sve do sada, nije kao da hejtujem Apple ali ovo šta ti pričaš je samo… da ne kažem kurčenje :D. Mnogo bolji ambijent i Smart Home može da se odradi sa Alexom i par drugih stvari i koštaće te neverovatno manje, a biće impresivnije.

Samo je sada pitanje, da li svuda želiš da gledaš zagrizanu jabučicu ili hoćeš da ti bude funkcionalno, minimalistički i lepo. U oba slučaja možeš to da uradiš, samo u jednom ćete koštati 10x više samo zbog jabuke.

3 Likes

Razumem sta hoces reci i definitivno postoje razliciti nacini da se pristupi Smart Home sistemima. Ipak, Apple-ov ekosistem pruza jedinstvenu integraciju i pouzdanost koja je zaista tesko dostizna.

Naravno, sve zavisi od licnih preferencija i budzeta, ali ako vec investiras u Apple proizvode, dobijas jedan od najbezbednijih i najintuitivnijih sistema na trzistu. To sto je skuplje cesto reflektuje kvalitet (+Apple taksu) i iskustvo koje dolazi s tim. Na kraju dana, sve ti se svodi na to sta ti najvise odgovara i kako zelis da tvoj dom funkcionise.

Opet, naravno, uvek je okej igrati se sa jeftinijim resenjima i nadati se da ce sve raditi kako treba. Jeste dobro imati izbora za razlicite budzete.

E i za ovo… generalno je mali user-base Apple TV korisnika u Srbiji i vidim da ljudi mesaju termine i pojmove :grin: Pa hajde nesto i da naucimo.

Za pocetak mogli bi da omoguce Apple TV+. Zaista sam probao 1000 stvari sa nalozima, ne mogu cak ni obican nalog da kreiram i to ne pod jednim (svojim) brojem jer sam probao pod drugim brojem i opet dobijam gresku na kraju. Probao sam i na drugim mrezama, VPN, da aktiviram smart DNS na smart TV-u… Sta god probam, ne radi. A samo hocu da im dam pare za pretplatu. I to moze full cena, ne mora cak ni indijski nalog, sto mi je bila prvo namera da malo ustedim. Ne znam, moracu da probam to da promenim na US nalog… ali onda ne radi placanje karticama… pa mora na top in vaucere da se predje? Uglavnom, uzasno je. Domaci apple store imamo jos od korone, radi i placanje vec uveliko, ali ne i Apple TV+. Apsurdno je da placam Disney+ preko Apple-a (jer sam prvi put aktivirao na ipadu) a ne mogu njihov sopstveni servis.

Sto se tice smarthome, Apple je zaista mali igrac na polju sa svojim homepodom, koji se zasniva na Siri. Zaostaju i za Alexom i za Google-om. Alexa je najduze na trzistu, imaju najbolje integracije za 3rd party (skillove, kako ih zovu). Smarthome je kompleksan ekositem, pogotovu za hardver, jako je specifican (recimo Zigbee standard se vise koristi nego Wi Fi).

Ne razumem te bas najbolje o cemu pricas, ali apple tv+ servis radi na usa nalogu bez problema, kao i na nalozima podrzanih zemalja. Servis nije dostupan bas svuda, jos uvek… Ima brdo dobrih stvari, ja sam deaktivirao jer ne stizem da gledam nista. Sto se tice uredjaja kao uredjaja “apple tv”, tu mozes da stavis vise naloga, recimo nalog i srpski i usa i koji god hoces pa samo menjas i radis šta ti volja… Jos jedna dobra stvar - airplay izmedju apple tv kutije i ostalih apple uredjaja je nesto najfluidnije sto postoji i sto niko nikada neće napraviti i ntegrisati na taj nacin (bar za sada). Snimim 4k video i gledam odmah na 65” ekranu bez “štucanja”. To samo apple moze.

Sto se pak tice ipada najgore je staviti srbiju za icloud jer nema pola aplikacija. Znaci ako imas jedan uredjaj obavezno kod mene ide na USA, drugi na CRO.

Apple smarthome kod nas - izvodljivo ali preskupo i nepotrebno s obzirom na brdo dobro integrisanih rešenja koja se usput mogu kontrolisati odlicno uz iOS…

2 Likes

Kao da čitam PR text.

@iNikola meni ne radi na USA nalogu, opet ista poruka - nije podrzan na regionu, konta IP adresu. Ne radi, sta tu nije jasno. :slight_smile:

Sad ti meni kazes da radi, ja probao do sada 1000x sve moguce varijante… vrtimo se u krug. Pa naravno da znam da nije podrzan na regionu, o tome pricamo sve vreme. Ne radi u Srbiji… ja sam iz Srbije btw i retko posecujem Madjarsku :sweat_smile:

1 Like

Precudno je sto ti to pise, jer Apple TV+ content NIJE region locked. Na kojim uredjajima si pokusavao?

Hmm iskreno prvi si kod kog cujem da se tako nesto desava :thinking:

1 Like