To sam i radio svaki put ali ovaj put nije uradio sve tj uradio je nekih 75% stvari. Mada nema veze sredjeno je posle.
Sto se tice pamcenja naloga i passworda samsung ima samsung pass aplikaciju i ja u njoj cuvam sve radi lakseg buduceg logovanja. Dobro jer je sve vezano na taj jedan nalog, a od skoro app postoji i za windows tako da je postao jos bolji.
Ma nisam… razmisljam izmedju popravke i prelaska na apple koji uopste nije jeftin (telefon je samo jedna stavka)… ali me bas vuce da se ratosiljam vise androida, i doplacujem svake ili svake druge upgrade na novi apple. Bedaci me i to sto nisam bas nezan sa telefonon… pa bi mi bas zao bilo da se razbije.
Nema pravila, pošto mu android pokriva širok spektar uvek imaš neke varijacije, soc da li je armv7, v8, 64 itd. Pa imaš različite varijace appova, tipa rezolucije i dpi, krekovane ili i patchovane apps koje moraš ručno, isto imaš da npr određene apps tipa ne znam samsungov email klijent, clock, widgeti i šta već ne mogu na fonove drugih brendova, mora da se moduje svaki, mislim unsign patch pa resign da je proces. I ostali tipa xiaomi rade to, tako da ono kad skačeš sa brenda ne brend zna da bude problematično a i ako preskočiš par modela a ostaneš na istom brandu isto tako.
Cloud servise ne koristim pa ne znam da li ima neka bezbolnija varijanta da ne moraš sve “peške”.
Postoji odavno titanium backup, koji kad su rootovani fonovi može sve da prebaci, ali nekako je ta scena izumrla i nema ni potrebe za root, custom romovima itd. Odavno i u midrange natrpaju bogaoca specs pa i nema laga itd.
Istina može titanium backup i bez roota da radi ali mislim da može samo app, ne i data od app da exportuje i importuje, a pod data spada login od appa itd. tako da jbg.
Elem, ovi “moji” izbacili solidan fon, garantujem da im je opala prodaja sa zadnja 2 modela time što su hteli da se kotiraju sa big boys u flagship cenovni rang.
Sad kao fazon neće ni da rade pro varijantu, Kao fazon vraćamo se konceptu “flagship killer” lmao
Izbacili wireless charging, stariji senzor u selfie kameru i cena sa 1200 na 700-800.
Samo kupiš neku malo bolju fotrolu i miran si… E, jedino ako se baviš alpinizmom pa ti ispadne sa 50+ metara jer ga nisi vezao za opasač, tu onda nema pomoći
Mislim da necu ipak… ne znam… ovaj svasta preziveo, pad u wc solju, pregazio ga je auto, jedno 50 padova sa srednje visine, sada je bas leteo i nezgodno se prizemljio… mislim da tu nikakve futrole ne pomazu… samo neko osiguranje ili normalno koriscenje.
Ok, pogledacu. Bilo bi dobro da ima neki bundle koji pokriva vise uredjaja…
Kako van radi glupi google pay na galaxy watchu? Ja prislonim i nista… jel moras bas da udjes u app da bi pokrenuo transakciju? Sa telefonom radi na principu prislanjanja…
Kao poredjenje - kako vam radi apple pay, samo prislonite na pos terminal, ili morate da nesto isto ulazite u app na satu?
Da ne pricam da me je naterao da podesim zakljucavanje sata da bih mogao koristiti google wallet. Srecom nije strasno, zakljucava se samo povremeno.
Navraga - sjebala mi se i baterija na desnoj Sony blutut slusalici… def mi se namesta da tresnem 2k eur za ceo mobilni apple ekosistem.
Podignem ruku ko da ću da gledam u sat, drugom rukom uradim double-tap na dugmetu sa strane. Apple pay se ovim aktivira unutar sekund-dva. Kad vidim sliku kartice na ekranu, prislonim sat blizu uređaja za naplatu.
E to Markic… Znaci isto kao na Apple-u moze da se namesti.
Uzgred, glupi Galaxy Watch 4 se izbagovao nakon podesavanja Pay-a, prestao da radi back taster. Googlao sam i resenje je da se ukljuci/iskljuci water lock mod… Eno svi zahvaljuju coveku na reditu. Da znate ako vam se desi nesto slicno.
A inace, Galaxy Watch 5 nije nesto strasno skup, oko 200e, razmisljam da se apgrejdujem, mada izgleda potpuno identicno… U slucaju da ne predjem na Apple, mozda uzmem peticu… jel neko ima da podeli iskustva, da li se isplati prelazak?
@iNikola hmmmm… 13$ mesecno pokriva theft i loss… Ali ima i neki fee za popravke/zamenu. Ne svidja mi se sto je iPad jos 7$, znaci ako oces oba, 20$.
I to znaci odneses kod nas u iStyle i sve fercera? Ili moras da saljes negde… u Madjarsku.
Trenutno u istyle ne mozes da odneseš jer ne radi servis, ali macola i promobi mozeš. Standardno odneseš i poprave ti/zamene ljudi zavisno sta je u pitanju. Ipad se menja za novi, ne popravlja se nista, apple ne proizvodi delove za ipad, dok se ajfon popravlja ili menja ako je skroz uništen.
Ono sto nisam napomenuo je da apple care mozes kupiti samo ako je uredjaj nov, i to u roku od 60-90 dana zavisno od uredjaja, radi se online dijagnostika uredjaja i kupiš ac+.