iPhone vs Android phone

Ma kakvi, evo samsung 1og predstavlja novu Galaxy 23 seriju telefona. U EU, Indiji su vec procurelo da ce biti skuplji u startu od S22 serije. Tako npr S23 Ultra 12/512 ce u nemackoj kostati skoro 1600e. Znaci ovde kod nas ako bude oko 220 bice super.

1 Like

Mislim da ce biti lep upgrade sa Note 20 Ultra :metal:

Ovo je mlazni avion za taj što imaš soc

Hahahaha hocu sigurno jednu stvar, a to je kamera. Naravno iz prostog razloga sto na Note-u poslenja 3 i po meseca glavna kamera ne radi tj. radi ali ne radi OIS :sweat_smile:

Ma i osjetićeš performance boost snapdragon 8gen2 koji je brutala,bolja baterija,manje se greje,brže punjenje i mnogo prednosti u odnosu na ex

1 Like

Da ima 120hz,a sto se tice grejanja nisam toliko igrao na njemu koliko sam ga stvarno forsirao za slikanje. Tu bukvalno em posrce bateriju em mozes da kuvas na njemu. Bas ume sa se usija kad krenes da saltas kamere, modove i da pravis slike.

Kad sam bio u Garmish-u spustao sam se gondolom gde je radio hyperlapse svih 15-ak minuta spustanja. Em od baterije skoro da nista nije ostalo, a temperatura je bila pred paljenje greske za overheat. Bas umem da ga mucim sa tim slikanjem i snimanjem. Nadam se da ce ova Snapic da se bolje pokaze.

Fotografije su bile mnogo bolje na USA modelu sa snap ovaj će tek da pokida,uglavnom nema greške mada za fotografije pixel i ili iPhone ako ti je to primarna stvar

iPhone ne mogu da koristim. Probao nmg da se naviknem ni malo, sve mi je bukvalno kontra. A Pixeli kakvi da su ne dopada mi se kako izlgedaju. Nisam odusevljen Samsungom jer znaju i oni da drve i precenjuju sebe (dobri jesu ali ne toliko) ako kad stavim sve sto mi treba i hocu plus izgled telefona jedini oni prolaze sve. Da igram na fonu pa da uzmem onaj Rog ali to mi je bukvalno poslednja stvar i igram one Match 3 igre :sweat_smile: To moze bilo koji da istrpi.

Za fotografije je pixel brutalan a i povoljnija je sigurno duplo opcija jer sam čitao da će ultra nova biti 1600+ eura

Nama greške nikad sa samsungom i snapom ispod haube

izgleda da je ipak 1400. I meni deluje primamljiv, možda se i vratim u sammy tabor

Samsung Galaxy S23 Ultra Android Smartphone, 512GB, 5.000mAh Akku, Smartphone ohne Vertrag Green inkl. 36 Monate Herstellergarantie [Exklusiv bei Amazon]

Odlična priča za 1400e,nebi puno razmišljao

1 Like

Cena ce biti tako oko 1600 cak i kod nas ali ima Preorder akcija cak i kod nas gde za cenu entry modela dobijas sledeci jaci. Tako da za cenu 8/256 dobijas 12/512 sto je opet super i realno oko 300-350e ustede u startu.

Bas cu da skocim do samsunga tu po BG koji mi je najblizi da vidim uzivo kako izgleda i kako se ponasa. Ali mislim da sam odlucio sta cu i kako cu :sweat_smile: Shodno tome da manje vise Note 20 Ultra mi se super pokazao i super radio mimo tog OIS crkavanja, dok drugarom je polu mrtav telefon. Ne znam sta mu je on radio da ga ubije toliko da telefon ispada iz mreze i GSM i WiFi, radi katastofalno i sam od sebe se restartuje.

Ti si već odlučio,gledaj ko ima tu akciju pa se prijavi

Ma nema greške kad je sa snapom. Samo ovaj trend konstantno pumpanja cena ne mogu da svarim.

A ovo mi nije nikako jasno, flagship iz segmenta vrha flagshipa i uvek kandidat za model godine, a ima varijanta od 8gb rama? U 2023? Moj sad već matori oneplus ima 12 i onaj “virtuelni” po potrebi. Van pameti, pogotovo ako dođe sa preinstalled bloatwareom ko ranije što je bio slučaj

Gledao sam, trenutno moze jedino Gigatron i Tehnomanija. Kod njih postoji uredno da mozes narucis. Kod ostalih ta opcija je grayed out jos uvek. Ali kod svih ce biti ista cena tako da ono ako moze direkt u samsungovoj radnji u uscu/delti sto da ne :grin:

Bukvalno isto mislim. Cemu ta 8/256 verzija i bas sam se iznenadio da kod nas sad stoje sve verzije cak i 1 TB na samsungovom .rs sajtu dok predhodnih godina kod svih je bila ta najgora osnovna bez opcije za bilo koju upgrade. O toj 1 TB je moglo da se sanja legalno da se uzme.

Mozda sam ja lud ali citem kako pisete da je 1400esuper :thinking::exploding_head:
Ma idi bre, kada nam je to postalo super. Uzas. Ma treba da ide i Megan Fox za te pare.

1 Like

Pa u smislu super kako su glasine i prognoze bile da će biti 1600.
Jbg to je realnost i trendovi, kapitalističko konzumersko društvo, za sve više novca dobijaš manje. Nek me isprave ali mislim da je i normalan charger za s22u bio bar nekih 40€ extra. Foldables mislim da su prebacili i magični prag od 2000.
Ko ume da čuva i nije strašna investicija dugoročno. Meni o+ od day one u spiegen tougharmor i stoji mi ona fabrička folija, kad ga isučem iz monstruma od futrole da ne poveruješ da je ~3 god star uređaj

Ajde što su cene telefona postale neverovatne, više me iznenađuje da flagship telefoni izlaze i dalje svake godine. Minorna poboljšanja+visoka cena, ali očito da ima poprilično dosta kupaca.