iPhone vs Android phone

Na redmi note 10 majkin telefon trazi mikrofon da koristi svaki put kad prica na viber, meni ne.
Ja sam stavio allow every time, to je ok? Meni ne trazi iako sam stavio ask every time.

https://www.fonearena.com/blog/382345/lenovo-thinkphone-by-motorola-price-specifications.html

1 Like

I Redmi dize cene. :confused:

Prosle god je ZaoMi objavio da otpusta radnike zbog lose prodaje. Pada kazu malo prodaja. Pa kada su poceli da preteruju.

1 Like

Hm, da bas gledam, za nijansu slabiji benchmark ima taj njihov Mediatek cip u odnosu na Snapdragon 778g dok je Adreno dosta bolji od Mali-ja u GPU segmentu… a cenovno su tu negde kao sto kazes.

Pretpostavljam da je i problem u tome sto kineska ekonomija vise nije takav ekonomski tigar kao ranije, odavno su nas recimo presisali po standardu i platama.

Uz sve to, ameri ih i dalje drndaju. Bajden je dodatno pogorsao odnose uslovljavajuci gubitak drzavljanstva za americke radnike koji rade u kineskim IT kompanijama, tako neka budalastina. Imaju bas problema u razvoju svojih tehnologija, neko rece u benchmark topicu, da su sada “zakucani” na 6nm litografiju.

Da ne otvaram novi topic pošto je ovaj baš aktivan.
Jel neko uspeo da aktivira volte kod naših provajdera na nekom od telefona koji nisu na sajtu zvanično podržani?
Na a1 sam i sad već vremešni oneplus8pro, telefon došao stock sa androidom10, radilo tada, otkako sam dobio update na 11 i 12 navodno ne može.
Ovo je zvanično lista podržanih uređaja

Samsung:

Galaxy S9, Galaxy S9+, Galaxy S10, Galaxy S10+, Galaxy S10e, Galaxy S20e, Galaxy A40, Galaxy A50, Galaxy A70, Galaxy A80, Galaxy Note10, Galaxy Note10+, Galaxy A51, Galaxy A71, Galaxy S20, Galaxy S20+, Galaxy S20 Ultra, Galaxy Z Flip, Galaxy A21S, Galaxy A30s, Galaxy A31, Galaxy A41, Galaxy Note20, Galaxy Note20 Ultra i Galaxy S20 FE.

Huawei:

Mate 20 Pro, Mate 20 Lite, P30 Lite, P30, P30 Pro, P Smart Z, P Smart Pro, Nova 5T, Mate 30 Pro, P40 Lite E, P40 Lite, P40, P40 Pro, Mate Xs, Y5p, P40 Pro+ i P Smart 2021.

Ovo sam dobio kao odgovor

kod aktivacije VoLTE usluge na postpaid brojevima, nije bitno koji tarifni paket imaš već dostupnost usluge zavisi od proizvođača samog telefona. Za pomenuti model nažalost još uvek nismo dobili potvrdu proizvođača da je korišćenje VoLTE usluge preko naše mreže moguće.

Evo na ajfonu

Ma da, vidim na benchu da ljudi zaobilaze tako što karticu ubace u neki od podržanih, pozovu da im se aktivira i onda vrate u svoj fon i voila.
Recimo u tom istom fonu mi je sim2 službeni mts broj, aktivirali mi u roku od par minuta, ali kod mene je ta mreža užas, bukvalno ako mi stoji na bilo šta jače od 2g nivo signala pada na 2 i neretko i 1 bar i više sam nedostupan nego dostupan, tako da mi to ne završava posao jbg

1 Like

Ako si mts imas preko aplikacije da aktiviras.

2 Likes

Ja koristim VoLTE na Samsung A52 vec duze vreme. Telefon nije podrzan zvanicno kod Mts-a.

1 Like

Nemam ja te opcije u appu jer sam kao neki biznis korisnik, defakto teh. podrška baš telekoma ali su mi pozivom rešili.

Pa da, kontam da je više problem do operatera, jer mi na sim2 mtsov radi regularno. Pogotovu jer mi je sa out of the box sistemom radilo bez da sam tražio aktivaciju ikad.
Logike nigde, mts nikad nije imao (da ja znam) oneplus u ponudi, dok a1 tj. tada vip jeste, i njihov je uređaj. Yetel pak koliko vidim aktivira svima kom model podržava.

Ništa, izgleda da mi je jedino rešenje da uzmem kod druga sammy, aktiviram pa da vratim u svoj fon i probam

2 Likes

Kod moje zene a52, radi bez aktivacije, samo se namestilo, nema sanse da ona to ume da podesi

1 Like

Za Volte ima podesavanje na samom uredjaju, mislim da sve domace mreze podrzavaju jos odavno pre par godina, po defaultu je opcija ukljucena na a52s.

1 Like

Ma nije to problem, ali džaba kad fon nema konfiguracioni fajl od provajdera pa je i opcija grayed out

1 Like

Uh, onda neka nekompatibilnost starijeg uredjaja koji je apdejtovan na noviji os i provajder nema konfiguracioni fajl za taj kombo one plus 8 + android 11/12.

Svrati ti do neke VIP prodavnice, mozda ce umeti da ti rese, taj workarond sto si spomenio, ubace karticu u drugi tel ili mozda samo resetuju volte na broju pa proradi… Samo pazi ti ne uvale neki noviji telefon sada je u jeku novogodisnja kampanja :grin:

1 Like

I ne znam sta je taj Volte :rofl: mts biz korisnik. S21 Fe telefon.

Isto, ne znam sta je to? :thinking:

Ništa spec, ako ne znate o cemu se radi onda nemojte ni da saznajete, jer radi tako da cete samo da se nervirate zbog istog :grin:

Pa sta donosi? Cemu sluzi.

Koristi podatke za razgovor. Samim tim i bolji zvuk prilikom razgovora, poprilicno bolji. Ali samo najnoviji telefoni podrzavaju ovo kod nasih operatera. Cak ni oni sami ne znaju koji su uredjaji podrzani i eto muke :man_shrugging:

2 Likes