iPhone 3G 4.2 FW - UltraSn0w error

Moj cimer posjeduje iPhone 3G i to je moj jedini dodir s ovom spravicom. Naravno, posto spravica nije moje nikad je nisam “pravo” proucavao, cackao ili tako sta.

Elem, kod njega se pojavio problem da mu je WiFi bio jako jako slab. Radio bi mu SAMO kad bi iPhone problizio 20cm od rutera. Odlucio se, a i ja da mu pomognem, da odradi Update na 4.2 FW (bio je na 3.nesta). Nakon update odradimo mu i JB koji je prosao bez problema. NAkon sto se Cydia pokazala nastao je problem oko UltraSn0w aplikacije.

Taj “error” se manifestuje u tome sto kad udjemo u Cydia-u (telefon je odmah kraj rutera) ne mozemo da odradimo onaj Cydia update pa da dobijemo u Source ovo :

Neko mi je “Installed by Package” prazan! I sta god da uradim to ne mogu dobiti. Primjetio sam da kad ulazim u Cydia-u izbaci mi error kao unable to connect i samo zatvori prozor (to traje oko jedne sekunde a nalazi se na vrhu Cydia-e)

Sta da radim? Ocigledno je cip za wireless otisao skor al sad samo da je aktivirati SIM karticu da telefon moze raditi.

M007P je upoznat s ovom temom pa…HELP! :smiley:

idi na add repository cini mi se, pa onda dodaj ultrasn0w.com pa ces tek onda da dobijes taj repo da mozes da skines ultrasnow

a taj problem sa wifi-em je cest, desava se vrlo cesto ode cip u vecini slucajeva, ja sam kupio nov kome nije radio wifi pa sam odmah zamenio za drugi

e to je drugi error kojeg nisam naveo - NE MOZE! Caka je kad idem na Add, ukucam repo.bla bla bla izbaci mi neki cudan error i samo me izbaci

moras da updateujes cidya-u, a to posto ti wifi ne radi, bolje da odradis preko 3G tu mora da moze, ako i to ne moze, onda JB ponovo, sve iz pocetka udri pa probaj ponovo…

e jbg Vlado ti to meni ko’ da sam pocetnik (“ko’ da nisam krsten” - interna za*ebancija). Radio sam jedno x5 JB i svaki put isto. Belaj je sad sto ne mogu ocitati SIM karticu (ne prepoznaje je) a da bi u Banja Luci isao na 3G mrezu to moram preko validne Mtel-ove SIM kartice koja mora imati neki *urac pa tek onda na tu mrezu koja opet pojede citav racun (kredit na racunu)

da da da, proguglaj kako da se ubaci package preko SSH Tunela, mada i to sad ne mozes ako nemas vec odmah instaliran SSH, jedino da skines ili napravis sam custom fw preko mac-a, ako imas mac ili na nekom intel procesoru da instaliras hackintosh pa da napravis

Sjedio sam s Stevom Poslom pre neki dan na kavi, vidis mogao sam to preko njega :wink:

1. Gledao sam za SSH - ne moze bez neke aplikacije
  2. Mac racunur u BiH ? - aj nemoj vise majke ti, upisacu se od smjeha :smiley: :smiley: :smiley:
  3. Moj jedini dodir s iPhone i uopste Apple proizodima je ovaj telefon na kojem sam igrao iFishing :slight_smile:

Hmm al to mi je dalo ideju… Postoje custom 4.2 FW koji se koriste ako imas onaj brothband 6.xxxx pa bih mogao njih ubaciti al opet error je u tome sto ne mogu vidjeti sta je u njima tj. da li ima pre-install ultrasnow i tu zadnju verziju koja bi mi odgovarala za hack pa da moze j*bena SIM kartica

Postoji li “nacin” da se izbrise Cydia-a pa da ponovo odradim JB i da bude “svjeza” mozda onda mogne? Jbg ne znam sta da radim jer je stvarno nesvakidasnji problem

Mi u stanu nemamo ruter za wireless pa je malo zajebano i moramo kod komsije stalno ici.

Pitanje :
Da li je pametno da ponovo odradim JB al ovog puta s Custom 4.2 FW-om u nadi da vec ima u sebi UltraSn0w pa da tako probam napraviti tj. aktivirati SIM?

Mozda ste pogresili u verziji Jail Break-a …probaj ponovo ali ovog puta koristi greenpois0n

EDIT:
On ne trazi da imas verziju iOS…

ma nije cim je cydia instalirana, drugo je problem, na modemfirmware 6.15 ne radi GPS, cuje i bluetooth nekima. Wifi je crkao verovatno i nema signala…

Pazi ovako aplikazija za win se zove Cyder2 moras imati afc2add(mislim) instaliran to je podrzano od strane CFW sto pravi sn0wbreeze, pristupis telefonu bez WIFI posaljes ultrasn0w i dependence pakete tj stavis cydia auto installl i kada restartujes tel sve se instalira i radi(bas za slucaj bez wifi(kada rikne).
Da dodjes kod mene 15min mi ne bi trebalo bez wifi da ti namestim ali posto si daleko tesko.

Cyder2-0.1-RC2.zip

Ajde skini cyder2 i reci sta si uradio.

e na to sam mislio, nego ne mogu da se setim kako se zove, klaiscan PKG installer, ali mi stao mozak, ide sve preko kabla ;), odavno sam imao iTelefon :stuck_out_tongue:

Odlicno! M007P i Vlado tnx :smiley: Znao sam da se mogu uzdati u vas

Danas cemo to popravljati. Javim vam sve sta i kako ukoliko gdje zapnem

Nemesis89: HOOME+POWER je za screenshot, uradi tamo gde pise fw ,seriski i modem firmware… i iz cydia sta uradi itd.

Ako cydia se automacki gasi najbolje ti je da napravis CFW sa sn0wbreeze i da ga restorujes sa SHIFT+RESTORE ida ubaci me na MSN kada mozes i sve cu da ti objasnim nije dug proces. :wink:

ne gasi se Cydia nego nece onaj prvi update da odradi i samo pokusa da se connect-uje i samo izbaci kao “unable to connect” i ostataj cydia-e radi normalno

Pogledacu to veceras pa ti sve javim. Moj msn je : [email protected] pa me dodaj

nije ni bitno trebaju ti ultrasnow i mobilesubstate da bi unlock radio, posle preko EDGE skini update za cydia i ostalo.
Poslao sam ti invite :slight_smile:

… i da dodam neka se vrati bolje na fw 3.1.2 ili 3.1.3 zato sto je brzi za jedno 20% od fw 4+.