Instalacija ip/region locked igara na Xbox 360

Nedavno sam pazario jedan jeftin polovan xbox 360 e da bih mogao da igram neke starije igre koje nije moguće igrati na xbox one i novijim konzolama.

Pored toga kupio sam i neke backwards compatible igre preko xbox one turskog stora , sa namerom da i njih odigram na 360-ići u budućnosti.

Međutim dobar deo igara koje sam uzeo nemoguće je instalirati na xbox 360 konzoli. Problem se manifestuje tako što instalacija ili dođe do 80% , 79% pa pukne , ili dođe do određenog procenta pa počne ponovo instalaciju i tako pravi loop, ili prikaže da je instalacija gotova , ali nema igre u games delu , i u storage piše da je corrupted.

Pročitao sam na stranim forumima da je u pitanju činjenica da su mnoge igre za xbox 360 zaključane na određenu zemlju, to jest tokom instalacije se proverava da li se stvarna ip adresa poklapa sa zemljom na koju je registrovan nalog.
Kako je Srbija u doba 360-ice bila još manje podržana nego sada , naravno ne prolazi.

Pokušavao sam da nekako namestim VPN ,da radi na konzoli ali nisam uspeo. Probao sam hotspot preko laptopa uz onaj free Proton VPN ali , neće da se poveže ni jedan uređaj , dok kad podelim svoj običan internet hoće. Pokušavao sam i sa DHCP , i manuelno štelovanje adrese , i nije uspelo.
Imam stock Telekomov ruter koji naravno ne podržava VPN direktno na njemu tako da i to otpada.

Pretpostavljam da je neko od iskusnijih forumaša imao isti problem u prošlosti , pa ako znate , molim vas pomozite.
Naravno ako je ikako moguće da se namesti sve to a da bude free😂

Hvala unapred😀

Rgh jedino,to što si opisao nije moguće

Nije odgovor za resenje tvog problema… ali zasto si uzimao x360 pored, skoro pa savrsene, Xenia-e i RPCS3 emulatora, leba ti? :joy::thinking:

Sve igre iz te generacije su prezervirane na jedan ili drugi nacin, nije tako tesko igrati ih danas :sweat_smile: Sem ako nisi kolekcionar…

p.s. Series X takodje podrzava emulaciju prethodnih iteracija sistema. Xenia i emulacija 360 igara funkcionise dobro na njemu. Tako da, in a sense, Xbox ima mogucnost pokretanja svih igara sa bilo kog Xbox-a ikada :clown_face:

RGH svakako nisam planirao pre uzimanja konzole , a ova koju ja imam mislim da je Winchester tako da nije ni moguće čipovanje.

Hvala u svakom slučaju , što bi se reklo medicinskim žargonom , doktore dajte drugo mišljenje😂

Slažem se sa svim što si napisao , ne bih mogao da se nazovem kolekcionarem , neka bude ljubitelj xbox-a, tako da sam želeo da imam fizičku konzolu da se poigram ponekad.

Za Xenia emulator sam čuo da i nije nešto , da je optimizacija loša i da puno igara nedostaje .
Ovaj za PS3 emulator sam čuo da je odličan i svakako sam planirao da ga probam nekad u budućnosti.

Svakako nije to to , a za tako male pare za koje sam nabavio konzolu mislim da sigurno vredi da se vratim malo u ta vremena , kad mi je bila želja da to imam a bio sam dosta mali kada je to sve bilo aktuelno :grin: