Insomniac Games hakovan / leaks

U ovoj temi možemo postavljati sve interesantne informacije u vezi procurelih informacija (ima ih tona).

  1. Insomniac Games roadmap:


  1. Spiderman dva info:

Interesantna je četvrta stavka: 50% igrača koji su igrali Spiderman su kupili igru, 47% je igralo kao guest. Razmena jaka i solidna :heart_eyes:.


  1. Marvelov procenat od igara i uslovi za Xmen igru:

Bukvalno ne rade ništa, ubiraju kintu a Insomniac mora da proda tonu igara da bi isplatili troškove razvoja. Sumanuto.


  1. Nova igra Bluepoint studija:


2 Likes

Sa ovolikim procentom sherovanih naloga, sačekaće malo više nego što su planirali izgleda pošto im je skoro 50% zarade uskraćeno. :thinking:
Kad zaključa Sony sharevanje iza najveće ps plus pretplate, to garantujem. :joy:

Ok, ovo se odnosi i na ljude u istom domaćinstvu koji igraju na jednoj konzoli. Ali opet, tamo neki direktorčić gleda u statistiku i misli se kako da doskoči ovome.

  1. Spiderman 3 može da košta i do $400M. Da bi bili na nuli morali bi da prodaju 9.5M kopija po punoj ceni.

Prema ovim dokumentima, Spiderman 2 je koštao oko $300M i još nije break even. Trenutno sedi na 6.6M prodatih kopija, da bi bili na nuli potrebno je da prodaju 7.2M kopija.


  1. Raspodela developera u Insomniac Games:


  1. Xmen igra može da košta i do $600M:

i koliko moraju da prodaju:

Održivost propo :woman_shrugging:.


  1. MSxABK tema:

“Sony pillars are already dated and behind the competition” :woman_shrugging:

3 Likes
  1. Guerilla trenuti projekat Hunters Gathering, izgleda da je u pitanju MMO koji je ranije spominjan.


  1. Venom detalji:


  1. Ratchet & Clank 2029




2 Likes

Ovo je vjerovatno i veći shitshow od onog Microsoftovog leaka ranije ove godine jer tamo su procurjeli zastarjeli dokumenti, tipa znamo sad npr. da Dishonored 3 i Doom Year Zero ne postoje. I mejlovi su bili tamo prije launcha konzola. Ovo ovdje sve aktuelno.

1 Like

Da, mnogo bolji uvid u roadmap, prodaju, planove, i to ne samo za Insomniac, nego za dobar deo PlayStation familije.

Iz ovoga se vidi zašto insistiraju na GaaS igrama, jer sa jedne strane ovaj nivo AAA budžeta koji diktiraju je neodrživ a sa druge njihovo rešenje je: nastaviti po starom :woman_shrugging:t2:.

1 Like

Neka ide gaas :wink: Možda ljudi to hoće

2 Likes

Rješenje će biti, povećaj cijenu igara. :person_shrugging:

Nažalost koliko god vrhunske njihove ekskluzive bile, imaju jako mali replay value. Ko god pređe igru jednom, uglavno je to to, stavljaju je na oglas ili sl. Ja obrnem igru par puta ako mi se baš sviđa ali npr GoW igram i sada kad znam priču i hoću da uletim u makljanje, story elementi nekad predugo traju i sl. Iako je igra epic.
Njima definitivno treba nešto što će konstantno da donosi zaradu, ne jednokratno kad je release i to je to. Tako da mi nije čudno što ciljaju za online segmentom i GaaS jer im baš treba.
Ironija, Microsoft tu “briljira” jer je oduvek u ekskluzive uključivao multiplayer, sad imaju Halo i sl, ali kaskaju sa single player iskustvom dok kod Sonija obrnuto. :joy:
Ali definitivno me više raduje Ratchet, ovaj Marvel me smorio više, kako sa filmovima, serijama, tako polako i sa igrama. Kul je jednom u par godina ali baš sad svaka igra da bude iz njihovog tabora me i ne raduje preterano.

6 Likes

Ja sam bio ubedjen da cu Spajdija prelaziti dva puta ali ogroman broj glupavih i genericnih side misija ubiju želju za tim. U početku su interesantne i trebale su ostati na tome, al ne vredi kada kompanija hoće veštački da napravi igru od 20-30h…
Mile Moravac ima isti problem s tim što mu je sadržaj glavne priče 5 a side 10 sati. Zapravo je još gore kad se pogleda :roll_eyes:

1 Like

I sa dvojkom je ista stvar, na kraju sam zbrzao i završio main story, kako bih prešao na GoW Ragnarok.

1 Like

Ja sam uzeo platinu za Spajdija, ali da. Te side gluposti me ubiše, najviše oni zločini po ulicama u svakom kvartu pa se vrtim oko jedne zgrade kao debil da bi se desio zločin da mogu da ga rešim. Prijala mi je igra, ali te side stvari za platinu ubiše. Ali dobro, posle sam krenuo ekspanzije i vidim apsolutno iste stvari iznova. E onda mi preselo :joy: Završio jednu ipo od tri i stao :joy:

1 Like

zato spajdija 2 nisam ni uzimao, fool me once.

3 Likes

Na momente spaktakularna borba i letenje po Njujorku, ali u nacelu dosadna igra kojoj se neces vracati.

Ja ću uzeti dvojku ali na nekom popustu pa ću u nekom trenu iznova da obrnem sve đuture. Ali ne planiram da ganjam sve, definitivno.

Ja sam upravo obrisao Spiderman 2 sa hdd-a, definitivno imam burnout sa ovim tipom igara.

Daj nesto znacajno i jezgrovito. Odgovara nekad i ovo pitko stivo, ali ne u trajanju od 40 sati.

Jedina igra tog tipa za koju mislim da cu joj se uvijem vracati je Ghost of Tshushima, ovo ostalo mi je jedan ili pola prelaska.

2 Likes

Sigurno su kupili tri nove Marvel licence (Wolverine, Venom i X men), jer je AAA skup i neodrziv.

Ne vidim nista posebno zanimljivo u leakovanim podacima. Bukvalno je obican casual Joe mogao isto da zakljuci. Verovatno je “haker” neki bivsi zaposleni koji je ljut jer mora da se vrati u kancelariju.

Inace secondary accounts sigurno nisu guest nalozi. Guestovi su na nivou statisticke greske globalno. Pitanje je kako se racunaju non-paying gamers. Verovatno kroz pretplate i klasican sharing kroz householde.


Pitanje na mjestu. Jeste nepravda ovo što se desilo Insomniacu ali nisu se ovako solidarisali za druge slične slučajeve. Odnosi se na pojedine medije koji sad tu glume neki moral i kao neće prenositi, neki su business as uasual i rade svoj posao.

Svaka publikacija je naklona jednoj ili vise strana. Bilo gejming ili ne. Postoje neki vec godinama izgradjeni narativi kojih se drze kao ikone. Licimerje najviseg nivoa.

1 Like