Zagonetke i istraživanje u 3rd person nikad nije zadovoljavajuće, puzzles su jednostavnije/manje komplikovane a istraživanje okoline se svodi na pronalaženje očiglednih stvari. Udaljena kamera gubi detalje. First person dozvoljava komplikovanije zagonetke a prilkom istraživanja mnogo više detalja se može naći.
Igra koja ima fokus ove dve stvari, sa developerom koji je stručnjak za 1st person, nekako imati 3rd person radi 3rd person osećaja je bezveze. Da li su moi neki hibrid? Možda, ali vidim da je nivo imerzije ovim više postignut.
Bukvalno jedva da znam igru gde je takvo pesničenje urađeno kako treba. Jedino što mi pada na pamet je Mirrors Edge 2 gde je ta borba skroz korektno odrađena i onako filmski kad krene da mlatara i nogama, pa se zatrči od zida i šut o glavu i sl. Ovo me i dalje nekako buni, izgleda super grafički ali taj prelazak na treće lice uz svako penjanje na merdevine, svako vitlanje bičem mi je baš nekako čudno i dalje. Zašto to nisu ostavili u prvom licu, ako se verem s bičem, to baš treba da bude u prvom licu uz veći field of view da bude više imerzije. Ovako imam osećaj kao taman se unesem i op, čekaj merdevine… Plus ti udarci u prvom licu mi deluju bledo naspram celog ostatka igre. Verujem da će igra da bude super, probaću je ali ove dve stvari mi baš bodu oči.