ImgBurn error ili je do mene :)

Prvo pozdrav svima:happy

Dakle problem je sledeci:

Instalirao sam i podesio Imgburn i imao sam jednu igru na hardu pa reko da ga probam, igra je Sniper ghost warrior.
Bez problem ju je narezao i radi ko san, medjutim kada sam posle pokusao da narezem MW3 i Skyrim, prvo mi je izbacio da LB ne moze biti 191… vec mora 223…, pa kad sam isao burn anyway, onda mi je izbacio da nema dosta mesta na disku, pa jos neki djavo i onda su oba diska pala na 89% rezanja i ovo je poruka koju je izbacio pri tom:

Prvo Bog te kaznio sto si uopste upalio smece od igre SGW:)

Salu na stranu, novije igre traze to sto ti kazes 223, i kad pokrenes default *.dvd on ce automatski namestiti koji mu je layer break, dakle za starije igre ide 191, za novije 223.

Sve se to desilo izmedju ostalog zato sto si isao na burn anyway.

Hvala na objasnjenju druze, a za sniper pa hebaj ga nekako sam navucen na tu varijantu :slight_smile:

Nego ne shvatih te bas najbolje, da li je resenje da ga stavim na taj LB ili sta vec?

To je do disc-a jednostavno neki su losi.

U pitanju su ovi diskovi http://bit.ly/yYehg6 i svi iz jednog zvona, pa ako je SGW narezao i radi bez problema ne vidim kako mogu ova dva da budu ne ispravna.

Sa svakom igrom koju skines ide i .dvd fajl. U imgburnu ides u options pa write i z desne strane imas opciju layer break. Stavis na optimal ako ti stoji na user specified. Ukoliko stoji na optimal ostavi tako. Prilikom biranja fajla za rezanje uvek biraj .dvd od 1kb a ne .iso fajl. Mw3 i/ili skyrim ce ti reci da nema dovoljno mesta i ponudice dve opcije. Izaberi opciju truncate i nema boga da nece raditi

Da naravno uvek i stavljam dvd file, a ostalo cu da probam odmah pa javljam, posto mi je osta jos jedan dvd(ostali stizu kasnije).

Jos nesto, da li brzina mora da bude 2.4 ili moze na 4?

Meni su pukla 2 verbatima od 10, eto ti dokaz

Stavio LB na optimal, pitao me samo da li zelim da nastavim(bez truncate opcije) posto nema mesta, stisnuo yes i ovo je izaslo:

Uzmi 4-5 igara (XGD2 koje si vec normalno narezao i odigrao), ubaci u taj rezac i idi na Create image file from disk u IMGBurn-u. Vjerovatno ces dobijati slicne greske prilikom pravljenja image-a a to ti je znak da ti je rezac pri kraju i da ga trebas mjenjati

npr. moj TSST rezac na laptopu cesto prijavljuje ovakve greske bilo to pri narezivanju ili pravljenju image-a

Nije rezac je maltene nov, HP je u pitanju.

No sad sam uspeo da ga narezem, LB sam stavio na optimal, loadovao DVD file pitao me za size, roknuo truncate i sve proslo fino. ali sad kad ubacim disk ima ikonica MW3 ali kad stisnem play ekran zatamni i izbaci mi da ne prepoznaje disk, i ako i dalje stoji ikonica od COD-a…

Any thoughts?

Prilikom rezanja ne smijes dobiti ni jedan error! To neka ti je jasno… Hmm ako je nov ovo se ne bi tebalo desavati. Nista, aj ovako :

• provjeri da li imas zadnju FW za svoj drive (ako nemas - skini i instaliraj i obavezno restart)
  • stavi IMGBurn na default podesavanja
  • igru provuci kroz abgx i onda je narezi
  • pre rezanja obavezno pogasi sve u pozadini (winamp, browser, antivirus ili bilo sta sto bi moglo da optereti ram)

Uradi tako i prilikom rezanja obrati paznju da li se buffer-i pune i kad se napune na 100% da li opadaju ili variraju

Koji firmware imaš u konzoli, koji dashboard? Upućuje na to da si narezao verziju koja ne odgovara tvom firmware-u.

@Son : ma do igre je. Da je neki stari iXtream flash (iako su male sanse za to) bi samo pokrenuo igru i vrtio bi se onaj XBOX logo a u gornjem desnom uglu bi dobijao error kao ne podrzava mediju ili tako nesta… Cim on vidi ikonicu dobar je LT+ To sto on dobija je klasicni error na 14699 dash-u, igri patch-ovanoj za LT+3.0 a on na 2.0 ALI ovdje je problem kod narezivanja 100%

da taj ekran je LT+ 3.0/2.0 patchovanje i narezivanje

LT+30 i dash 14699
E sad mi lik koji je flashovao xBox kaze da ne mogu da rezem 3-ojke bez stand alone asus/lite-on rezaca?

Moj rezac je HP i evo sta kazu za update:

The bad news is that there doesn’t seem to be any OEM firmwares out for the TS-L633N at all … worse still, since your drive is an HP OEM the chance of getting a firmware update from HP any time soon is rather slim to none (reason being that HP rarely provide any firmware updates for notebook drives)…

The good news is that the TS-L633N is an OEM version of the SN-S083N retail drive, and Samsung has just released firmware SB02 for it in mid December, so if you’re willing to void your warranty for the drive (assuming your laptop is still under warranty) you can crossflash your drive to the real thing, and make it RPC1 in the process :wink: You won’t be able to go back to the TS-L633N firmware though, since there is none available and there’s no way to dump the existing firmware from Samsung drives.

If you want to go ahead with the crossflash, this is what you need to do:

1. Go to Samsung and download the SN-S083N SB02 firmware: http://www.samsungodd.com/eng/Firmware/ … wnload.asp
  2. Download the Samsung stand alone flasher: http://www.samsungodd.com/KorLib/File/tsdnwin.exe
  3. Download ala42’s MCSE: MediaCodeSpeedEdit tool for DVD-Writers
  4. Extract the SN-S083N_SB02.bin firmware file from the Samsung flasher you downloaded by using WinRar/WinZip
  5. Load the SN-S083N_SB02.bin file in MCSE, click the RPC1 box and save it as SN-S083N_SB02_speedpatched.bin
  6. Start the tsdnwin.exe flasher from a command line with the -nocheck parameter: tsdnwin -nocheck
  7. Once the flasher opens, load the speedpached firmware in it and then flash your drive.
  8. Reboot when asked and enjoy your new RPC1 drive!

A brate, daleko si ti otišao, kakav crni crossflash HP-a… Eventualno, ubaci zadnji firmware svog rezača ako postoji novija verzija. Možeš rezati igre na svom rezaču i za 3.0, ali samo “truncate” varijantom, i u tom slučaju nećeš moći instalirati igre na hard disk. Tj. moći ćeš instalirati, ali nećeš moći igrati. Jedini način je da ih igraš direktno sa diska, što i nije toliko strašno, samo će ti se trošiti laser malo više. Gledaj ipak da nabaviš neki LiteOn/Asus sa one liste podržanih.

@Nemesis, @M007P, na to sam i mislio kad sam rekao pogrešna verzija.

Znači pošto imaš LT+3.0, verzija koju si narezao je vjerovatno verzija za 2.0. Taj iso koji si rezao provuci kroz abgx pa ga onda nareži, trebalo bi da ti radi tad.

E da, rekao mi je da ne koristim truncate opciju?, sad ne znam jel me trpa ili sta vec?

Odradicu sve ovo sto mi nemesis rece cim mi neko odgovori na gore navedena pitanja, jer sam kratak sa DL-ovima pa da ih ne bacam za DZ.
Inace hvala svim za trud do sada:da:

Hmm bio sam “dobar” pa sam malo istrazio taj tvoj HP i stvarno takvo je stanje…

Moraces uraditi crossflash, definitivno, ako oces neki novi FW. Pogledaj malo i raspitaj se da li taj tutorial sto si napisao stvarno radi tj. trazi potvrdu negdje. OEM je definitivno tako da ne bi trebalo biti problem da odradis crossflash ali opet…

Ima jos jedan mali problem a to je koliko je vjerovati tom liku sto ti je radio flash. Jbg kao u svakom poslu, tako i u ovom, imas malverzacija i prevara. Imao sam par konzola koje su, navodno, bile LT+3.0 a stalno error objavljivale iako diskovi npr. kod mene rade na konzoli koja je LT+3.0. Nakon sto sam im flash-ovao konzolu, cisto da dokazem da NIJE Lt+3.0 u njihovim konzolama onda je bilo otvaranje usta do poda… To mi je proslo kroz glavu jer svakakvih prevara ima i uvjek idi na provjerene ljude!

Aj probacu sa jos jednim diskom i vasim savetim pa cemo videti, javljam rezultat cim zavrsi.