Igre za PC, Game patches, Fix-es, DLC i slično

Ti onda mora da si podmetnuti agent od straneg neke sluzbe, ne mogu drugacije da objasnim tu kolicinu nepotrebnih i opstruktivnih postova :joy:

2 Likes

Imam nedovršen posao brate. Ne moraš ti sve baš da znaš. :joy: ne kažem ja da se ne bih snašao sa PC-em. Sačuvaj Bože brate da sam došao do tih godina da ne mogu sa tim da izađem na kraj. Ako sam u srednjoj mogao da čupam IDE kabal iz HDD-a samo da bih provalio da je to potrebno da bi radio krek za Prince of Persia : Warrior Within, mogao bih i sve ovo što je cela napisao. Fora je da sam upao u tu zonu komforta gde je jedan klik dovoljan i više ne razmišljam. Možda sam samo postao lenj, ili pored svih drugih životnih obaveza ne želim da se bakćem dodatno i na tu neku stranu.

Nisi cupao iz harda ali iz citaca verovatno jesi :wink:

Ko ne zna sta je Starforce taj nije “pisijaš” :slight_smile:

1 Like

To brate moj, iz čitača. Ludo vreme bilo, ali bilo je zanimljivo :smiley:

2 Likes

Sve je relativno, ima nas što smo u dosu pekli zanat sa pkunzip, flopijima, i arj -x -v -y iz dira sa arhivama pa c:\putanja gde da se raspakuje :rofl:
Tako da ovo sad i nije neki cim.
Ali jasan mi je taj konzolaški mindset, plug n play pod uslovom da nema firmware update, ili update kontrolera ili da nisu serveri down.
Ali, ne osuđujem, što više platformi i izbora bolje po nas

2 Likes

Nije toliko “konzolaški mindset” koliko je “I’m too old for this shit” mindset, barem je kod mene slučaj takav :grin:

4 Likes

Mortal.Kombat.1-voices38

Metal.Gear.Solid.V.Complete-voices38

Star.Wars.Outlaws-voices38

Prince.of.Persia.The.Lost.Crown-voices38

Persona.3.Reload-voices38

1 Like

Kako radi ova workaround metoda?

Moraš da gasiš memory integrity u opcijama defendera.
Meni je to veliki no no, dok je na linuxu laganije/bezbednije.
Mislim da mora i secure boot da se gasi, i ima neki programčić.
Ako te ipak zanima

1 Like

Mozda ipak da sacekam regularan crack, uskoro ce valjda.

1 Like

Ma naravno, takođe krekovane varijante rade bolje jer se eliminiše denuvo, u bypasu je i dalje prisutan. Nije uvek drastična fps razlika ali cpu usage mislim da je fino manji sa voices

1 Like

Jedina mana aj da kazem mana je sto voices sve ove najnovije krekuje 1.0 verziju i ne izbacuje updejte

1 Like

E živote lutalico…zar nema neki ghost phantom tertiary nalog :sleepy_face:

naravno da ima, ali ne damo pare zlim korporacijama :joy:

Teško jbg, morao bi sa svakim apdejtom da je probija ponovo od nule. Nije bila ni česta praksa pre denuva, ali tad makar nisi dobijao poluproizvod sa 80gb day one patchevima pa nije bio toliki problem. Za crimson desert je čekao da uspore sa apdejtima pa onda

2 Likes

Pakuj kofere, motaj kablove, to je bi bilo to :blush:

I dalje sam iznenadjen da je hakerima trebalo punih deset i kusur godina da se opasulje, ali evo zasto je Denuvo (sada nadam se vec stvar proslosti) bio tako uzasan i neprobojan.

Nekoliko stvari ga čine posebno teškim:

Virtualizacija koda. Kritični delovi se prevode u bajtkod izmišljene virtuelne mašine sa nasumičnim setom instrukcija, različitim za svaki bild. Da bi uopšte razumeo šta kod radi, moraš prvo da rekonstruišeš semantiku desetina ili stotina VM handlera. To je ručni posao od nedelja pre nego što stigneš do same logike zaštite.

Kod je šifrovan, ne samo proveravan. Kod starijih zaštita trik je bio pronaći granu tipa „da li je licenca validna" i obrnuti je. Kod Denuva se ključevi za dešifrovanje delova igre izvode iz hardverskog otiska i licencnog tokena u toku izvršavanja. Ako preskočiš proveru, nemaš ključ — a bez ključa nemaš ni kod.

Provere su razbacane svuda. Nisu na startu nego kroz celu igru, ponekad se okidaju tek posle nekoliko sati igranja ili u određenom levelu. Zato „krek" mora da se testira igranjem celog naslova, i zato su rane verzije krekova pucale na pola igre.

Svaki bild je drugačiji. Denuvo se regeneriše po naslovu i po zakrpi, često sa dodatnim slojevima (VMProtect, Themida, kasnije Denuvo Anti-Cheat). Rešenje za jednu igru retko se prenosi na sledeću, pa se posao u velikoj meri ponavlja svaki put.

Ljudski faktor je možda najvažniji. Broj ljudi na svetu koji istovremeno imaju veštinu, vreme i volju za ovo meri se u jednocifrenim brojevima — CPY, Voksi, Empress i još par. Nije plaćen posao, traje mesecima, a Irdeto (vlasnik Denuva) aktivno pravno goni ljude; Voksi je upravo zbog toga prestao. Kada jedna osoba pauzira ili odustane, cela „scena" stane.

Zbog toga se vremenska linija kretala u talasima: prvi naslovi 2014–2015. padali su za nedelje ili par meseci, pa je 2016–2017. došao period kada su pojedine igre ostajale nerazbijene godinu i više, a onda su se vremena ponovo skratila kada su krekeri napravili sopstvene alate za automatsko devirtualizovanje — što je bio jednokratni investicioni trošak koji se posle isplaćivao na svakom sledećem naslovu.

U suštini: Denuvo nije bio neprobojan, nego skup. Cilj mu nikad nije bio večna zaštita već prvih nekoliko nedelja prodaje, i u tome je uglavnom uspevao.

Ja usao brzinom munje u topic, reko izasla Onimusha… meeh :wink:

Nije naivna stvar ovaj lawsuit. Setimo se voksija (dal je bio iz bugarske zaboravljam sad) i njegovih online krekova. Posle ovakvih koraka njemu se gubi svaki trag.
Ono, jeste se voices oglasio na redditu da je sve ok, ali brinem se za njega a i nas :smiley:
Nije lako biti anoniman danas sa ovolikim data agregatorima na svakom ćošku.
Nadam se da nam se opcije neće svesti na hypervisor ili legit kopija

1 Like