Pandemonium - Sega Saturn
Ovde se baÅ” i nisam zaglavljivao koliko sam jurio da preÄem igru, a nisam imao kertridž na koji su iÅ”li save fajlovi. Do skora sam bio ubeÄen da je to bio i najveÄi problem kod konzole, jer je koristila CD format za igre, ali nije imala internu memoriju (kasnije sam saznao da je i sama konzola bila slaba, da je bila Äudna platforma za programiranje/portovanje igara, itd.). Tu sam se žestoko patio, seÄam se dana kada sam ja igrao ceo dan, a moj ujak (10 god. stariji) celu noÄ kako bi stigli do kraja igre. Kada smo stigli, naÅ”e sreÄe. I dan danas pamtim repliku jednog od likova iz zavrÅ”nog cutscene-a igre ā¦ āI wish for a thousand wishesā.
Bug - Sega Saturn
Ovde sam uspevao da doÄem do jednog od boss-ova, ali istog nikako nisam uspevao da ubijem. Naravno, uraÄunajmo problem nepostojanja save fajla i eto recepture za rage quit-ove i bacanje džojstika. Boss je bio negde na polovini igre, ako ne i dalje, a igra je bila 3D platforming i kretanje po putanji sa koje se moglo padnuti.
The Legend of Oasis - Sega Saturn
Prvo sam se setio ove igre kada sam video ovu temu. Ne znam uopÅ”te o Äemu se radilo, valjda neka vrsta RPG-a. ZnaÄi uopÅ”te nisam imao pojma, krenem lepo da igram, skontam combat, ubijam neprijatelje, doÄem do vrata u prvom nivou, a-a, neÄe dalje. Lomi se, traži switch, klikÄi dugmiÄe na random mestima, udaraj, ma niÅ”ta. Nažalost nikada nisam ni taj prvi nivo preÅ”ao, a kamoli igru.
Myst - Sega Saturn
Ista stvar. OdliÄna igra, prelepa grafika, ali preterano teÅ”ka za dete koje je samo žeželo da se ludo zabavlja. Pratio sam, zapisivao Äak neke podatke i koordinate koje sam nalazio, imalo je par objekata na tom ostrvu i Äesto smo morali da lutamo tamo-amo i seÄam se da smo uspeli jednu prostoriju da otvorimo, kao neki prolaz, neki tunel (ujak i ja), ali dalje nismo mogli da proÄemo. Na kraju je i ona ostala nezavrÅ”ena.
Nights into dreams/Christmas nights - Sega Saturn
Neka japanÅ”tina valjda, nikada nisam skontao (a ni pratio preterano) priÄu, ali kao imaÅ” nekog lika, letiÅ” i skupljaÅ” zvona i raznorazne fore, prolaziÅ” kroz neke prstenove (valjda je ideja bila da se napravi Å”to veÄi kombo, tj. to je bila svrha igre). MuÄio sam se dok je nisam skontao, ali nakon Å”to sam skontao mehaniku igra je postala previÅ”e laka, da se tako izrazim.
Moram da pomenem Resident Evil, takoÄe, samo Å”to ja nisam ni stizao do tog bunara koji pominje @Akiris ā¦ ja sam se patio u prvom nivou sa onim psom, neÅ”to me je isuviÅ”e lako ubijao. A možda i zato Å”to sam bio klinac, ko zna (izgovor oÄajnog gamer-a). Ovu sam igru igrao na PS-u u igraonicama.
The Lost Vikings - SNES
Ovu sam igru igrao jedno milion puta kod brata, poÅ”to je on posedovao konzolu. Tri vikinga, svaki ima odreÄen ability. Jedan ima Å”tit, drugi maÄ, a treÄi neÅ”to Äega se sad ne seÄam, a ne bih da google-am, neÅ”to mi ne bi bilo autentiÄno da se pravim pametan. Njih kao kidnapuju vanzemaljci i oni sada beže iz tog broda koji je prepun zamki i neprijatelja, ali nikada nisam stigao do kraja Å”to zbog mog nerazumevanja mehanike, Å”to zbog nedostatka vremena za igranje.
Prince of Persia: The Warrior Within - PC
I dan danas pamtim one dve kule koje su morale da se aktiviraju. To me je propisno namuÄilo. SeÄam se moje frustracije i ubeÄenosti jedno vreme da je igra bagovita jer je naravno bila ānarodnaā verzija. Na kraju sam preÅ”ao nekom pukom sreÄom Äini mi se. OdliÄna igra, ako neÅ”to zaslužuje remaster onda je to ova igra, po meni.