Igraonica

Ljudi stvarno nisam nasao pogdniji topic, a nisam bas neki lik koji mnogo prica po forumima (ali redovno ulazim i pratim ovo mi je jedan od najomiljenijih) ali se javljam ovog puta jer mi treba misljenje , vidim da ste ljudi u toj prici da bi mogli da date neki dobar savet i misljenje. Naime, razmisljam da otvorim igraonicu, koju je ranije drzao moj tata 10 godina, sto znaci da je mesto bilo poznato i razradjeno ima dosta klinaca. Drzali smo sve generacije konzola, ukljucujci i PC gaming, do ove poslednje generacije. U pitanju su bile PlayStation konzole. Pre nekoliko meseci sam dobio na poklon od drugara Xbox 360 i odusevio se njime i shvatio da nije bas PS3 tolika zver kao sto sam do tad mislio, jer sam na njemu igrao. Povucen sjajnim iskustvom sa Vladom a.k.a. studiovpc sam ukapirao da bi imao odlican servis i sve potrebene stvari za Xbox i tako dosao na ideju da mozda probam sa ovom konzolom. Sada me zanima vase misljenje da li je to dobar potez? Koja konzola je bolja u ovom poslu? Tj da li hype PS3 toliko veliki da je bzvz pokusavati sa drugim konzolama? Hvala unapred ako neko odogovori na post, i izvinjavam se na dugackom postu.

Ako ne mozes da nadjes pogodan topic, uvek mozes da napravis novu temu u adekvatnom podforumu :slight_smile:

Mislim da to bas i nije mnogo isplativo sada kada su i i xbox 360 i ps3 na zalasku. Razmisli o tome kada krajem godine izadje nova generacija konzola jer mnogi jos uvek nece moci da ih priuste, nece biti ni piraterije pa ce mnogi zeleti da prrobaju nesto drugacije od onoga sto su navikli - a to je PC… (naravno dobri 3D televizori se podrazumevaju).

Ali, ipak ti je PC cini mi se i dalje najisplativija varijanta. Dota, LOL, Counter Strike, WoW, taj fazon.

Ako posao krene, mozes da probas da ubacis i 2-3 konzole. Sa televizorima i udobnim sofama, u nekom izdvojenom delu, naravno.

Isao sam redovno u jednu igraonicu pre negde oko 5 godina. Upitanju je PC igraonica sa preko 20 kompova…u jednom trenutku su ubacili LCD TV i PS3…ljudi su to igrali prvih mesec dana, i kad su skontali da nema neki velik izbor igara jednostavno su to batalili, da je igraonica trazila nekog da kupi konzolu i TV…moras dobro razmisliti o tome…ipak igraonica nije mala stvar. Treba to odrzavati, nove igre, novi flesevi ako ces pirateriju a verujem da hoces…

Pa da, nisam napisao da planiram pored 2 konzole i PC-jeve da ubacim. Jednostavno se ne moze bez njih :slight_smile: A sto se tice sad ove generacije konzola ubacio bih na pocetku, da se malo razradi posao i onda bih kupio cim izadju ove nove. Prostor je moj, ne moram da iznajmljujem i to je nak prednost a i imam malog burazera koji je sad 6. razred pa bi bi ono i dovlacio klince :smiley: Odrastao sam na igraonici i celoj toj prici, volim to i odrzavanje i pracenje trendova stvarno nikad ne bi bio problem :slight_smile: Samo mi je jedina dilema , bar sto se tice ove faze planiranja, da li se osloniti na Xbox ili PlayStation? Hvala vam na iskrenim odgovorima.

Ako ces pirateriju uzmi Xbox…imas cak mogucnost i RGH-a sto je mozda cak i najisplativije…samo ti treba externi hard za igre…

EDIT: Da te pitam :smiley: Ko dolazi sad u igraonice, kad se moze jeftino proci za konzolu ? Otvorena je jedna PC igraonica u mojoj zgradi i ona je puno 24/7…

Pa, zasto birati? Ubaci jedan xbox i jedan ps3 :slight_smile:

Xbox ima super fransize kao sto su Halo i Gears, a na PS3 su mozda neki navikli zbog kontrolera…

Pa dobro to stoji za PC igraonice, ali konzola veliki LCD lazy beg uz PES/FIFA ili NBA 2K (napomenuo sam ove naslove jer se najvise igraju) bi mogli da privuku ljude za 2 konzole sigurno. Pogotovo sto padawan kaze kad izadju nove, pa to bude retkost, onda je to velika prednost i uzivanje :slight_smile:

Padawan, i ja sam to mislio :slight_smile: Jedan Box i jedan PS pa kome se sta svidja. Jedino bi problem bio recimo kod organizovanja turnira i ostalih takmicarskih dogadjaja :slight_smile:

Pa obicno ps3 ide za pes i tako te igre.Xbox za Halo,gta,ufc i tako…

Sve je to uredu ali sta je za pravnu osnivu toga tj. papiri za pocetak rada?

Po meni, ni lokal ni pare za racunare, televizore i dr. nije toliki problem koliko je izganjati papire.

U BiH, a vjerujem i u Srbiji, igraonice se vode kao “igre na srecu” a to znaci ogroman mjesecni izdatak za tu taksu. Zamisli da otvaras bingo ili kazino - isto sve samo malo jeftinije. Mjesecni izdatak je problem jer ako mjesecno placas 150 do 250e gdje ti je zarada?

Ako imas kakvog pravnika provjeri kakva je situacija AKO bi otvorio kafic (aparat za kavu, 2 stola, 8 stolica, 1 frizider s picem) pa u sklopu kafica ubacis igrice tipa zanimacija.

Pre 10 godina sve je bilo “bolje” i takve stvari su bile em normalne, em profitabilne, em drzavu nisu zanimale igraonice pa je bilo super. Sad je problem tako da trebas dobroooo razmisliti i posavjetovati se s svime

Sretno

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2

To je sad vec potpuno druga prica i definitivno se treba dobro raspitati ali mislim da kod nas nema tog poreza posto je trziste igara na srecu manje vise neregulisano. Ko zna kako se vode, a drzavi je stalo da subvencionise male preduzetnike.

E sad koliko se isplati najvise ipak zavisi od dnevnog pazara i stalnog drustva.

Vreme igraonica je proslo odavno, ali neka proba, sasvim je to ok za pocetak u preduzetnistvu. Mnogo su vece sanse da uspe u onome sto voli.

Ja sam pravnik za 3-4 ispitna roka :smiley: Vode se kao usluzna delatnost i porez se placa pausalno. Od papira ajde recimo da kazemo da sam se skoro sve rasitao, mada uvek fali 1 papir :smiley: Ne znam, ja ipak mislim da su igraonice dobar vid zabave. Uz fino odrzavanje, korektne cene i stalne akcije i turnire moglo bi mozda to jako fino da bude. Igraonice su ipak draz gaminga :slight_smile:

To je super! U BiH je bas problem jer sam ja razmisljao o tome s obzirom da imam poslovni prostor koji bi mogao fino iskoristiti. Sretno i samo napred!

Ako hoces probaj, ali mislim da od toga nema “leba”, nemoj zakucati previse para. Drugar mi je pre jedno godinu dana otvorio(doduse on je imao sam 3 xbox-a i jedan ps3) radio tri meseca i katanac. Isto je pokusavao turnirima, ali nista…

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

Pre 10 godina PSX i PS2 je bio pojam! Jako tesko za nabaviti a i skupo e sad ne sve drugacije. Trziste je otvoreno i postoji zdrava konkurencija po pitanju konzola pa se moze nabaviti

Za igraonice je potrebna : lokacija, luda sreca, pristupacnost i stvoriti neki krug klinaca koji bi stalno dolazili tu iz neke zeze i igranja. Da se napravi atmosfera.

Moja preporuka bi bila da uz igrice ubacis bilijar, pikado, frizider s picem - ja bih tako uradio a s obzirom da imamo priblizno godina razumijes me zasto bih to ubacio

Ovo sve stoji, samo ne znam koji je prostor u pitanju, jer za bilijar treba mesta, naravno ako se racuna i sve ostalo uz njega.
Btw, ne znam sta da kazem po pitanju otvaranja, meni je to par puta padalo, jer izgleda kao lak dobitak, ako, ali to je veliko AKO, uspe. Video sam dosta igraonica po gradu koje se otvaraju i zatvaraju. Neke stare, dobre, ali zapustene, rade na nekoj staroj slavi, koja naravno vodi ka kraju, kao sto se desilo sa vecinom. Ali naravno, ima par koje uvek rade. Jedna igraonica kod mene, koja ima relativno mali prostor, ali dobro iskoriscen, sa 6 ps3 na 6 velikih tv-a radi solidno. Tj bar je radila kada sam ja pre godinu dana isao. Ali s obzirom da se nije zatvorila, i da znam ljude koji tu rade, cini mi se da ide ok. E sad, nije to neki poseban biznis, posebno ako iznajmljujes lokal, tebi je prednost sto to ne moras, ali mislim da tu i nema neke posebne zarade. Naravno, ako ti uspe mozes i promeniti to, ali eto, sve je kocka, ja iskreno ne bih mogao da ti dam konkretan odgovor da li da uradis to ili ne, jer ta dilema postoji kod svakoga, savetovao bih ti da ne ulazis punom parom u to, jer je bolje biti sigurniji. Mani one price da ides na sve, pa cekas godinu dana pod fazonom “treba da se razradi”, jer i to ne pali uvek. Inace, koji je grad u pitanju, ako nije tajna? :slight_smile:

U potunosti se slazem i sa Nemesisom i sa tobom i stvarno velikom vam hvala za savete i iskrene preporuke :slight_smile: Naravno da nije tajna mest, radi se o varosici Varvarin. :slight_smile: (Mozda je neko i cuo :stuck_out_tongue: ) Mala varosica jeste, ali sa okolnim mestima bi to bila neka fina ciljna grupa. E sad prednosti su te sto nema igraonice sa konzolama (nije je ni bilo nakon sto smo mi nasu zatvorili 2007.) . Lokacija je dobra, s’obzirom da je tu vec 10 godina bila igraonica a i ima bas dosta klinaca u kraju. Ja im napravio kos pre neku godinu isped nekadasnje igraonice pa se samim tim skuplja cela ekipa. Sto se tice konzolasa ,mogu na prste jedne ruke da se nabroje, naravno ovde mislim na Xbox 360 i PS3, tako da bi to bilo zanimljivo ljudima i klincima takodje,jer nije bas ovde stvar sa konzolama razvijena :slight_smile: Tako da su to neke moje prednosti, ako tako mogu da ih nazovem :slight_smile:

Mozda ako uzimas xbox uzmes i kinect, svi se naloze na kuglanje, stoni tenis i te zezalice, ako nista drugo uvek mozes da ga prodas ako ne krene sa njim nesto bitno a bice ti dobar fazon da ih privuces jer je relativno redak i deluje futuristicki :slight_smile:

ako ti je igraonica blizu neke skole posao mora da ide…
pored moje skole ima 2 igraonice koje sasvim solidno rade :slight_smile:

Pozdrav svima,

Zadnjih dana se ponovo bavim mislju da otvorim igraonicu. Listajuci forume, raznih komentara na ovu temu, vecim dijelom da je to ‘‘propala investicija’’. U mom gradu, tacnije u opstini su se u zadnjih godinu dana otvorile 3 PS4 igraonice - i jos rade. Valjda su i oni neku procjenu trzista radili.
Lokacija na koju ja ciljam je relativno nepokrivena, u neposrednoj blizini su 4 srednje skole, a naselje je sa neboderima i dugackim zgradama. Sest kladionica i 5 kafica koji odlicno rade su takodjer u 250 metara.
Sta mislite, prema ovoj ‘‘konfiguraciji’’, a vodeci se komentarom iznad - da li bi valjalo ulijetati u ovo?
Drugo pitanje, kako bi rasporedili konzole na 6 TV-ova? Razmisljam o 3x PS4, 2x PS3 1x X360 ili 4x PS4 i 2x X360…
Ako ima ko jos sta da doda, bio bih zahvalan.

E ovako,da ne otvaram novu temu,imam jedno pitanje. Moj drug otvara igraonicu,konzole samo,pa razmislja da li je bolje uzimati televizore ili projektore. Ako neko ima nekog iskustva bilo bi lepo da napise svoje misljenje. Pozdrav.