Igranje PAL igara na NTSC konzoli?

Imam Xbox 360 S 4GB konzolu, kupljenu u Kanadi (NTSC).

Nije čipovana, (JTAG/RGH) niti flešovana. I ako je u pitanju NTSC konzola, bez problema sam pokrenuo i igrao Gears of War 3 PAL (originalan disk).

Da li to znači da ću inače na ovoj konzoli moći da, pored NTSC, igram i PAL igre, ili je ovo samo slučajnost?

Ne, nego samo neke koje su region free. Gugluj region free xbox 360 games i videces sta ces moci da igras

Sent from my iPhone 4s

Jedino sa RGH-om mozes da igras NTSC igre na PAL sistemu i obrnuto. Ako imas LT ili originalni fw, pazi da igre koje skidas su NTSC i Region Free, inace ces dobiti samo error poruku pri pokretanju igre.

Jasno je meni to sve, ali kao što rekoh - na NTSC konzoli sam bez problema pokrenuo i igrao PAL igru (GOW 3). Dakle, na pakovanju od igre je naglašeno For use only with Xbox 360 systems with PAL designation.

Da nisi ignorisao moj post i lepo ga procitao i uradio sta sam ti rekao bilo bi ti jasno. Ovako mozes samo glavu o zid da bijes i da se mislis.

Nije mi jasno zasto pitas ako ne citas odgovore.

Sent from my iPhone 4s

@ Wahad: Izvini, mislio sam da region free treba da bude naglašeno. Ako sam te dobro razumeo sada - bez obzira što piše da je u pitanju PAL igra, ona zapravo može biti region free bez da je to jasno naglašeno na pakovanju?

Ne, nikada nije naglašeno, oni samo obeležavaju gde se igra proizvodi i na kojoj teritoriji se prodaje. Nikada nećeš videti da na kutiji piše region free.

Kažem ti ponovo, imaš listu svih igara koje možeš igrati gde god da si u svetu, videćeš da su one isto kao i taj gears, pal ili ntsc a rade na ntsc i pal konzolama.

Region Free Xbox 360 Games - Encyclopedia Gamia - Walkthroughs, games, guides, and more

Po ovome PAL verzija GoW3 radi na NTSC/U (NTSC za USA) i PAL sistemima.

…oni samo obeležavaju gde se igra proizvodi i na kojoj teritoriji se prodaje…

Ok, sad mi je jasno :slight_smile:

Izvini, nemoj se ljutiti, nov sam u svemu ovome i jako slabo se razumem… Mislio sam da to ‘region free’ treba da bude naglašeno, kao što je naglašeno PAL i/ili NTSC.

@gresley: Hvala za sajt, sad mi je sve jasno.

Inače, ako nekome bude trebalo, našao sam i ovaj (takođe se tiče kompatibilnosti):
http://www.play-asia.com/paOS-00-3-xbox360_compatibility_guide-49-en.html