Human Within - VR Recenzija

VR kao relativno nova platforma, iliti bolje rečeno, platforma koja je sa nama dugi niz godina, ali još uvek nije toliko popularna kod kežual gejmera i dalje nekim developerima služi kao instrument za eksperimentisanje. Dok svi pokušavaju da dostave sa jedne strane što bolje igre, sa što boljom grafikom, a sa druge što zarazniji gameplay sa jednostavnom grafikom i tehničkim specifikacijama, ima i onih koji se više okreću nekoj vrsti interaktivnog predstavljanja video sadržaja iliti interaktivne filmove. Prošle godine sam pisao o Mobile Suit Gundam Silver Phantom, koji je baš to, anime film sa minimalnom interakcijom, ali koji ponovo dobrom realizacijom uvlači ljude u celu priču koja se dešava oko ili ispred vas. A ove dolazi „igra“ iliti interaktivni film u bukvalnom smislu te reči pod nazivom Human Within.

Human Within je naslov za koji nisam baš bio siguran šta je, sve dok nisam seo i pustio. Po trailerima sam video da se radi o nekoj vrsti filma, mada mislio sam da je samo to press materijal. Kada sam video da je download na mom Questu bio preko 20gigabajta, shvatio sam da ovde ima mnogo više kvalitetnog video materijala nego što sam mislio. Kada se igra skinula, odlučio sam da uronim u nju, i mogu reći, poprilično sam se pozitivno iznenadio.

Da se vratim na temu iz prvog pasusa, samo za sekund. VR jeste i dalje u neku ruku eksperimentalna platforma, ali ljudi se plaše da eksperimentišu sa njom, već se okreću ka proverenim forama koje su ustalile druge igre. Ljudi iz Signal Space Lab razvojnog tima nisu takvi, već su, dok su pravili ovu igru rekli sebi, lets go all nuts! i krenuli u razvoj, ili makar mislim da su to rekli, jer iskreno, ovakvo iskustvo u VR-u do sada nisam video.

OSTATAK RECENZIJE PROČITAJTE NA VIRTUALNI KUTAK