izvinite zbog glupog imena ali nisam imao inspiracije nesto wittier da smislim.
ovaj, nevazno, da predjemo na stvar.
Ovaj thread je nesto slican ovom http://www.xboxrepublika.com/xbr-hi-tech/1853-kupovina-igara-preko-interneta.html
ali samo sto ovde cemo da postavljamo linkove za pojedinacne igre ili delove (kinect, ps move, joyove, itd)
Prvo da se sve sumnje uklone zeleo bih da procitate sve sa ovog linka;
Od Nove godine carine na uvoz iz EU još niže | Vesti | Tanjug
“Najvažnije novine su da se za uvoz kombinovanih frižidere sa zamrzivačem, mašina za sušenje veša, kompjutere, monitore i mobilne telefone iz EU neće plaćati carina”
Znaci nema sanse da platite carinu na nista (narucivao sam podosta stvari sa neta, samo jednom su mi carinili u zadnjih mesec dana neku ogromnu USPS kutiju iz amerike, a ja im samo poslao ovaj link u zalbi kao i invoice sa eBaya, i oslobodili me, samo sam platio 60 dinara postarinu za ponovno slanje iz beograda, jer izgleda da im i to zapelo da mi naplate)
Da bi ste postovali igru ovde (ne brinite se, ja cu da updateujem thread sto vise budem mogao i nalazio dealove po netu, takav sam zavisnik od kupovine), potrebno je da ispunjava nekoliko uslova:
[LIST=1]
-
igra/predmet mora da je sa sajta odakle salju u Srbiju i ostale ex-yu zemlje, i to po nekoj ok shipping ceni (postarini) koja ne prelazi 3-4 funte (dobar primer takvog sajta je Zavvi.com, kome je postarina na bukvalno SVE 0.95, a bio je i shopto.net do skora dok nije digao cenu na 8 funte sa trackingom)
-
Moze da bude sa sajta nekog od domacih retailera kao sto je game-s.rs i computerlandgames.rs
-
Dajte opis kad stavite link, kao i dokle traje promo prodaja ako znate tacno, da ljudi znaju da organizju finansije
-
Slobodno u threadu recite sta ste u zadnje vreme kupili za vasu konzolu a da je bilo veoma jeftino po nasim poznatim SRBskim standardima od promo cene koja iznosi 6999 launch
-
Igra mora da je nova ili polovna, kao sto ih prodaju na gamestationu, ali ne sme da bude ostecena (znaci ono, na vecini clearance saleova su igre koje imaju recimo pocepanu kutiju ili tako nesto)
-
Mora da je na Engleskom, ostali jezici su opcionalni.
-
Posto 360 ima regionalno zakljucavanje, sto znaci da igra iz engleske nece da vam radi na americkom 360-u, naglasite koji je region, cisto da ne bude posle da ste nekom rekli a on budala nije video region igre.
-
eBay linkovi dolaze u obzir samo ako nisu aukcije gde se bidduje, i ako seller ima vise od 10 komada te igre
[/LIST]
Da pocnemo, i da dam primere:
Assassin´s Creed Revelations PS 3 Special Edition Brand New | eBay
AC:R za PS3 Specijalno Izdanje za samo 30ak eura + 1 funta za postarinu. ( prodaje ga neki tip sto se zove stojce takodje!)
Da ne znam da ce da izadje platinum izdanje sa svim DLCom (sem mozda soundtrackom i obicnim ACom), kupio bi ovo, ali sve su mi skoro platinum ACovi)
Dobijate DLC, revelations, soundtrack, originalni Asassin’s Creed 1 (sa Altairom, izasao jos pre 4 godine), po ceni od 3,291.72 RSD.
Necu ni da vam pricam koliko su cene napumpane kod nas, a + sto nije special edition.
PS3 Latest Releases | Zavvi.com
Dark Souls za **15 funti +1 funta za shipping, to je oko 2000 **i nesto ako me secanje dobro sluzi.
Izuzetno zabavna igra, ima je po toj ceni i za 360, jeftinija od ovog nece biti dok ne bude bila u platinum izdanju, pa mozda cak ni tad!
Tomb Raider Trilogy PS3 | Zavvi.com
**10+1 gbp **za 3 remasterovane HD kultne tomb raider igre?
Znaci 400 dinara po jednoj. Pa ljudi bre da uzimate pirate za PS2 u nekoj igraonici ovolko bi vas izaslo, plus sto mora da se pomerite da odete do igraonice da vam narezu, kad ovako imate sve online i legalno i samo dodje cika postar i da vam paketic bez carine bez icega.
Sta cekate? 10/10 za ovaj deal, da ih nemam na steamu uzeo bi ih jos samo tako.
The Witcher 2: Assassins of Kings Enhanced Edition (Zavvi Exclusive Avatar Pack) Xbox 360 | Zavvi.com
40 funte za preoder bonuse i Witchera 2 na konzoli.
Dobijate:
Preoder Zavvi exkluzivne (to znaci da dobijate XBL avatare samo ako kupite igru preko zavvija, i to u preorder promo periodu, ne vazi ako kupite kod ovih nasih dilendaka sto pumpaju cene ili bilo gde drugde (shopto, itd) avatare, samu igru, mapu, razne stvari, neka slika kaze umesto mene;
Ne skidaju vam odma sa kartice pare kad kupite, nego tek kad igra izadje (nekoliko dana pre), a cak vam vracaju i razliku u ceni ako igra pojeftini posle!
Znaci bukvalno kao neka rezervacija funkcionise to.
Metal Gear Solid HD Collection: Xbox 360 Limited Edition (Zavvi Exclusive) Xbox 360 | Zavvi.com
70 funti +1funta za shipping.
Znaci oko 80 eura.
Ne znam sta da vam kazem, srce me boli sto nemam pare da uznem ovo, jos kad vidim lika kako unboxuje na youtubeu, ajoj, baci boze kamen i budi precizan. Znaci propadam u zemlju kad vidim da neam pare za ovo.
Ipak, sta da se radi.
Mozete da vidite velicinu i na sta lici sve ova fantasticna kolekcija (a majca je ekskluzivna na zavvi porudzbine, koja, uzgred izgleda odlicno za sve pare, kao kolekcionarski item i kao majca uopste)
Iako nisu po brojevima (znaci numerisani), prica zavvi da ima samo 5000 360 kopija i samo 8000 PS3 kopija.
Ima je u PS3 izdanju, tako da pozurite ako ocete da uznete, jer su vec poceli da salju pakete jos od petka!
Nema straha za carinu, jer se vazi kao kompjuterska komponenta.