Damn. Ova igra je bila i ostala najiscekivanija na mojoj listi dolazecih naslova. Open world je uvek problematican i malo koji developer ga resi pravilno. Al ovo toliko obecava da izgaram od zelje da ga probam.
Ja sam je bas mislio pre neki dan preorderovati, ali ne…ipak je to Sony exkluziva, koja ce se mozda odgoditi jos 15 puta .
Malo preterase sa ‘‘lelujanjem’’ kose.
To nije on, to je njegova sauma. Ili njena…
Treba ipak nekako reprezentovati snagu konzole. Neka kosa leluja, a ti sirotinjo igraj sa ‘‘drvenom’’ kosom
Da su u nintendu imali ovakav engine, Mario nikad ne bi nosio kacket.
Prilicno je impresivno sto je Pro sposoban da ovo vrti u 4K.
Mislim da ce isto izgledati i na PS4, ali u Full HD.
Ma kakav 4K za 400 evra…Titan X ima 11 TF-a, pa ima problema sa guranjem nekih igara u 4k60, a kamoli skoro 3 puta slabiji PS4 Pro da gura neke igre u 4k30, kao Horizon npr.
4K konzola navodno bez 2.0 HDMI-a WTF. sta je to.
Evo i jedan od primera vezano za 4K :
https://twitter.com/Crypt_Concepts/status/773735695252717568
Heh, fora je u tome sto su sve na konnferenciji bili prikazani 4K trejleri. Ali ne pusta u nativnoj 4K rezoluciji nego koristi upscale. To medjutim nije obican upscale kao kod standardnog materijala (4K TV sve upscaleuje) vec inteligentan, ne-bas-nativni-4K, ali po recima ocevidaca prokleto blizu tome i tesko razluciv od pravog, nativnog 4K.
Ovo radi uz pomoc takozvane checkerboard rendering tehnologije koja nije bas najnovija stvar u gamingu ali je ovde prvi put da se hardverski izvrsava.
To je dakle objasnjenje magije na koju foru samo 2x jaci GPU renderuje 4x vecu rezoluciju, jer, zapravo, to i ne radi, vec upscaleuje 2x1080p nativnu rezoluciju na 4K, uz pomoc checkerboard renderinga.
Na sledecem videu je fantasticno sve objasnjeno + diskusija o HDR benefitima koji su izgleda mnogo veci od prostog prosirenja paleta boja vec otkrivaju i detalje koji u SDR nisu vidljivi.
Kao sto rekoh u PSPro temi, i scorpio i Pro ce konacno terati 1080p igre kako treba a za 4k HDR nemaju nijedan ni drugi. Tako da smo pomerili problem ove generacije na visu rezoluciju