Elem, potreban mi je (a vjerujem i vecini) externi HDD ali bi da prodjemo jeftino, zar ne? Mene zanima da li je neko pravio za sebe te eksterne HDD-ove, savjete kao i nacin kako da se to uradi.
Dakle, kakva kucista, ladice, oklope treba uzeti (kupiti) da bi se u njega ubacio neki HDD (recimo 1TB 7200RPM) od dekstop racunara i na taj nacin napravili eksterni HDD?
Ako je neko vec radio, napravio neka podjeli iskustvo s nama ovdje, posavjetuje i pomogne u ovom ekonomskom quest-u TUT bi bio odlicna stvar kako i neki software-ski programcici ili tako sta AKO trebaju
Ja vec mesec dana jurim neki hard. Imas dve varijante, ili neki externi ili neki rack pa onda interni. Elem problem su cene koje su zadnjih dva meseca otisle u nebo zbog poplava na Tajlandu koji drzi 70% svetske proizvodnje hard diskova. Snizenja se ocekuju do polovine sledece godine, a znajuci nase trgovce kod se snizenja ne ocekuju nikad. Cene su priblizno iste za externe ili rack+interni od 1 tb tako da spremi da izdvojis od 100 do 150 juroa za to zadovljstvo.
Da, upoznat sam s tim i maksuz zbog toga ganjam da napravim sebi neki eksterni jer mi bas treba. Drug je uzeo neki eksterni za 120e od 1.5TB - mislim da je WD
Jest ih i poplavilo auuuu. Gledao sam neke slike i snimke. Asus ne vrsi zamjenu HDD-ova i dok su pod garancijom - nemaju na stanju tako da je opsta neimastina
pre mesec i po ortak uzeo:
2TB, 64MB, sata3, WD Caviar Green za 7000 din + kutija USB 3.0 sa 3.0 kablom 3000 din
a vidi sad, treba preko 16000 za to.
Nema šanse da sada uzmem hard dok se fabrike ne oporave, ovo su naduvane cene.
Nedavno jedan lik prodavao za 55 evra externi HDD od 1TB marka WD,nazalost zvao sam ga ali kasno,verovatno je lik previse upucen pa ga je i prodao za tako “skupo”.