Mene konkretno zanima koji su hobiji članova foruma (igranje igrica smatram ovde pod profesijom, a mimo foruma kao dijagnozu a ne bolest)
Volio bih da se fino raspišemo jer se sigurno poklapa nekolicina interesa, pa je lakše razmijeniti iskustva.
Ja lično sviram gitaru 4 godine, skupljam gramofonske ploče nekih pola god i na nekih ~150 komada sam, govorim engleski k’o maternji, a i njemački i italijanski (sad već nešto slabije, nisam ih koristio), igram folklor oko 10 godina u CKUDM Veselim Masleša iz Banjaluke, bavim se dobrotvornim (volonterskim) radom nekih 9 godina u OC Zdravo da Ste, slušam jako jako puno muzike i tako…mislim da je to to
Zanimljiva tema. Nisam ni blizu toliko aktivan, ali here goes -
-
Puno volim da citam knjige, modernu beletristiku uglavnom. Na mom voljenom kindleu, naravno.
-
Dosta citam razne clanke po internetu, o svemu i svacemu. Ovo mi je uglavnom zamenilo casopise, cak ni vajni National Geographic ne moze da se nosi s internetom po kolicini i spektru tema. A ni po kvalitetu.
-
Vec oko godinu dana idem prilicno redovno u teretanu, ne znam dal se to racuna kao hobi. Svakako mi prija.
-
Pored rada u 3ds maxu, ucim da vajam u Zbrushu. Nikad me nije zanimala prava glina, al’ otkad se pojavio zbrush otkrio sam skrivenu naklonost prema vajanju, posebno ljudske anatomije.
-
Volim i filmove da gledam, mada sto sam stariji sve sam izbirljiviji. Malo koji film mi drzi paznju da ga odgledam odjednom.
-
Naucio sam da zongliram sa tri lopte, na nekoliko nacina. Nazalost, slabo vezbam pa je to atrofiralo.
-
Kad smo vec kod zamiranja hobija, nekad sam obozavao origami. Volim ga i sad, ali sam dosao do tacke da su mi zanimljivi samo nenormalno komplikovani modeli buba i takvih stvari. A za njih ti treba kvalitetan origami papir prilicno velikih dimenzija, plus oko 3 sata savijanja. Cim mi sin malo poraste, bavicemo se time zajedno.
-
Puno slusam podcastove dok radim: This American Life, Radiolab, Cracked, 99% Invisible, itd… svasta zanimljivo ima da se cuje.
bonus:
- kad vec pomenu gitaru, voleo bih da naucim da sviram bluz/slajd gitaru. To mi je kao neki buduci hobi, ako nadjem nekog ko bi me ucio.
Evo ja se vec nekih 5 godina bavim odbojkom i od prosle sezone mi ide jako uspesno ( 3 zlata, jedno srebro i nagrada za najboljeg tehnicara Srbije u pionirskoj kategoriji). Pored toga sam se 7-8 godina, ne znam tacno, bavio glumom i odigrao nekoliko predstava, malo glumio po studentskim filmovima i, meni najdraze, glumio u spotu za Sars. Ovako jos volim da slusam muziku, citam knjige, gledam filmove, idem na koncerte itd. Malo sam se ishvalio, ali sta cu, reko da covek da se raspisem…
Dođi u BL pa ćemo zajedno Deltu svirati i plakati :D, taman sam našao super slajd od stakla (najbolji zvuk daje, ali je dosta kraći vijek trajanja od onog od mesinga) Vidiš ovo za članke mi je dalo ideju ali nisam htio da ne naletim na osudu…htio sam da otvorim neku temu opšte kulture gdje bi se tipa pisale svakakve nekakve interesantne stvari koje ljudi znaju za bilo koju oblast umjetnosti, jer vidim da ima dosta umjetnika ovde Usput, hvala za ovo zanimljiva tema !!! Hvala za glumu što me podsjeti, ovo za SARS bih volio link da te ocijenim kao saigrača na daskama koje život znače
Inače se bavim 2 godine amaterskom a nekad se može reći i poluprofesionalno jer odskora imamo prave radionice dikcije, scenskog pokreta itd. Tu sam imao i neke sebi značajne uspjehe tipa predstava Bog po tekstu Vudija Alena u kojoj igram Dijabetisa je najtrofejnija predstava posljednjeg Festivala amaterskih pozorišta Republike Srpske sa 5/10 nagrada, između ostalog i nagrada za “poigravanje sa veoma bitnim životnim pitanjima i načinu pristupanja samom djelu” (tu sam se isplakao k’o luđak od smijeha) A folklor…moj KUD je i službeno najbolji u RS, pobijedili smo na emisiji Igrajući pjevajući kod nas a sad se takmičimo na Šljiviku na RTS-u
S.A.R.S. - To rade (Official video) - YouTube ja sam ovaj u braon duksu i crnoj trenerci ima tri godine, malo jace mozda, kako se to snimalo, a ovako sam glumio cisto amaterski, slabo i da sam mogao nesto profesionalno s obzirom da sam glumio od 2-8. razreda
Ja sam razmišljao o profesionali ali…nema tu 'l**** pa da si Klint Istvud…
Gdje su nam ostali forumaši ?
evo ja ću navesti još jedan hobi…smaranje forumaša na XBR…
Svaka tema koju sam otvorio imala je plafon 10 postova, a maltene u svakoj temi postovi su mi izignorisani ili upadam u neku tamo tematiku pa nikom ništa riboče ko te šiša
Oce to kad si “Blizu Laktasa” xD
Elem, moj hobi je veoma jednostavan(a) :
Konstantne svadje s mojom devojcicom, setnje, sokici i dr. (A pod dr. znate sta spada). To mi je ono Main hobi a pored toga tu su naravno igrice. Bez njih se ne moze i ako prodje dan da makar nesta nisam odigrao 1h - glava boli. Krenuo sam u teretanu pa se razvaljujem po tom pitanju.
Toliko od mene, da zemo ne kaze da ga zapostavljam
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
Meni je najveci hobi fudbal. Au, mislim da bih fudbal mogao da igram 24/7, kada bih bio u malo boljoj formi. Pored toga, trenirao sam 3 godine vaterpolo na Tasu, jedno vreme sam trenira aikido u osnovnoj… Muzika i filmovi su takodje hobiji koje negujem.
Kako sam se ozenio i sada je dete na putu prioriteti su se smanjili.
Pre je bilo ovako:
Padobranstvo
Motori i kola.
Igrice.
Sada je ostao motor i kola ali sve manje nego pre. Za padobranstvo nemam vremena ni para nazalost.
Naravno igrice su ostale
Hobi…
1.Borilacke vestine. 6 godina Taekwondo i 4 godine Realni Aikido i dalje sam aktivan na Taekwondo-u ali ne kao takmicar. U slobodno vreme udaram dzak i radim sparinge i tehniku.
2. Biciklizam. Nema dana kada je toplo da ne predjem minimum 20-30km.
3. Ljubitelj sam kosarke i igram je kad imam vremena.
4. Igre. Uvek uvece makar to bilo i pola sata :).
Marko dete na putu, dok je na putu sve ti nekako jos uvek deluje kao pre, ali kad doputuje, e onda je sve upside down da znas, kako su meni rekli tako cu i ja tebi da prenesem, a kazu ovako: Sta se brines, to je tako samo prvih 28 godina
Salu na stranu, tesko jeste, pogotovo u pocetku, ne mozes da se naviknes ni da spavas kao covek, ali ti je u srcu lepo, fizicki ces malo da patis, a i finansijski, posle ce doci sve na svoje… To cu tek da ti javim posto idem ispred tebe
sto se tice mojih hobija, 99% tehnologija i naravno shvatanje kako ista funkcionise, i sta tu moze da se cacka :D, igre da ne spominjem to se podrazumeva hehe
-Gledanje raznih sportova. Fudbal i kosarka na prvom i drugom mestu. Na trecem mestu su mi ostali sportovi:
plivanje i neke discipline iz atletike, vaterpolo , (samo Srbiju gledam, ponekad Zvezdu),rukomet i odbojka samo kada igra Srbija.
-Kladionica
-Filmovi i serije
-Volim da citam knjige, iako vec 6 meseci nisam citao nikakvu knjigu. Volim svakave knjige, ali mislim da sam procitao najvise trilera, pa eto to mi je nekako omiljeni zanr.Verovatno cu ove godine kupiti 7 knjiga od Sapkovskog ( lik sto je napisao knjige o Geraltu, liku iz igrara the Witcher).
-
Citanje raznih casopisa kada ih nabavim ili kupim ( playboy, ckm, svet kompjutera…)
-
Citanje ili gledanje reviewa mobilnih telefona , tableta, igara i ponekad nekog dela za PC.
Igre se naravno podrazumevaju. Ima tu jos stvari, ali ovo je standardno sto radim. Mozda je ovo vise sta radim u slobodno vreme, nego neki hobi, ali eto
@studiovpc
Ma svi tako kazu Ali sve je to normalno. Nije mi problem spavanje itd… Manje vise sve ce biti isto jedino sam se odrekao tog padobranstva. (najbolja stvar na svetu
) Posto je preskup sport. Za svaki vikend ti ode po jedna konzola
Tako neka racunica…
@marko gts, @studiovpc, znate sta, sve je to pesma kad je jedno dete, e kad dodje jos jedno dete tek tada pocinje show! Verujte mi na rec
Hobiji:
- igranje sa decom
- igre
- filmovi i serije
- pretrazivanje interneta
- stoni tenis, doduse retko
- citanje kniga, jos redje…
Meni su se “Hobiji” drasticno promenili od trenutka kada sam dobio decu, da li zbog hronicnog nedostatka vremena ili “you are geting old” sindroma, ne znam.
Nekada sam obozavao muziku, pratio sam razlicite scene, isto tako i filmove i serije. Danas ne pamtim kada sam pogledao zadnji put neki film, eventualno neku vrhunsku seriju tipa Breaking bad i to je to.
Crvena zvezda, dok se nisam ozenio bio sam redovan na Marakani i kacio po neko gostovanje. Od tada (pre 3.5 godine), nisam otisao na ukupno 5-6 utakmica. U aprilu sam zacrtao da povedem klinca na derbi.
Od pre nekih godinu dve, intezivno sam poceo da prvo gledam a kasnije i citam o fizici i svemiru. Pogledao sam sve sto je moglo da se nadje na netu, od dokumentaraca pa do predavanja profesora snimljenjih kamerom, sada sam nabavio par knjiga i cekam da nadjem vremena pa da nastavim sa ovom novom opsesijom.
Izlasci, nekada svaki vikend, danas jednom u 2-3 meseca i to u nekoj kafanici sa uzim krugom ljudi. Obecavam sebi vez duze vreme neki vecu svirku ali nikako da se nateram, zadnje sto sam posetio je Bob Sincler, ne secam se ni kada je bilo.
Planiram da se ponovo aktiviram u teretani, i da upisem postdiplomske studije ako se to moze svrstati pod hobi.
This!
Moji hobi su svakako elektronika, racunari, modifikacije konzola, milioni drugih budzenja sto bi neki rekli. If aint broke i can fix it!
Spisak interesovanja je podugacak radio sam i auto mehaniku, elektroniku… U fazonu moram da resim ovo je jace od mene
Hobi koji vec par godina aktivno forsiram i treniram se je bilijar sa kaficom.
Kako ste poceli da pisete sve mi se cini da cete na forumu ana.rs traziti savete xexe
Realno gledano nekada si bio samo ti koji si gledao sebe i eventualno nekog pored sebe sestru brata, situacija postaj specificna ako imas nekog ispod sebe na koga moras da mislis 24h obezbedis sve onda vidis da se sve menja. Princip vojne ogranizacije herarhija. Nekada samo mi kao deca roditeljima mrsili konce i menjali zivote iz korena posle dodje neko i nama promeni, tako to ide
@marko GTS steta za padobranstvo mogu da zamislim kakv je osecaj, uvek sam zelio da skacem iz aviona ali ili nisam imao petlji ili novca za prvi skok koliko sam cuo iskustva kazu da je fenomenalno i da ne moze da se opise adrenalin i osecaj kada gledas sve odozgo.
Poslato sa tastatrue koja pravi greske!
Morali bi oni meni da plate po konzolu da skacem iz aviona!
Postoji puno stvari koje volim da radim u slobodno vreme, ali na žalost, ne postoji puno slobodnog vremena.
Od malena volim da pecam i trudim se da svaki vikend odem na vodu na nekoliko sati. Pecanje mi nije hobi, više je to, nekako, kao strast. Žena moja veli bolest, no, nećemo o tome. Stoni tenis igram u firmi u terminima za rekreaciju, i branim boje firme na raznim “radničkim” igrama, i to je takođe hobi iz detinjstva.
Puno volim i druženje, ali sam više za kućne umesto kafanskih varijanti. Idem negde, neko nama dođe, i tako…
Filmovi i serije su takođe jedna od stvari za koje se ponekada nađe vremena.
Heh, sada nešto kontam…kako su mi klinke malo porasle (8 i 10 godina), biće i više slobodnog vremena…
Problemi sa decom su direktno proporcionalni njihovim uzrastom. Sto su veca deca, veci su i problemi.
Kapiram da cu sve manje imati slobodnog vremena i da cu sledeci put imati vremeno koliko sada eventualno 3 dana pred smrt