Poprilično je neverovatno kada sam shvatio da je prošlo 25 godina od izlaska prve Hitman igre. Sećam se, kao da je juče bilo, kako sam se mučio da igram na mom starom PC-u. Na kraju sam nekako napravio da radi, u 15 frejmova na prvom nivou i igrao dok nisam došao do kasnijih nivoa gde sam slavio slideshow. Posle toga, izašlo je još puno Hitman igara, sve su bile sjajne i pratile osnovne principe franšize. Vi ste Agent 47 koji ima zadatak da skine nekoga, a kako bi to uradili, morate da budete maštoviti i snalažljivi u prostoru. Hitman Absolution je bio nešto drugačije, kako po priči tako i izvođenju. Posle tog naslova, IO Interactive, tvorac ove franšize je usporio, sačekao i razmislio kako da napravi sledeći naslov u franšizi.
Kada se Hitman iz 2016 godine pojavio, bio je nešto totalno drugačije od prethodnih naslova, ali ponovo, dovoljno poznato da stari fanovi uživaju, dok novi mogu komotno bez pređašnjeg iskustva da uskoče u ovaj neverovatan svet Agenta 47. Od tada, pa sve do pre nekoliko godina, IO Interactive je usavršavao skoro pa perfektnu mehaniku izvođenja iz 2016 verzije Hitman naslova, preko Hitman 2 koji je izašao 2018 i Hitman 3 2021, koji je kasnije evoluirao u Hitman: World of Assassination naslov. Bolje rečeno, trenutna verzija igre, upravo ta Hitman: World of Assassination je najkompletnije, najveće, najdetaljnije i najbolje Hitman iskustvo koje možete iskusiti, koja kombinuje sve Hitman 1, 2 i 3 misije u jednom pakovanju, sa pregršt dodatnih zadataka i aktivnosti.
Upravo zbog svega gore napisanog, ne mogu da opišem moje oduževljenje kada sam video da je Hitman: World of Assassination najavljen za Nintendo Switch 2 konzolu. Istina je da već može da se igra na „portabilnim“ uređajima kao što su Steam Deck i ROG Ally i slični. Mada ti uređaji su veći i jako često skuplji od Switch 2 konzole. Ovo je prva kompletna Hitman igra na Nintendo portabilnoj konzoli, izuzev remastera Blood Money naslova starog skoro dvadeset godina, koji je izašao ne tako davno.