Help: Napajanje Xbox-a 360 sa kablom za PC?

Problem je sto sam uz konzolu dobio kabl koji na utikacu nema ona dva otvora da se cvrsto uglavi u uticnicu tako da je prilicno labavo ukljucen i zna da izgubi kontakt ako se mrdne ili nedovoljno gurne. To mi se desilo par puta, srecom nije radio hd u tom trenutku.

Kabl za PC ima iste oznake za struju kao ovaj za box (koliko vidim), s tim sto na kraju koji ide u napajanje ima tri kontakta, dok ovaj za box ima samo dva. Ja mislim da to nije problem i da je taj treci “vishak”, ali nisam bas siguran. :confused:

Znaci, da li za Xbox 360 smem da koristim kabl za napajanje PC-a ?!? :[
Naravno, rec je samo o kablu od napajanja do zida, ne o celom napajanju.

Naravno, svi kablovi za napajanje povlače istu struju. Ja sam do nedavno koristio od PC-a dok nisam našao od Xboxa (nekako mi lepše stoji :smiley: ).

Hvala, resio si me jedne brige :da:

ja sam koristio od kompa kabal i nekako sam bio sigurniji u taj kabal, neznam za druge al meni je staro napajanje na falconu bilo dosta sigurnije i profesionalnije odradjeno a imao sam neki kabal od kompa koji je bio bas deblji od ovog xbox ovog…

Ja koristim od kompa i nikad nisam imao probleme.

Jedino što ne možeš jeste da ubodeš priključak sa 2 rupe u napajanje sa 3, a možeš da ubodeš priključak sa 3 rupe u napajanje sa 2 priključka :smiley:

:tap: hehe :smiley: tako je :smiley:

Jedno pitanje, kada kupim Xbox 360 kako njega napajam? Da li postoji posebno napajanje za Xbox ili je napajanje u njemu pa mi samo treba kabl?

Kada kupiš Xbox uz njega dobijaš sve potrebne kablove za napajanje.

Kada kupim Xbox uz njega dobijam samo jedan dzojstik :slight_smile: i zato pitam :slight_smile: (inace kupujem polovan Xbox sa rrod-om). Da li uz Xbox treba da kupim posebno napajanje i koliko to kosta ili samo kabl kao kod ps2 debeljko?

valjda ce ti taj neko od koga kupujes dati potrebno napajanje, jer uz svaku konzolu ide napajanje koje je iskljucivo za xbox360. moje je misljenje da nije pametno kupovati box sa rrod om , sem ako ne kosta 50 -tak eura… moje misljenje…

Uz Xbox, ako kupiš iz radnje, dobijaš Kabl za napajanje, kabl za povezivanje sa TV-om, Džojstik, Konzolu i još nešto čega ne mogu da se setim.
Ako ne dobijaš napajanje uz konzolu, back away…

Jos jedno glupo pitanje od mene, tice se konzole i napajanja.Interesuje me da li vi kada zavrsite igranje i iskljucite konzolu da li je ostavljate na Stand By ili kabal od napajanja vadite iz struje ( uticnice, produznog kabla ) ili konzolu ostavljate na Stand By. I ako bih ostavljao konzolu na Stand By da li bi to nesto stetilo napajanju sto je stalno ukljucen u struju. Ne znam dali konzolu mogu da gledam kao na komp povodom napajanja.Mislim bilo bi glupo da svaki put kada ugasim komp vadim kabal iz struje. Izvinjavam se na malo duzem tekstu i ako sam slucajno pogresio pa sam ovde stavio temu.
Hvala unapred na odgovoru.

Ja odem i trafo stanicu razlupam, cisto da budem siguran.

XAXAXAXA bravo za razlupavanje trafo stanice, nego klod mene se desava da neki put i nestane struja, pa dodje ali me opet interesuje zbog napona struje, jednom mi je tako spajleno bilo 2GB rama u jednom slotu na kompu.Pa rekoh bolje da pitam.To da kada dodje struja dodje i jak napon pa se plasim da mi se nesto nespali ako ga ostavim ugasenog i ukljucenog u struju a, neigram nista.

kad je u pitanju pad napona struje i promenjivost, obavezno čupaj iz zida!!!ja to radim svaki put,obično kad je neko žešće nevreme,čupam sve živo iz struje!!!a ono za stalno čupanje kabla konzole iz zida,zaboravi ,samo igraj,isključi ga na srednje dugme i mirno spavaj!!!

Taj rad. Ako imas varijabilan napon, mozes da ostanes i bez frizidera i zamrzivaca a kamoli konzole…

ja sam tako ostao bez tv-a!!!:headbang:

Hvala na odgovorima i moze moja tema u off.

Ta treca nije visak nego uzemljenje, ako negde faza brobije na kuciste (bilo kog uredjaja) koje je metalno, struju sprovede u zemlju a ne u tebe ako se uvatis za to. A posto je xbox-ovo napajanje smesteno u plastiku i tako je konstruisano zato ga nema.

A to sto neko rece svi kablovi za napajanje vuku istu struju i neko rece da je stavio deblji… Kabal ne vuce struju nego je provodi do potrosaca, u ovome slucaju napajanje. A debljina zice se odredjuje kolicinom struje koji uredjaj vuce. A za napajanje od xbox je sasvim dovoljno i 0.5mm2. No uopste nije greska staviti vece, npr. fabricko 1.5 mm2, koje moze da nosi 10A a napajanje vuce samo 2.5-3 A… Aj i ja malo da smaram… :slight_smile:

U svakom slucaju to je samo kabl, samo nemoj dve licne da stavis… :slight_smile: