Helldivers 2 - Announce Trailer

Po meni čisto pretjerivanje, ali ništa me ne čudi više od gejmera. Isto kao za Stellar Blade što tamo potpisuju nele peticije i drame zbog skina jednog. Za ovo im je potrebno 5 minuta maksimalno da naprave nalog ako ga nemaju i povežu ga.

Meh, generalno se za mnogo stvari preteruje i gejming jeste drama community ali ne menja stvar da je odluka glupava. Ja licno ne bih imao problem da povezem PSN account i da zaboravim na sve.

Kupio si igru, pri kupovini je eksplicitno pisalo da je PSN account opcionalan,. Random par meseci kasnije moras da povezes PSN account ili gubis pristup igri koju si platio. Nebitno da li traje minut dva ili deset. Dakle kompanija je odlucila, od danas moras ovo da radis, ili gubis igru.

Pritom community manageri imaju snarky i bezobrazne odgovore. Soni menja tekst na sajtu i pravi se blesav. Sve je nekako sloppy odradjeno i amaterski.

Ja vidjeh jedan community manager je napisao da to rade da bi mogli banovat ljude, dok drugi iz njihovog discorda je napisao da ne zna i da je odluka Sonija i da i oni isto čekaju objašnjenje od njih.

Ok, kontam da su rekli jedno pa drugo, opet mislim da se trebaju birati fajtovi a ne dizati frku za svaku sitnicu. Ovo je lako riješiv problem i nećeš izgubiti pristup igri osim ako si mnogo tvrdoglav.

Kompanija šta odluči, to je oduvijek bilo name of the game, planovi se mjenjaju. Sony vjerovatno skontao da ovim mogu da poprave broj svojih monthly active users.

Da, ali dokle cemo stici ako se stalno povinujemo odlukama kako im se cefne? Danas je ovo, sutra ce biti nesto drugo. Mislim, mozemo izgubiti sve principe i pustiti da nas guze sa svih strana kako zele, ali sreca pa vecina nije takva. Nazalost nusprodukt je da postoji cesto outcry za nepotrebne stvari. Ovo ne vidim kao jednu od tih instanci.

Odovori, “if you dont like it, refund it”, me podseca na one scene kada su DICE developeri rekli za BFV, “if you dont like it, dont buy it”, i onda kada niko nije kupio, bilo je /surprised Pikachu face.jpg/

Ponovo, stvar je ovde gora, jer prvobitno nije bio uslov PSN account. A jedan prosecni Steam user ima potrebe za PSN accountom kao pingvin za suncobranom.

6 Likes

Ne kažem da se treba povinovati svakoj odluci, nego birati borbe.
Ovo rade i drugi, ne igram Minecraft ali čini mi se da sam pročitao da moraš imati Microsoft nalog da bi ga igrao, bez obzira na kojoj si platformi.
Jeste ovdje malo problematično što su rekli da je bilo opciono.

Sad mi je neko skrenuo pažnju na to da je veći problem za nas iz zemalja koje nemaju oficijelni PSN store. Tipa ako povežeš PSN nalog koji je UK/US sa Steam nalogom koji ti je Srb/BiH rizikuješ možda ban na Steamu, pa ajd kontam da je okej za taj dio Steam korisnika da se bune ovoliko.

Prosječan PC user ima sve žive lauchere i naloge napravljene. Šta im fali napraviti PSN nalog ako već nemaju.
Manje sam frku ja dizao što sam se drkao 3 dana da napravim nalog na battle net da odigram Diablo 4, jer im je ona verifikacija koja provjerava jesi li bot pokvarena.

1 Like

Da, najveći problem su zemlje koje nemaju zvaničan PSN store.

Cetvrti i poslednji put, nije problem povezati, nego menjati da li treba ili ne, pritom je posledica gubitak igre. :smile: Ne znam kako vise da prenesem poruku, tako da odustajem. :slightly_smiling_face:

https://x.com/mpfirst/status/1786681618108989532?s=46&t=nrdnHcuQLnrP54cvvGagJg

1 Like

Jesam priznao u djelu koji si citirao da je problematično što su prvo rekli da je opciono tako da si poruku prenjeo. Ja samo smatram da je cijela stvar non issue za većinu.

Neko mi sad isto kaže da su rekli da za zemlje koje nemaju PSN Store da će biti neko drugo riješenje. Ne znam je li istina.

1 Like

Naci ce se neko resenje na kraju. :+1:

Ovako je i ubisoft najavio da kupljena igra nije tvoja posle xx vremena,jbg ako prođe prođe

https://x.com/steamdb/status/1787016207364657340?s=46&t=0dk2SkP4ZHqzThKNo-pOpQ

1 Like

Cekaj, ne razumem, ja je imam na Playstationu, a nemamo store? Jel moze ili ne moze da se igra? Ako je ovo za PC - zasto ne moze isto kao na konzolama?

Etoooooo

https://x.com/playstation/status/1787331667616829929?s=46&t=nrdnHcuQLnrP54cvvGagJg

4 Likes

1 Like

Svaka mu čast

Uzbunjivač je super prošao realno, može olako i tužbu da popase :slight_smile:

Pa nisu lepo preneli vest. Bio sam na Diskordu tada.

Lik je napisao, potrebno vam je 123 sekunde (parafiziram brojku) da napravite PSN nalog i nastavite da igrate. Ko ne želi da potroši dva minuta, neka refundira igru."

Zbog toga je dobio otkaz. Ovo gore što su ovi naveli totalno van kontexta i nema veze sa realnošću.

Tako da, nije stao na strani igrača, nego ih oterao u kurac bukvalno ovom izjavom.

1 Like

Ti pričaš o totalno drugoj poruci koju je napisao što je priznao da je malo izgubio živce.
Ovo gore se odnosi na ovu njegovu poruku kad je ohrabrivao negativne recenzije i refundacije:

“Players making their displeasure known through reviews, refunds, etc. gives us more pull in the discussion with Sony,” Spitz said. “It hurts to see the game’s popularity suffer in ratings, but discussions are ongoing and on the side of players in this fight.”