Bolje iskreno da nisu.
Sad će da odvrnu GaaS na 100 . Možda vrate Factions, kao ko ga šiša, možda upali.
Sony zna da ne mozes da half-assujes live service igre i nisu hteli da zrtvuju Naughty Dog da postane live service studio. Kao i sve ostalo, kada nesto rade, to rade ili dobro ili nikako.
Arrowhead vec moze. Napravili su igru na starom diskontinuiranom endzinu, mali studio iz Svedske koji moze da iznedri hit.
Bilo kako bilo, svaki uspesan GaaS je kratkog veka - sigurno ce ih biti svake godine, trziste trazi novotarije (da ne kazem bezvezarije) tog tipa, jer stare jednostavno dosade. Nekakav Goat Simulator, Valheim, Palworld, stagod. Sad je dosao red na Helldivers koji ce trajati otprilike koliko i kineska
nova godina. Interesovanje eksplodira a posle se za godinu dana niko i ne seca vise.
Imam igru na PS5, nisam ni pokrenuo. Gajim bas dubok prezir prema tim multiplejer shooterima. Probacu malo veceras mozda…
Kao tlou multiplayer na primer
Samo neka pumpaju, makar trajalo mesec dana. Bitna je zabava. Definitvno nisam imao ovoliko zabave i smeha za vreme igranja ne pamtim od kada. Engine je apsolutna zvezda ove igre, i fizika koju omogucava. Random desavanja koje se pojavljuju time sto se simulira svaki objekat u svetu je neprocenjivo.
Trenutna prica sa developmentom od 8 godina i budzetom od 100 miliona nije svakako odrzivo i to se vidi.
Mada nema potrebe pribegavati apsolutizmu, ili jedno il drugo. Oba tipa igre imaju mesto na trzistu, i tako ce i biti.
Pun intended
Kamo sreće da je 100 miliona. Immortals of Avenum je koštalo 125M na primer. Starije generacije će da kukaju za mega budžetnim igrama, ali klince baš zabole. To što kažeš, daj mi dobar gameplay i zabavu, sve ostalo je samo perje.
Ja samo čekam The Mandalorian armour skin da ubace u igru (kao što su već ubacili onaj 117 armour što podseća na Master Chief-ov), ako se to desi, znači ima da igram tako zauvek, jer THIS IS THE WAY
Ja sam TR-117 koristio na PC-u na početku, pa sam sa drugog twitch naloga pokupio za playstation
Ima kul detalji, na kacigu ima Cortana Chip Slot
@ph1beropt
Engine je mrtav već 2-3 godine samo oni rade na njemu i ljudi Fatshark što su izbacili Warhammer 40k Darktide. To je identičan engine.
Pa ocigledno nije mrtav jer pokrece najveci hit od igre trenutno. Treba onda cesce da se koristi jer je i Darktide prelepa igra.
Nisam inace znao da je endzine u penziji. Bas cudna situacija.
Da da, nema apdejtova, nije open source, bukvalno šta devovi uspeju da reverse enginneruju i naprave, modifikuju od svega šta im je dostupno sa poslednjim paketom.
A btw, Helldivers 1 koristi isti engine, pa verovatno dev timu bilo lako da ga prilagodi za sve ovo. Mislim svaka im čast, i na mojoj sranje grafičkoj radi sasvim okej dok ne zalutam u suicide težinu kada ima milijardu buba i ostalih sranja na ekranu.
Dok npr u Darktideu je druga priča, mada ta igra je tosta kompleksnija i više prikazuje na nivoima od ovoga.
Tutorijal je bas underwhelming, od endzina imam PS3 vibe, napucavanje lose, fizika losa, interfejs zastareo, koncept dosadan.
Ovo se slažem
O kojoj igri pričaš?
P.S. Tutorijal je bukvalno nebitan, prođeš ga za 5min. Površan uvod u mehaniku igre.
Izgubismo sinoc planetu od Automatona.
Igra je totalno genijalna. Voleo bih da Battlefield usvoji ovaj koncept gde se svaki dan uzivo bori za pojedine teritorije ili planete kao u ovom slucaju. Bese da je Planetside imao ovakav koncept isto.