HDMI ulazi - tantalove muke

Preptostavljam da vecina “normalnih” gamera nema frku sa HDMI ulazima, ali pocinjem da osecam da su standardni prikljucci na televizorima, apsolutno nedovoljni da podmire moje potrebe.

Naime, imam TV sa “cak” 4 HDMI ulaza, ali jedan je nazalost prestao sam od sebe da radi. Tako da sam “spao” na tri. Preselio sam se u drugi stan, pa sam moj CI slot Radijus Vektora morao da zamenim za digitalni risiver SBB-a i ode jos jedan slot.

Ostala su mi tako samo 2 HDMI-a, a jedan je zauzeo PC. Samo jedan HDMI za gaming je… apsolutna katastrofa. Vec sada nemam gde da prikljucim PS3! Ako bih zeleo da kupim XO i Wii U ja jednostavno ne bih imao gde da ih prikljucim. A kada vidim televizore sa samo 2 HDMI-a u oglasima najezim se. SRECA pa Wii koristi komponentni ulaz.

Postoje raznorazna prirucna resenja, koja su mi redom neadekvatna:

• Da prikljucim konzole na monitor: ne ide mi bas, manji je ekran, a i tu mi je neko ludilo sa prikljuccima, nemam NI JEDAN HDMI nego retardirani Display Port i DVI. Dakle ne moze bez nekih skupih kablova i adaptera.
  • Da prikljucim PC na VGA ulaz (PC) na TV-u, dobijam magnetnu interferenciju aka “titranje slike” zbog napona. Neresivo, sve sam isprobao, isto se desava u dva razlicita stana, sa 5 razlicitih modela televizora. Jednostavno, VGA prikljucci su djubre.
  • Da molim operatera da mi udeli CI slot… smara.
  • Popravka HDMI ulaza? Da li je uopste moguce? Kome, gde, koliko?!
  • Ponadao sam se da ima Popcorn time app za Samsung Smart TV, ali nema.
  • Neki skupi AV risiver mi realno ne treba, nemam ja mogucnosti da odvrnem zvuk. Stan, devojka… a i kosta.
  • Imam i neki rezervni Samsung 20" monitor, nemam ni mesta na stolu, treba da se proda zajedno sa nekim starim kompom.
  • Neki server na PC-u, pa strimovanje filmova i popcorna na TV, jer su oba na istoj mrezi… opet, previse mi to komplikovano i nervira me.

Znam, problemi prvog sveta sto mogu da prikljucim “samo” PS4, ali je pomalo frustrirajuce. Zivimo u paklu sa kablovima, a u eri bezicnog prenosa svega i svacega.

Misljenja, saveti…

1. Da molis operatera da ti udeli CI slot. Rekao si da smara ali je resivo, mozda.
  2. Prodaj sve i potrosi na kurve i alkohol kao Stefi. :smiley:

ovo tebi treba.

http://www.tehnotronik.co.rs/index.php?page=shop.product_details&flypage=tpflypage.tpl&product_id=5010&category_id=52&keyword=HDMI&option=com_virtuemart&Itemid=2

realno, nije jeftino ali dobices 2 in 1. a ti biras. Ako si zainteresovan, prodavnica je 5 min od moje firme, uzmem saljem i znas kako to ide dalje :slight_smile:

EDIT: ima i jeftinija varijanta :slight_smile:

http://www.tehnotronik.co.rs/index.php?page=shop.product_details&flypage=tpflypage.tpl&product_id=3959&category_id=52&option=com_virtuemart&Itemid=2

Ajoj, 3000 din za dodatni HMDI. Razmislicu, ako sve ostalo fejluje. Dobra ideja!

1. Prodaj sve i potrosi na kurve i alkohol kao Stefi

Znamo gde to vodi - opet nazad u stari hobi. :slight_smile:

Probao sam nesto slicno, doduse, bez alkohola i zena lakog morala. Ne da sam se osvrtao nego sam se posle 3 meseca vratio sa osvetom, pokupovao opet iste konzole i jak PC. Ne vredi.

imas editovan post sa istim djavolom ali za 10 eura. Evo mogu sutra da trknem ako zelis bas da se raspitam sta je kako je dal se gubi kvalitet kako radi itd.

Nije lose, ali mi zapravo treba tek ako uzmem Wii U i XO. Cisto razmatram opcije :slight_smile: A i potrazicu u BG-u, da se ne cimas sa slanjem, mada pretpostavljam da cu pronaci samo neko djubre renomiranog brenda HAMA za 4.500 dinara :slight_smile:

Imam ja kineza preklopnik koji mi vec godinama skuplja prasinu. Posalji podatke na PM pa cu ti poslati, plati samo postarinu.

Tehnotronik, hmmm da. Jes da imaju sve živo al’ su zato skupi ko sam đavo. Mi (iz moje firme) ih zovemo madžari derikože huehuehue…

Ne kontam sto samo ne napravis server na PC-u za gledanje filmova, a bogami i igranje. HDMI ti ne treba nijedan a ubijes 2 muve. Nije ni komplikovano za uraditi. To ne bi rijesilo sve tvoje probleme, ali bi rijesilo dio njih.

A ovo?
http://emmi.rs/kablovi-hdmi™-switcher-2x1.11.html?productId=45014

Ček bre kako nema popcorn za samsung tv?
Znam da je kod lga neophodno da staviš zemlju uk/us i posle napraviš dns/vpn preko pcja da bi zaista i prikazivao da si iz te zemlje.
Ja sam na lgu rešio tako što koristim popcorn za android pa streamujem na tv preko smartsharea. Jbg pc kao media server mi zauzme resurse, a ovako ide baterija od fona. Lose lose situacija

Hm, mozda nesto iskombinujem - potpuno sam smetnuo s uma te splitere. Pitam se samo, sto kaze Akiris, kakav bi bio kvalitet.

Ne kontam sto samo ne napravis server na PC-u za gledanje filmova, a bogami i igranje

Sto sam stariji, sve vise me mrzi da se cimam. Meni treba neko “ubodi i igraj” simple resenje :smiley:

Imam ja kineza preklopnik koji mi vec godinama skuplja prasinu. Posalji podatke na PM pa cu ti poslati, plati samo postarinu.

Hvala, pravi si drugar! Ako ne smislim nista pametnije, saljem podatke! :slight_smile:

Ja sam na lgu rešio tako što koristim popcorn za android pa streamujem na tv preko smartsharea. Jbg pc kao media server mi zauzme resurse, a ovako ide baterija od fona. Lose lose situacija

Pa da. Svako resenje ima poneku manu. Umesto da stave 6 HMI prikljucaka i rese sve probleme. Ili smisle neku screen sync tehnologiju koje ce kablove da ucini obsolete.

Ah, VR. Ne mogu da te docekam vise. Mada, kako stvari stoje, isti kablovi ce nam iz glave izlaziti.

Hteo priznati ili ne, ali AV resiver je najbolje rešenje.
Nema veze dal’ živiš u stanu i hoćeš li ikada pojačati do “kraja”, ali komotitet koji pruža AV resiver je nemerljiv.

poslato sa moje Prangije

prvo, jednostavno je svakako lynx napisao : 1) Da molis operatera da ti udeli CI slot. Rekao si da smara ali je resivo, mozda.

drugo, resenje bi mozda bilo sa preklopnikom kanala

trece, ko sto ninja kaze av risiver

@padawan

za pocetak imas AV za tvoje potrebe, u Rodi je bila neka akcija za stvarno smesne pare Pioneer HTP-072 komplet sa zvucnicima, nisu veliki taman zgodni za stan, a imaju solidan woofer, za pocetak znaci…

Nema boljeg resenja, jeste najskuplje od svega, ali shvatices posle i zasto… A i sam si rekao jednom da je audiofilija zesca bolest :stuck_out_tongue:

Uh, toga sam se i plasio.

Cisto brojcano gledano, pretpostavljam da bi mi to dalo 4x HDMI + jos 2 funkcionalna na TV-u = 6 (pretpostavljam da jedan zauzima risiver).

To bi… trebalo da bude sasvim dovoljno, cak i za mene. :smiley:

Da da jedan zauzima risiver obavezno, a na njemu nisam gledao da li ima neki napred ds nije 4 in nego 5 in, nisam zagledao. Ne znam ni sta ima od analognih veza, mada to niko vise ne koristi

Zavrsio bi ti posao samo tako jer bi koliko toliko imao ozvucenje pride uz njega. Taman uzivas u filmovima u izvornom audio formatu :wink:

Sent from my Nexus 5

Dobra preporuka. Cena je jako primamljiva ali za malo vise para mogu da uzmem Xbox One. No vidim od ovih ili ili dilema nista nema. Sve se to mora kupiti pre ili kasnije.

Vidim ima u Emiju za 29.000, koliko je bio u Rodi? Voleo bih da moze i bezicno da se strimuje muzika. Kakav je u odnosu na druge standalone risivere? Video sam neki jeftini Harman Kardon, ima i neka Yamaha…

Malo me i odbija pomisao na jos jedan daljinski. Verovao ili ne prodao sam kucni bioskop i vratio se na bedne TV zvucnike samo da bih se oslobodio dodatnog daljinca.