HDMI kablovi.. IMA LI RAZLIKE?

Naizgled isti a cene različite… Pitanje se postavlja da li ima razlike osim naravno u ceni i ako je ima, u čemu je razlika u HDMI kablovima?

Konkretno, ja imam pozlaćen HDMI ali sam se razočarao kada sam video da ih i Kinezi prave i koštaju oko 400 dinara dok sam nedavno video da ih u radnjama ima i za 2500 dinara.
Kada povežem konzolu preko HDMI, dok igram fifu u nekim momentima mi toliko zasecka da ne mogu da gledam, a kada je priključim preko RGB kabla, sve teče kao po loju samo što nema te oštrine kao kod HDMI-a…
Zna li ko šta se dešava i ima li original microsoftov HDMI da se kupi?

ma nema razlike u kablovima. ja imam kabel od 400 dinara kako si naglasio i slika na tv-u je identicna kao kod drugara koji je kupio Badridge-ov HDMI kabel za 1980 dinara. cak smo i probali kod njega oba i isto ama bas isto. Probali smo i u igrama ne samo u dash-u

Najsmešnije mi je kad ljudi očekuju da pozlaćeni HDMI kabl radi bolje od običnog…

Kvalitet analognog signala može veoma da zavisi od kvaliteta kabla i materijala od koga je izrađen.

Kvalitet digitalnog streama podataka sigurno ne može da zavisi od toga da li je kabl pozlaćen, ne prenosi se signal sa amplitudom i frekvencijom, prenosi se ili 0 ili 1, nema sitnih varijacija koje treba sačuvati, ima dva totalno suprotna tipa signala koji će se raspoznati kakav god da je kabl i od čega god da je :slight_smile:

Video dam na nekim stranim sajtovima da se prodaju neki HIGH SPEED Hdmi kablovi. O čemu se tu zapravo radi?

o marketinskoj kampanji da bi kupio kod njih a ne kod drugih

Pa to ti je,kad sam kupio bas dobio jedno kablo koje je radilo jedan dan i viknulo riiiii. Uzo sam odma i Vox pozlaćeno kablo radi reda i radilo je. Tu ima veze oko pozlaćenosti.

Kvalitet kablova je bitan samo pri prenosu analognog signala, bio to hi-fi uredjaj ili ne.

Kod digitalnog prenosa moze da se desi da je signal savrseno jasan ili da uopste ne radi/zakucava i tada treba uzeti kvalitetniji kabl (obicno kod dugackih kablova).