Hdmi kabal

Ovako,danas sam kupio hdmi.
I lijepo spojim tv i xbox sa hdmi kablom i prebacim na tv na hdmi.I pise povezivanje zatim “Nema signala”
Sve je normalno radilo dok sam koristi komponentu.

Najverovatnije ti nevalja HDMI kabel…probaj da ubacis u drugi ulaz za HDMI, ako ga imas…ako ne, pokusaj da proveris da li radi da povezes neki DVD ili tako nesto

Probaj da resetujes settings(video) na xbox-u, preko joypada kada se pali imas na google.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kupio sam najskuplji hdmi u radnji i bas su rekli da je neki najkvalitetniji(plus nesto je oblozen :S).Probao sam i drugi izlaz (imaju 2 na tv) i nista.

Uradi ovo što ti je Mirko iznad rekao, xbox se verovatno zaglupeo i pokušava da baci sliku preko komponentnog a ne preko HDMI.

Nesto slicno se meni desilo pre 2 dana…pise da je konektovano a ipak nema signala…i posle par minuta kad sam ponovo ukljucio konzolu radilo je sve normalno

Nece .

EDIT:
Evo uspio sam srediti na drugom tv.Prvo spojio tv i xbox preko komponente i restartovao video settings kako je Mirko rekao i nije htjelo.Pa sam restartovao i tv display settings i proradi.Kasnije cu pokusati ponovo napraviti na onom tv-u.

Hvala puno.Moze LOCK.

Opet problemi…
Jedan dan radi,drugi ne radi.
Juce fino igrao,danas isto i sad upalim Xbox i opet Nema Signala.
Znaci nista nisam dirao. :S poludicu

Desilo mi se jednom prilikom da je monitor na PC-u odjednom prestao da radi - uopšte nije primao struju. Probao sam sve utičnice i ni na jednoj nije radio. Taman kad sam pomislio da je crko monitor, shvatio sam da je u pitanju bio - kabal!

Navodim ti ovaj primer jer je sličan tvom slučaju - prvo ne radi, kao da je crko. Onda proradi, čim se malo pomeri kabal opet prestane. Možda je kabal koji si kupio oštećen, pa to da li će TV primiti signal iz Xbox-a zavisi od samog položaja kabla i žica u njemu (dešava se nekad gubljenje kontakta kad se kabal pomeri u jednu ili drugu stranu, ako je oštećen).

Ovo uglavnom važi za starije i korišćene kablove, ali eto, palo mi na pamet da prvo isključiš mogućnost ovakvog banalnog problema. Sličan savet dobio si i od_ Marko96._

Ako si u mogućnosti, probaj da povežeš konzolu sa TV-om preko nekog drugog HDMI kabla.

Drugo što mi pada na pamet je da je HDMI priključak na konzoli/TV-u oštećen - nije nemoguće, znam par slučajeva da su crkvali USB portovi, dok su ostali sasvim korektno radili. Dakle, probaj da promeniš HDMI ulaz na TV-u pa vidi šta se dešava. Mada si već kačio konzolu preko HDMI na drugi TV (isto se dešavalo) tako da verovatno nije to problem.

Pored ovoga što ti je _M007P _rekao, ovo što sam ti napisao je sve što mi trenutno pada na pamet…

ps nažalost, to što si kupio najskuplji kabal ne znači da je nemoguće da mu nešto fali.

Probao sam i na drugom tv ali proradi posle restartovanja slike tv-a.Dok na ovom drugom tv sam se mucio pola sata da napravim.
Ne znam poslacu ovaj kabal nazad u radnju neka posalju drugi.Ne vjerujem da je do porta ni u Xboxu ni u tv,jer na xboxu nije ni koristen prije takodje i na tv-u.

Nista,ne ostaje mi nista drugo nego da prodam Xbox.

Pogledaj da ti nije ostao i hart ulaz u xboxu i na tvu pa te povezuju na av a ne na hdmi,nemoguce je da ne radi kabl koji si tek kupio :slight_smile:

Sredio sam.

Sta si uradio ? Novi kabel ili ?

@Marko96
Takav problem sam i ja imao.Isto tako,samo prvi put je pisalo bez signala i posle bez ikakvih problema kada startujem konzolu. :slight_smile:

ma jok.
Fino cackao oko porta,dizao kabal spustao i ispade cim spustim dole kabal nestane slike,a cim podignem kabal,malo zategnem radi bez greske.