Halo story

Zanima me sta je cela prica obuhvatna na ceo halo serijal. Gledao sam u nekim temama objasnjavao je Robotnjik Halo 3, ali nisam mogao da cujem pricu celog serijala. Igrao sam kada sam bio mladji Halo i onda sam sve zaobravio. Jel je on bio neki perfektan vojnik sta vec i onda se valjda tesko ranio i stavili su mu ono odelo koje bi mu pomoglo da zivi.

Da priznam ne znam bas lepo pricu. Presao sam ceo Halo 3, ali me zanima prica. Jel nije nekom problem da mi da neku temu u kojoj je sve lepo objasnjeno ili da mi on preprica?

prvo, napiši lepo post, jer je konfuzno šta tačno hoćeš a način na koji si to napisao, ne inspiriše na ozbiljniju priču. Inače imaš sve na wikiju a eventualno ti možemo pomoći oko delova koji ti nisu jasni.

odes na halopediu i tamo imas sve…

MC je bio ranjen i onda je kasnije postao Spartan,etc…

Que? Bio je deo programa Spartan II.

To zelim da cujem. Ko je on i sta im je sve bilo na planu.

Odoh na Live.

Jeste ali zar nije ipak bio ranjen?

Koliko se sećam posle (ne)uspešnog SPARTAN I programa, polutajno je pokrenut program SPARTAN II program gde su izabrana deca koja imaju predizpozicije za naporan trening i genetske modifikacije. Među tom decom je bio i Džon 117 kasnije MC. Dakle, oni su tamo još od malih nogu, na Reachu, i ne vidim vezu između toga da je ranjen i onda postao SPARTAN. Oni su obučavani godinama, nije to robocop varijanta :slight_smile:

Neko zeli da zna o cemu se radi Halo serijal??
Pa sto me niste zvali?

E pa da pocnemo.

Godine 2525 jedna ljudska letelica je izasla iz hiper skoka (Hiper jump) i slucajno naletela na planetu prepunom armije koja se zvala Covenant.
Covenant su se sastojali od raznih vanzemaljskih rasa, smatrali su ljude kao pretnja i onda su unistili njihovu letelicu bez ikakvih problema.
Onda su otisli u potragu za ostalim ljudima.
I tada su naisli na Harvest…
Harvest je bila jedna mala planeta naseljena ljudima koja je licila malo na planetu zemlju…
Covenant su odmah zapoceli invaziju i nateraili ljude u bekstvo.
Nakon prve velike bitke na harvestu, svi ljudi sirom galaksije su saznali za Covenente.
Nakon dugog ratovanja Covenenti naidju na planetu zvanu Reach.
Reach je bila centralna planeta za treniranje Spartan 2 project vojnika.
Spartan 2 project je bio projekat osnovan 2511 u planu da UNSC (United Nation Space colony) kidnapuje raznu decu sirom sveta starih samo 6 godina, i da ih zamene sa klonovima tako da bi kidnapovanu decu kasnije kad napune 14 godina poceli trenirati na raznim teskim nacinima.
Spartanci su postali vrlo profesionalni,snazni i korisni vojnici.
Medju njima bio je najpoznatiji John 117 (Master chief). Bio je toliko dobar u onome sto treba da radi, da je bio prvi spartanac koji je zasluzio visi cin kapetana.
Nakon sto su Covenant otkrili planetu Reach, misleci da je to glavna planeta ljudske rase (sigurno zbog velikog vojnog prisustva) zapoceli su najvecu invaziju u istoriji. Koristili su sve sto su moguce imali.
Ljudi su bili nadjacani i bili su forsirani da se povuku sa Reacha.
U celoj borbi na Reachu bio je veliki broj spartanaca koji su poginuli i onih koji su preziveli ali nestali.
Tokom povlacenja sa Reacha sve vojnici i spartanci su se razdvojili u velike i male grupe. Jedan spartanac koji je preziveo i uspeo da se popne na letelicu koja je uspela da pobegne od Reacha je bio naravno Master Chief (John 117).
Ali na njihovu nesrecu bili su praceni…
I tada pocinje igra Halo Combat evolved…
Pricao bih dalje sta se dogodilo ali mislim da i sama igra moze to da isprica…

Puno ti hvala. Moj prijatelj ce da se obraduje jer on planira samo zbog Halo 3 da kupi konzolu.

Nema na cemu uvek volim da pomognem oko Halo-a.