Microsoft’s Halo series, one of the company’s crown jewels, has reached a new sales milestone. The sci-fi shooter series, which debuted in 2001 on Xbox with Halo: Combat Evolved, has now sold more than 65 million units, Microsoft announced.
This is up from 60 million Halo titles sold worldwide in October 2014.
Helping to push Halo to its new sales milestone was in all likelihood November 2014’s Halo: The Master Chief Collection. Microsoft has not announced a specific sales figure for this game, but it’s likely that it continues to move units, as it’s now featured in Xbox One system bundles.
Definitivno odlican rezultat, stavlja Halo u gornji esalon gaming industrije po pitanju prodaje.
Big ups za Halo.
Licno, meni najdrazi serijal, vjerujem da redovniji clanovi foruma znaju. Stvarno impresivna brojka, ali opet, kada se usporedi sa brojkama Super Maria koji je prodan u 200+ miliona, izgleda kao manja igra.
Svjesno sam izbjegavao sve u vezi Halo 5, pogledam pokoji multiplayer mec, ali trailere i ostali marketing materijal izbjegavam maksimalno. Hocu da budem iznenadjen, a vjerujem i odusevljen.
Da, ali Mario ima 20 i kusur igara na ko zna koliko platformi…
Ispred halo nema puno serijala, cod, fifa, mario, zelda i ne znam da li ima jos neka igra… I da se uzme u obzir da je halo samo na xbox
da je izasao u doba Super Maria ko zna koliko bi imao prodatih primeraka, kada je prestao mario da se prodaje druge igre su preuzele prodaju,smena generacija igara
Ne verujem, mnogo ljudi ceka Halo 3 mnogo dugo. Nisam igrao Halo igre ali sam video kojim ocajnim cliffhangerom se zavrsava dvojka, necu jos jednu half life 2 epizodu 2 u listi igara.
Uostalom sama cifra je pokazatelj koliko je dobar serijal, ako jednog dana PC igraci cak dobiju i MCC mislim da ce opasno skociti prodaja.
Jos jedan pokazatelj: koliko su se polomili likovi da omoguce onaj ruski online halo da bude dostupan svima.
Jos ja ovo gledam samo sa aspekta sp kampanje, za multiplejer mi tesko puca ku*ac.
Mučili su se samo zbog toga što je MP jer većina couldn’t care less za Story mode, na žalost. Evo to potvrđuje i skorašnji thread na NeoGAF-u gde ljudi masovno pričaju kako nikada nisu ušli u priču jer je u trenucima prekomplikovana i igrali su je čisto eto zato što je fun samo.
MP porcija ove igre je ono šta stvarno stvarno vredi za igrače. A to se može videti po tome što su tek prošlog meseca isključili Halo 2 servere za PC, tj do tada su ljudi sa namerom visili na serverima da ih ne bi isključivali iako ga nisu igrali u tom trenutku :D. Fanatizam.
Jbg, onda ne razumem tolku pomamu. Nisam FPS MP igrac, jedini fps koji sam aktivno igrao(ne racunaju se kanter i CoD2 sa drustvom u igraoni, tzv. grbaonica) je bio cod mw na ga(ng)reni.
Lol. Lepo rekoh fps mp. Igrao sam world of tanks ko besan, igram war thunder i dalje i dotu sam igrao od srednje. Tako da ono sto sam rekao stoji, nisam fps mp igrac. U prevodu ne volim igre koje se svoda na preterano brze reakcije, ergo volim tenkovske i avionske borbe. A dotu me naprosto mrzi da se usavrsavam.
Nisam igrao, ne znam kakvo je, nit sam gledao nekog uzivo ko igra, bas nista ne znam sem klipova po jutjubu sto mi je lynxbox slao. Mozda me malo za SP ponele njegove price a i onoliki thread o Halo loru, vidim da su se bas potrudili oko istog.
Pa kada odigras Halo MP dosta toga ce ti biti jasno… Isto kao kada pitas zasto ljudi vole Gears of War, prosto ce ti svi reci odigraj pa ce ti biti jasno Ukusi su razliciti, to je cinjenica… Ali Halo vec godinama se prodaje u sve vecem broju, Nisam ni ja neki ekstra veteran u Halo serijalu, ali sam odigrao Halo 1, ODST, Reach, 4, MCC. Ali volim halo, kampanja u 4 co-op, MP kada se sastavi ekipa… Prosto ne znam, ima nesto sto me uvek vraca na tu igru…