Da budem iskren, i meni kada bi neko pricao bilo sta vezano za Fifu a ne igra UT, jednostavno ignorisem i ne zanima me dok su mi review-ovi tek totalno besmisleni. Isto je bilo i za Warcraft i Starcraft. Multiplayer komponenta je potpuno odvojena igra od kampanje i tako je treba i posmatrati.
Ja apsolutno razumem Lamparda. Proveo sam dugi niz godina igrajuci League of Legenda i imao sam stav bas kao i on sada. Ljudi koji igraju aktivno neku igru oni tacno osete i znaju sta je to sto valja ili nevalja, sto treba da se popravi, doradi ili ukloni. Za LoL je bilo gomilu takvih slucajeva, samo sto je to vrsta igre koja je dobijala update na svakih 2 nedelje pa su delimicno neke stvari resavali, al opet sa druge strane, stizali su drugi problemi. Ljudi koji igraju u vecini slucajeva Single player, ili igraju mp igre ali totalno casual tj. ne igraju ranked partije i competetive, tesko da mogu razumeti ovo. Mislim da ljudi koji igraju Fifu na obom forumu mogu imati razumevanja za Lamparda, bas kao i ja.
Upravo to.
A i druga stvar je ovde u pitanju. Imati opcije. Oni(343i) svesno izbacuju opcije i predstavljaju nam to kako je to dobro za nas, kako je to njihova vizija.
Na kraju ne ispadne dobro, bar je pokazala dosadašnja praksa.
Npr. hitmarkeri u kampanji bar, pola ljudi ih želi pola ih ne želi. Jel problem napraviti odnosno vratiti opciju da nemamo hitmarkere kao CoD da igramo. Već kao što je uvek u Halo bilo sve do Halo 4.
To je banalan primer ali meni je 100x lepši osećaj bez hitmarkera u kampanji(da ne kažem i mp).
Opcije.
Od koliko Gameplay time-a smem da dam svoje misljenje, tj. kada se moje misljenje uvazava?
Od kad prihvatis misljenje kao relevantno onih koji odigraju 2 conquesta i kazu da je igra spora i sranje.
Super je cuti svako misljenje, ako je naravno bez nipodastavanja tudjeg. Ali je bitno razgraniciti single player i multiplayer koji se igra aktivno. Hardcore multiplayer igraci su svet za sebe. Kada bih vam poceo nabrajati spisak muzickih zelja na Fifa forumu za glavu bi se uhvatili sta sve moze da padne na pamet ljudima oko jedne igre “u kojoj sutiras loptu”. Tako i ovde, nego gleda vise estetiku i pricu, neko ce da protrci kroz kampanju kao da je tutorial. Kampanja u Warcraftu i Starcraftu je isto bila jako cenjena, ali niko o tome nije pricao narednih nekoliko godina. Balans jedinica koji donose redovni apdejti i nove jedinice koje donosi DLC je jedino sto je bilo vazno. Veliki broj multiplejer igraca nije ni igrao kampanju jer za njih nije tu bilo nikakvog izazova i na najtezem nivou.
Ovde je cela poenta izbacivanje stvari koje au bile podrazumevane u prethosnim igrama, i naknadno ubacivanje istih i predstavljanja kao novih stvari.
I cuvenih 343i promena radi promene.
Na “tvrdnju” da ove godine izlaze Starfield i Halo, Schreier je odgovorio:
Nadam se da misli samo na Starfield. On je inače još u januaru najavio da će brdo igara biti odloženo za sledeću godinu…
Naravno da misli na Starfield. Bilo bi super da dobijemo tu igru ove godine svakako.
Ovi bas ozbiljno prionuli na komunikaciju i apdejte. Svaka cast… Da sam fan vristao bih od srece.
Mi za novu Fifu dobijemo jedan trejler na E3 sa znojavim igracima.
Isto za battlefield. Ali umesto da su srećni oni plaču i ništa im ne valja.
(Sorry Nikola )
“No playable Elites or Dual-wielding”
Daj sta das.
Neki su već pronašli zvuke kojih nema u prethodnim igrama. Ovo je love letter za hard core ekipu…
Komentarisaću posle kad stignem sve da pročitam.
Držite se do tad.
Drzimo se nekako
Ja imam potpuno drugačiji utisak lol.