Pa brzo će oni opet naći posao,bar to je sad popularno i traženo zanimanje plus imaš dobar CV za narednog poslodavca
Mogu uvek u Bungie.
Facebook/Meta je otpustila 11K a Amazon 18K ljudi do sada, samo u 2023. Jednostavno, digitalni bubble nastao od pademije do sada polako splašnjava, plus inflacija i manja potrošnja na digitalne servise-platforme dovodi do ovoga. Tek ćemo čuti o drugim kompanijama i otpuštanjima tamo.
U 2022. bilo je otpušteno nešto više od 150K ljudi u tech firmama.
To je davno trebalo da se dogodi, a ko ce drugi da vodi to je bas pitanje
Lol, osim što ovo nije tačno.
343i i dalje nastavlja rad na Halo kao i do sad. Moguće je da će biti restruktiran menadžment ali je i dalje studio sa 500+ zaposlenih.
Verovatno će im fokus biti na MP a ko zna kad će sledeća kampanja biti.
Kad ce coop kampanja za ovaj halo?
Co-op je izašao u novembru.
Do neke promene će doći sigurno, samo da sada odjednom svi sve znaju u vezi 343i i Halo je malo verovatno. Ako je ovo u članku tačno da će 343i samo nadgledati različite igre iz Halo univerzuma, to bi bilo super. Da dobijemo neki RPG ili ‘manje’ igre poput ODST, ja sam za.
Au, nisam ispratio za kampanju. Pretpostavljam da je onda 500+ ljudi prebaceno na nove projekte. Bilo bi dobro da se Halo nastavi, ali dovoljno je da na osnovu neke ankete ili brend NPS skora neki menadzer proceni da se ne isplati vise ulagati u Halo jer nije relevantan kao ranije. Biznis giljotina je surova.
Ako mene pitate ja bih stavio Halo u poslednji Unreal endzin, izbacio singl player igru sa najboljom grafikom koju X moze da isporuci, viskobudzetna sf opera, mozda cak i devijacija u odnosu na siroka prostranstva koja su proslavila serijal, heavy skriptovan hodnik shooter sa dinamicnim senkama i puno animiranih delova, uz blage primese horora, blood and gore da probija plafon.
Multiplejer ne bih previse forsirao, mozda bi bio slican UT-u sa brzim manjim arenama, setovao bih ocekivanja realisticno u pogledu contenta, nema apdejta osim balansa, bez ranking sistema i mikrotransakcija. Necete da igrate? Nema frke, ionako se vec uveliko radi singl player nastavak.
Pravda za i343 a to što je neko fan bunđija i živi u prošlom vremenu koje se neće vratiti to je njegov problem Meni su od 4ke dosta bolji nastavci a 5cu sam najduže i igrao čak i kampanju prešao.Šta možeš staviti još u arena shooter a da već neko nije i da bude boom
Samo ni nije jasno zašto stalno bunđi ovo bunđi ono a to je prošlost halo serijala i više je neće nečije zapomaganje i pričanje o prošlosti vratiti.Halo je bio prvi FPS na konzolama koji bio mega hit jednostavno igra izašla u pravo vrijeme na pravom hardveru i to je to.
Stalno pričate priču do 3ke a meni je halo top od 4ke ono ranije presporo,u FPS igri nemaš brzo hodanje toliko o tome sa moje strane.
Ionako se spominje nakon preuzimanja acti-a da bi sladžhamer gejms bio idealan za halo
Prvo, dobru grafiku koju niko nije video do sada. Neverovatnu pricu, skripte, visokobudzetni spektakl. Maltene ti nista drugo i ne treba, o igri ce se pricati godinama.
Konceptualno mozes svasta da dodas. Da li mozes da zamislis gaming za hiljadu, za milion godina? Sigurno nece isto izgledati igre.
Imas najjacu konzolu danasnjice, uradi nesto prokleto dobro sa tim. Zaboravi na fanove i njihove zelje, ovaj oce jedno, ovaj oce drugo, svi bi ono sto je proslavilo Halo, ali u stvari mi hocemo nesto novo, edgy, hocemo da budemo ushiceni. A fanovi pricaju samo da hoce vise starog. Trojka, cetvorka, koga briga zaista. Ti isti fanovi su zapravo zavoleli Halo jer je bio revolucionaran, ne zato sto je ponavljao koncepte.
Kada je Halo prvi put izasao, ogroman open world i uopste koncept first person shootera na konzolama je bio nova stvar, odlican strateski gameplay i adiktivno napucavanje, multiplejer koji je bio tada vrhunski. Radi to potpuno identicno sledecih 20 godina, dobices jedan umoran serijal koji vapi za promenom i studio koji vapi za reorganizacijom.
I to je sustina zivota koji pokrece promena. Svake godine nov telefon, svakih par godina nov auto, posle 10-15 godina nova zena. Multiplejer danas ima kratak span od max godinu dana. Nema tu contenta koji moze da ga izvuce. Ljudi koji se vrte po istim arenama ce se smoriti posle nekog vremena, mozda vec posle mesec dana jer ce za to vreme da izadje nov Call of Duty, nov Battlefield, neka nova free to play zezalica o kojoj se prica i prva je na strimu. To je neminovno. Moras da inoviras, da menjas, moras da pokusavas, tehnoloski moras da budes ispred, inace si gotov, postao si samo jos jedan los fan service.
Sreća pa se ti nikad nećeš pitati ![]()
Ti si gori 343 od samog 343.
@jahalang0112 ja se baš ne slažem da je Halo irelevantan i da ga niko ne uzima za ozbiljno, naprotiv.
Posle 10 godina krša koji su izbacivali, sve novo kad se pojavi bilo kakva vest priča se svuda, iščekuje se…
Ne znam nijednu drugu igru da bi preživela toliko dugo sa toliko lošim rezultatima.
Halo formula je prosta, samo treba da poštuju legacy a ne da jure trendove.
Slično je i BF uradio, i prošli su kako su prošli, o tome može više da kaže naš sagovornik iz bilefelda ![]()
Halo je itekako relevantan, ali da bi bio uspešan i mainstream, mora da ima:
Dobru kampanju, raznovrsnu a ne Halo Ring i sve isto na njemu, livade i jelke kao u infinite kampanji. Gde je ark, gde su pustinje, sneg,sume, more, nivoi u vazduhu…
Dva, multiplayer ceo paket mora da ima, challenge, PROGRESSION SYSTEM, Customisation, oružja, mape, forge…
I sve to mora da ima na launchu a ne godinu i 16 meseci kasnije da dobijemo XP BETU, pa ja sam krenuo da kucam smireno ali sad sam nervni slom doživeo, da oni nama najavljuju XP BETU sunce ti jebem lebovo u p
i’m done
“Relevantno” je tako pogresna rec. Igra nije mainstream vise ali je svakako relevantna.
Isto vazi i za Battlefield.
Halo is dead.
Ko bi reko da će od ms ekskluziva još najjače forza da se drži. A ovamo halo 3 nekad bio najveći događaj godine. Ne smem da pogledam koliko davno je bilo.
Nego pitam se dal će gearsi ikad uspeti da povrate staru slavu? Za halo se ne brinem toliko, ima solidne osnove a fps je žanr koji ne gubi na popularnosti. Ali gearsi su oduvek bili specifični, kao da je cover shooterima odzvonilo. Danas svi prevrću očima kad vide zidove do pojasa.
Nadam se da će šesti deo uraditi ovo što @padawan nalaže ko recept za hit, ne znam šta im je drugo ostalo.
Kukali ste isto i na CoD, na Battlefield, a sadrzaj koji trazite ocigledno ne mogu da isporuce. Multiplejer publika je nezahvalna i nezasita. Treba biti realan oko isporuke i zelja. Ne znam gde tacno zapinje, mozda imaju nekih problema sa podizvodjacima, video igre su kompleksni proizvodi. GaaS zahteva robusno planiranje i orkestraciju agilnih timova i projektnog manedzmenta. Fifa je to npr postigla tako sto apdejtuje na dnevnom nivou kozmeticke izmene i set atributa sto sve moze da se lako outsourcuje i postigne uz konfigurabilne alate, pa cak i tu ima dosta gresaka. Dodavanje novog oruzja ili nove mape sigurno je pakao. Na tome pada ceo agilni pristup.
Koja igra danas ima AAA kampanju, co-op i multiplayer sa nekoliko različitih modova u jednom paketu? spoiler: nijedna. Izgleda da negde moraju da preseku i potpuno odvoje MP i Forge od kampanje, tj da u budućnosti ove stvari ne izlaze zajedno.
Prosto nije realno i isplativo u današnjem developmentu to sve dobiti u istom paketu. Lepo neka izbacuju kada je šta spremno, i sve super.
Destiny prakticno nema singl player.