Kao NAJVECI fan igre sa foruma nadam se da nisu nista dirali. Library ima svoje mjesto u igri, narocito ako se igra na legendary tezini-polako i metodicno iza svakog ugla. Ako se igra brzinski, slazem se, moze da bude dosadnjikav.
Inace, znam da svi hvale Silent Cartographer misiju, ja sam i dalje misljenja da je misija Two Betrayals najbolja misija u igri.
Reakcija meh za Infinite je bila za multiplayer i njihov pipeline sadržaja koji nije bio spreman. Kampanja je sasvim dobro primljena bila prije toga.
Spucao sam u kampanju jedno 25 sati, išao sam da čistim baš svaku ikonicu na mapi. Gameplay nikad bolji, grapple hook i onaj apgrejd što otkriva one stealth Elites je pun pogodak.
Baš obrnuto, MP je za 343i igre bio standarno dobar, ne na nivou Bungiea, ali daleko bolje od SP dela igre. MP se i dan danas igra, iako ima malo igrača, nekih 10k na obe platforme dnevno, pluta.
Po MP-u se nije kenjalo zobg gunplaya i mehanika, već zbog toga što si rekao, sadržaj nije bio najbolji. I dan danas, toliko godina nakon izlaska, igra se pet mapa. Sve nove koje su ubacili su baš loše i totalno nisu Halo.
SP je polako sve više i više razočaravalo, od četvorke do infinite linija na dole, toliko mnogo da sada ne znaju kako da nastave priču posle Infinite toliko su sjebali sve. Četvorka je bila čak okej, petica totalni mindfuck, infinite, nikom nije jasno šta su hteli da urade sa pričom.
Gunplay je standardno dobar, tako ako se gleda samo taj deo igre, onda jeste bio sjajan.
Priča jednostavno nije završena, najavili su toliko sadržaja i ekspanzija za priču i ništa nisu završili. Nove regije, nove zajebancije. Pokušali su da povežu Halo Wars 2 sa Infinite, a napravili pomije.
Ja baš čuo obratno, da je multiplejer svima lepo legao, barem u početku (sećam se kako su ga jedno vreme svi igrali), dok su kampanju ljudi uglavnom morali malo na silu da hvale – čuo sam da je priča osrednja i da je open-world eksperiment bio tek delimično uspešan.
Svejedno ubedili ste me, eno ga Infinite na hardu čeka spreman.
Edit – ah vidim wahad uskočio s objašnjenjem dok ja sporo kuckam ovo.
Edit 2 – mene priča u halo serijalu nervira već godinama – tačno vidim da bi trebalo da bude naučno fantastični ep, a svaki put nekako zaseru, dizvinete. Prekomplikiju, kriju priču u logovima ili knjigama koje kao treba čitati obaška. Prave cirkus, a ovamo imaju postavku za slam-dunk.
Emocionalno začepljeni super-vojnik i njegova poludela digitalna draga se bore protiv vanzemaljaca koji žele univerzumu zlo, prelepo!
Sjećam se dobro kad je izašla igra, mogu i da se nađu podkasti i i videa od youtubera šta su govorili u momentu neposredno poslije izlaska kampanje. Recenzije isto dobre 87 na metacritic. I onda poslije koji mjesec je krenuo hejt i revizija da ga niko nikad nije volio.
Tako bude kad gejming zajednicu ponese hajp i svi zajedno nekoj igri nalupaju desetke iako duboko u sebi znaju da nije zaslužila. Pa posle ide revizija.
Ista stvar i u suprotnom smeru, kad ih udari psihoza i neku igru svi nezasluženo napljuju, pa posle bude kao, ustvari igra je kultna.
Da, ali zato i govorim, ogorčenost je krenula više zbog nedostatka sadržaja u multiplayeru. Kampanja, kao kampanja, mogu da shvatim da neko kaže da mu se priča nije svidjela, ali kampanja je i dalje dobra kao cijeli paket, posebno gameplay.
Isto je bilo sa Diablo 4 koliko se sjećam. Kad je izašla bili svi na 7. nebu i hejt je krenuo sa sa endgame i nezadovoljstvom apdejtima.
Pitanje je koliko je tih igrača i sjajnih ocena igralo prethodne Halo igre. Ne kažem da je loša, super je gameplay, priča je sranje, ukanalili su se. To nije samo moje mišljenje, već svih na netu.
Kampanja je dobra jer su uradili ono šta igrači žele danas da ima, tj tada kada je izašla. Misije, open world, sadržaj da ideš i završavaš po mapi, da se glupiraš i sve to.
Nije to Halo jbg ali jeste zabavno ljudima.
Mnogo jednostavno, da je to nešto šta su ljudi želelli sve vreme, već bi sada izašle ekspanzije i možda čak i novi Halo. Ne bi se vraćali da rimejkuju korene.
Halo fanovi hoće da igraju samo tu svoju trilogiju, možda eventualno još ODST i Reach. Neće ni *ebeni sprint a kamoli nešto drugo.
Inače, to da ne mogu priču nastaviti iz Infinite nije baš istina. Priča je nastavljena, prošle godine u decembru he izašla knjiga koja se nastavlja direktno na Infinite.