Halo: The Master Chief Collection is set to release next week, but a recently leaked cutscene from the game may have given away the story behind Halo 5: Guardians.
The scene was leaked during a Twitch user’s broadcast recently when the player selected “The Heretic” campaign within Halo 2 Anniversary. It appears this particular cutscene is part of a Halo 5 preview that is included in The Master Chief Collection that features Locke conversing with the Covenant over the location of Master Chief.
Whether or not this is the main focus of Halo 5: Guardians or if it’s just the setup for a series of missions is unclear at this point. Either way, you should prepare to do a bit of searching in the game when it releases in 2015.
Ne dopada mi se ovo dodavanje bonus materijala u ovaj Collection. Ima ljudi (kao, recimo, ja), kojima ne pada na pamet da kupe kolekciju igara koje su vec odigrali. Kako cemo mi da odgledamo ove bonus cutscene-ove, a verujem da ovo nije jedini?
Pa cekaj, ti bi sada oduzimao sadrzaj od kupaca koji hoce sada da kupe igru, samo zato sto ga nije bilo u originalnom izdanju? Pa to nema nikakvog smisla za developere, a ni za izdavace igara, uvijek hoces da privuces kupce sa necim novim, posebno ako je u pitanju disk sa starim sadrzajem.
Nadalje, zaboravljas da se 30% igre odstrani sa svakog izdanja, da bi se ispostovali rokovi i sam medij (dual layer DVD). Ovo mozes shvatiti kao dodavanje svega onoga sta u tom trenutku tehnologija nije dozvoljavala.
Ti govoriš kao da je pola Halo 5 u Master Chief Collection. Očigledno nisi toliko u toku koliko misliš da jesi. Imaće par dodatih scena, i to je to. Njih isto možeš pogledati na YT kada ih bude bilo, a biće. Ti na to gledaš kao kapitalistički potez, i gledaš samo iz svog ugla, jer ne možeš sad da kupiš, jer nemaš para ili volje, šta god da je u pitanju, nije ni bitno, jer se sve to što si rekao svodi na jedno: kuknjavu. Mnogima je drago što su napravili ovu kolekciju, a činjenica da su smislili način da to uvede u Halo 5, i da postoji priča zašto se ponovo igraju stare igre, je za pohvalu. Nisu samo rekli: Evo vam, sad se ****te. A Remaster ODST i Reach će biti, i to je rečeno, kasniš jedno 6 meseci.
Takođe, svi bi voleli neki novi IP, ali se oni retko kad prodaju kao nastavci već ustaljenih serijala. To je činjenica.
Ma znam da se samo spekulisalo za ODST i Reach. Jbg, realno, ti si najvise od svih nas u svemu tome jer si citao i stripove i knjige, i svaka cast na tome, Meni je ostao samo Halo Wars da odigram, sto planiram u skorije vreme, ali mislim i dalje da imam pravo da komentarisem. Mislim da je bilo dovoljno dodati Halo: Nightfall kao uvod u Halo 5 (a on ce biti besplatan), tako da mogu da uzivaju i oni koji nece kupovati kolekciju. A jos je i najavljena ona serija koju producira Stiven Spilberg za sledecu godinu. U prevodu, bice jos ko zna koliko sati dodatnog sadrzaja, ali Boze moj, njima to nije dovoljno, moraju da dodaju i cutscene-ove u samu remaster kolekciju. E TO! je ono sto ja mislim da je glupo.
Imaš ti pravo da komentarišeš, ali, komentarišeš na osnovu jedne otkrivene cutscene, koja se svodi na ovo: Hmm, gde li je Master Chief? A rečeno je da je kolekcija u stvari kao kolekcija sećanja koje istražuje Locke u potrazi za MC. To je maltene bilo u prvom trejleru, u drugom su potvrdili. Te cutscene će se svoditi na njihove komentare prethodnih događaja, dok će glavnica priče biti u Halo 5. Neće oni tu dodati dodatnih 10 sati cutscena, maksimalno će dodati sat vremena.
Što se tiče Nightfall, i za to je rečeno šta će biti: Kako je nastao Locke i kako je došao do te pozicije na kojoj se nalazi u ONI. MCC će biti Locke-ovo upoznavanje sa Master Chiefovim doživljajima. MCC ti je ono što se u serijama zove: Recap. To ti je ono kada sumiraju događaje iz prethodnih epizoda, sa par dodatih komentara.
Ali izvini molim te, ti znaš bolje od svih šta se nalazi u igri, jer si je igrao, zar ne?
Dobro, sto se ljutis? Samo vodimo zdravu argumentovanu raspravu. Ako nista drugo, ja se uvek trudim da vodim lepu konverzaciju, ne trolujem unaokolo. Ali kontam da si u pravu.
Nisam ljut uopšte, samo kažem ono što je očigledno: Na osnovu jedne scene, ti si zaključio da su umesto 4 igre, nabili (skoro) 5 igara na disk… Bez konkretnog dokaza ili razloga? A jok, neću da ti kažem da nisi u pravu i da grešiš.
Na kraju krajeva, čak i da stave pola Halo 5 u MCC, imaju podlogu u vidu priče, koja bi opravdala taj dodatak. Ako ti se ne sviđa, nemoj da kupuješ i igraš, već gledaj po YT prelaske.